به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، محمد اسلامی در گردهمایی رؤسای ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستانهای سراسر کشور ضمن تشکر و قدردانی از زحمات تمامی راهداران در طول شبانه روز که با وجود شرایط آب و هوایی مختلف و نامناسب مشغول به خدمت گذاری هستند و خانوادههای آنها با صبر و تحمل کمک میکنند تا مردم در جادهها آرامش خاطر داشته باشند اظهار کرد: اولین مسئلهای که باید از این به بعد رعایت شود این است که در خصوص مرز بین استانها دیگر تعارف و دعوایی نبینیم تا اختلافات کنار گذاشته شود.
وی ادامه داد: موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که به دلیل نبود اعتبار علی رغم اینکه جاده توسط شرکت ساخت ایجاد میشود اما به طور کامل تکمیل نمیشود و این مسئله سرمایه اصلی را نیز از بین میبرد و موجب میشود تا شرایط تردد و امکانات رفاهی آنگونه که باید و شاید مناسب نباشد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال جاری 700 کیلومتر بزرگراه احداث و اضافه شده است که 200 کیلومتر آن تماماً کامل شده است بیان کرد: 500 کیلومتر دیگر آسفالت شده اما خط کشی، ایمن سازی و گاردریل ندارد و این 500 کیلومتر نیز با تفاهمنامهای که بین راهداری و شرکت ساخت به امضا رسیده تکمیل و بهره برداری خواهد شد.
اسلامی با اشاره به نقاط پر حادثه و یا دارای سابقه وقوع حادثه خاطرنشان کرد: متأسفانه کامیونها در نقاطی که معادن وجود دارند تردد میکنند و عموماً در حالیکه جادههای فرعی برای طرح ترافیکی خاصی تعبیه شدند اما این کامیونداران با عبور از چنین جادههای فرعی زندگی مردم منطقه را مختل میکنند. بنابراین باید این مسئله مورد اصلاح واقع شود و متأسفانه بودجه و اعتبارات نیز به حدی نیست که بتوانیم باند دوم را در جادههای فرعی اضافه کنیم.
اسلامی در ادامه با اعلام اینکه تمامی راههای اصلی و فرعی کشور اسکن شده است اظهار کرد: کیفیت آسفالت کلیه راههای اصلی و فرعی کشور در مانیتورینگ سازمان راهداری وجود دارد و بنابراین از وضع موجود مطلع هستیم و باید به کمک آن اولویتها را درست تشخیص داده و بر اساس نیاز نسبت به پیشبرد مسائل اقدام کنیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه قبل از زمان سفرهای نوروزی باید نقاط بحرانی که نیازمند رسیدگی هستند در دستور کار جهت بهبود وضعیت قرار گیرند، گفت: باید ترمیم آسفالتها به فوریت انجام شود تا در آستانه نوروز مشکلی برای تردد مردم در مسیرهای جادهای وجود نداشته باشد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به برداشت غیر مجاز و عدم لایروبی رودخانهها اشاره کرد و گفت: برداشت غیرمجاز از رودخانهها موجب نشست پلها میشود و علاوه بر این عدم لایروبی این نقاط به پلها آسیب میرساند و این وظیفه سازمان راهداری است که از پلها مراقبت کند.
اسلامی ادامه داد: نگهداری از پل و راه بسیار مهم است و باید به بهترین شکل ممکن توسط سازمان راهداری مد نظر قرار گیرد. چرا که کنترل و مهار آسیبها در محدودههای تعریف شده مهمترین وظیفه راهداران است.
وی در ادامه به مراقبت از تجاوز ساخت و سازهای مختلف به حریم قانونی راه تاکید و اظهار کرد: راهداران موظف هستند که قبل از انجام ساخت و سازهای مختلف که موجب تجاوز به حریم راه میشود نظارتهای ویژه را در دستور کار قرار دهند و هر گونه مماشات و غفلتی باید با برخورد همراه شود. چرا که به هیچ وجه اجازه تجاوز به حریم راه مورد قبول نیست و باید حریم قانونی راه به صورت دقیق مورد محافظت قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین به ایجاد ظرفیتهای پشتیبانی سفر اشاره و بیان کرد: مجتمعهای بین راهی یکی از موارد ظرفیت سازی به منظور پشتیبانی سفر است و باید بهترین نوع مجتمعهای بین راهی با کیفیت بالا به مردم خدمت رسانی کنند و اجازه ندهیم که با سرمایه گذاری ضعیف و فعالیت نامناسب مردم از خدمات نامطلوب بهرهمند شوند. متأسفانه دو مرکز بین راهی در نزدیکی پایتخت با کمترین امکانات وجود دارند که به هیچ وجه در خور شأن مردم نیستند و باید کنترلها در این خصوص بیشتر شود.
محمد اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه شرکتهای حمل و نقل مسافری باید اتوبوسهای خود را مکلف کنند که در بهترین اماکن بین راهی توقف نمایند گفت: نباید در هر مکانی توقف صورت گیرد و این موضوع خواسته مردم از وزارت راه و شهرسازی است و باید به صورت ویژه در دستور کار باشد.
وی همچنین به نظارت هر چه بیشتر بر فعالیت خودروهای امداد جادهای تاکید کرد و گفت: یکی از برنامههای اساسی در ایام پیش رو نظارت بر فعالیت خودروهای امداد جادهای است و این مسئله باید تحت نظارت خاص انجام شود. شرکتهایی که مسئولیت پذیر هستند باید امداد جادهای را بر عهده گیرند و کلیه فعالیت آنها اعم از خدمت رسانی و میزان تعرفهها باید تحت نظارت و کنترل باشد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پیش بینی میشود که در ایام نوروز سال جاری میزان سفرهای جادهای بیشتر باشد و از مردم میخواهیم که حداکثر انضباط را حین رانندگی در دستور کار قرار دهند و تا بیشترین حد ممکن احتیاط کنند و از انجام هر گونه رفتار مخاطره آمیز حین رانندگی پرهیز نمایند تا سال کم حادثهای را سپری کنیم.
اسلامی با تاکید بر اینکه دستگاههای ستاد سفر برای ارتقای خدمات سفر باید هماهنگ باشند، گفت: راهداران باید در نقاط بحرانی با حضور پیش هنگام خود مانع از وقوع اتفاقات شوند و در نقاطی که با سقوط بهمن و یا ریزش سنگ همراه است بیشترین دقت را داشته باشند و از قبل آمادگیهای لازم را کسب کنند تا با عکس العمل سریع نسبت به پاکسازی محل اقدام کنند.