به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، به گفته کارشناسان اروپایی، ذرات معلق و آلایندههای «نیتروژن دیاکسید» با افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی مرتبط هستند حتی اگر حجم آنها در هوا مطابق با استانداردهای تعیین شده اروپایی باشد.
دکتر «جین – فرانکوییس آرگاچا» از بیمارستان دانشگاه بروکسل گفت: پیامدهای فاجعه بار آلودگی هوا روی سلامتی اولین بار در سال 1930 در بلژیک شرح داده شد. اکنون سازمان جهانی بهداشت (WHO) آلودگی هوا را یکی از بزرگترین عوامل قابل پیشگیری مرگ و میر در نظر گرفته است. علاوه بر آنکه آلودگی هوا با پیامدهایی چون مشکلات ریوی و اثرات سرطانزایی همراه است میتواند خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی – عروقی را نیز افزایش دهد.
دکتر آرگاچا همچنین افزود: علاوه بر پیامدهای بلندمدت، نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا میتواند عامل شروع کننده بیماریهای قلبی – عروقی از قبیل سکته مغزی، نارسایی قلبی یا حمله قلبی باشد.
به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، آلودگی هوای فراگیر ترکیبی از ذرات معلق و آلایندههای گازی همچون گوگرد دیاکسید، نیتریک دیاکسید و اوزون است. ذرات معلق ریز این توانایی را دارند که از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن شوند و میزان زیادی از ترکیبهای سمی را به بدن منتقل کند.