مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور:
در حوزه تاکسیهای اینترنتی با مدیریت دوگانه مواجه هستیم
عصر خودرو- مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: در حوزه تاکسیهای اینترنتی با مدیریت دوگانه مواجه هستیم بخشی از کار با مجموعه وزرات صنعت،معدن، تجارت و اتحادیه کسب و کارهای مجازی که پروانه فعالیت شرکتها را صادر میکنند و بخشی هم به واسطه انجام کار حملونقل بر عهده شهرداری هاست.
چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، مرتضی ضامنی در مورد مرجع تعیین کرایه تاکسیهای اینترنتی گفت: قیمت گذاری تاکسیهای اینترنتی براساس شاخصهایی نظیر ترافیک، زمان سفر، میزان عرضه و تقاضای مسافر، نرخ پویا دارد و در فرمول گذاری به صورت هوشمند محاسبه میشود و این قیمت گذاری مانند تاکسیها و آژانسها در مرجعی مصوب نمیشود.
وی افزود: تاکسیهای اینترنتی پدیدههای نوظهور در دنیا هستند که چالشهایی را در کشورهای مختلف ایجاد کردند و فعالیت این تاکسیها فعالیت چندوجهی میباشد که ضروری است در سازمان صمت یا اتحادیه کسب وکارهای مجازی که مجوز اپلیکیشن را صادر میکنند به عنوان مرجع، چارچوب تعیین تعرفهها را تصویب کنند.
ضامنی با بیان اینکه به دلیل خلاء قانونی متاسفانه شورای شهر نمیتواند در این مورد ورود کند گفت: با اصلاح قوانین و با توجه به اینکه در ماده 9 قانون مدیریت حمل و نقل سوخت به این موضوع پرداخته شده و مدیریت شهر به عهده شهرداریها قرار گرفته میتوان امکانات لازم را برای نظارت عالیه شهرداری فراهم کرد.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور ادامه داد: در همه جای دنیا حمل و نقل اصلی ترین کار شهرداریها است و باید این موارد به شهرداریها سپرده شود تا دوگانگی مدیریت نداشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر تاکسیهای اینترنتی در حوزه قیمت گذاری زیر مجموعه اتحادیه کسب و کارهای مجازی هستند و اتحادیه باید قیمت گذاری تاکسیهای اینترنتی را تعیین و بر آن نظارت کند.
افزایش 80 درصدی قیمت تاکسیهای اینترنتی در مدت قطع شدن سامانه سوخت
مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور با بیان اینکه قیمت تاکسیهای اینترنتی بر اساس فرمول پویا با توجه به عرضه و تقاضا افزایش مییابد، در مدتی که سوختگیری با کارت هوشمند سوخت قطع شده بود به دلیل افزایش تقاضا و کاهش خودرو افزایش قیمت شدید داشت به طوری که در کشور 20 درصد و در تهران 80 درصد افزایش قیمت داشتند.
وی در ادامه با بیان اینکه فرآیند قیمت گذاری آژانسها در سطح کشور زیر نظر وزارت صمت و اتاق اصناف صورت میگیرد گفت: در حال حاضر در سطح کشور 280 هزار آژانس وجود دارد که از این تعداد 60 هزار آژانس زیر نظر شهرداری فعالیت میکنند و قیمت گذاری برای این آژانس در شورای شهر مصوب و ابلاغ میشود.
ضامنی که در یک برنامه رادیویی سخن میگفت، با اشاره به توافقنامه شهرداری تهران با تاکسیهای اینترنتی گفت: طبق توافقنامه شهرداری تهران با شرکتهای تاکسی اینترنتی، تاکسیهای اینترنتی موظف هستند چنانچه رقم کرایهشان از نرخ مصوب تاکسیهای تلفنی شهر بالاتر بود به مسافر اعلام کنند.