بانه شهر تاکسی های دربستی
عصر خودرو- نرخ مصوب برای حمل و نقل درون شهری بانه از چند سال گذشته تعیین نشده و این امر سبب شده که رانندگان تاکسی برای خود نرخ تعیین و بیشتر به صورت دربستی کار کنند.
عصر خودرو- نرخ مصوب برای حمل و نقل درون شهری بانه از چند سال گذشته تعیین نشده و این امر سبب شده که رانندگان تاکسی برای خود نرخ تعیین و بیشتر به صورت دربستی کار کنند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، ساماندهی و نظم در ناوگان حمل و نقل درون شهری یکی از مهمترین امور درون شهری است که نمی توان نسبت به آن بی توجه بود اما ساماندهی سیستم حمل و نقل درون شهری بانه در سال های اخیر به یک معضل لاینحل برای این شهر تبدیل شده که مسئولین اموری شهر در مقابل آن ناتوانند.
در شهر بانه بیش از 17 دفتر تاکسی تلفنی(آژانس مسافربری) وجود دارد که هرکدام از این دفاتر 30 تاکسی تلفنی را تحت پوشش دارند اما برخلاف دیگر شهر آژانس ها به صورت گردشی و مانند تاکسی های عمومی به مردم سرویس دهی می کنند با این تفاوت که تاکسی های عمومی 10 هزار ریال و آژانس ها 20 هزار ریال از مسافرین کرایه دریافت می کنند.
همین امر باعث ایجاد اختلاف بین تاکسی تلفنی ها و تاکسی های عمومی شده و بارها تنش هایی بین این صنف ایجاد کرده است البته در بانه علاوه بر تاکسی تلفنی ها و تاکسی های عمومی، تاکسی های موقت هم فعالیت می کنند.
اعضای دور چهارم شورای اسلامی شهر بانه برای کاهش تعداد خودرو در تاکسی تلفنی ها بنا بر مصوبه ای 220 دستگاه از این خودروها را از آژانس ها خارج و به عنوان تاکسی موقت دوباره وارد سیستم حمل و نقل شهری کردند اما کرایه این سرویس ها 10 هزار ریال برای هر سرویس تعیین شد در حالی که کرایه هر تاکسی عمومی زرد برای هر مسیر 6 هزار ریال است اما تاکسی های زرد هم مانند تاکسی های موقت 10 هزار ریال کرایه برای هر نفر دریافت می کنند.
کرایه سرویس ها در بانه از سال 93 تاکنون تغییر نکرده و به نظر می رسد که شاغلان سیستم حمل و نقل شهری با این نوع سرویس دهی موافق باشد چراکه تاکنون نسبت به تغییر نرخ اعتراض نکردند اما نماینده تاکسی های عمومی راه حل این مشکلات را در افزایش کرایه تاکسی تلفنی ها می داند.
تاکسی تلفنی ها هم مانند سرویس های عمومی به صورت گردشی سرویس دهی می کنند که همین امر باعث اعتراض تاکسی های عمومی نسبت به تاکسی تلفنی ها شده چراکه تاکسی تلفنی براساس قوانین فعالیت نمی کنند و هرجا که مسافر وجود داشته باشد سرویس دهی می کنند گاهی هم برخی از آنها بیش از چند نفر سوار می کنند که باعث ناراضیتی تاکسی های عمومی شده است.
نماینده تاکسی های عمومی می گوید: هر روز با مسافرین درگیری لفظی داریم چراکه مسافرین انتظار دارند با همان قیمت مصوب شده چند سال قبل سرویس دهی کنیم و مردم انتظار دارند که ما هم مانند تاکسی تلفنی ها خدمات رسانی کنیم اما می خواهند کرایه کمتری هم پرداخت کنند.
عبدالله رشیدی می افزاید: در بانه تنها 2 ایستگاه تاکسی فعال است و تاکسی های عمومی(زرد رنگ) مدت زمان زیادی را برای حضور مسافرین منتظر می مانند که تاکسی تلفنی ها با گذر در این ایستگاه ها مسافرین را به راحتی و خارج از این ایستگاه ها سوار می کنند.
وی با اشاره به معضل عدم تعیین نرخ جدید می گوید: از مسافرینی که مسیر تعیین می کنند کرایه دربستی می گیریم که اگر مطابق با مسیرها کرایه دریافت کنیم بعضی مسیرها تا 40 هزار ریال باید دریافت کنیم اما مجبور هستیم که 20 هزار ریال کرایه بگیریم.
وی بابیان اینکه تفاوت قیمت بین سرویس های حمل و نقل بانه بسیار کم است و همین امر باعث ایجاد این شرایط شده اضافه می کند: تاکسی های عمومی در صورتی می تواند نرخ مصوب برای هر نفر را دریافت کند که ظرفیت هر سرویس تکمیل شود و رسیدن به این هدف نیازمند ایجاد ایستگاه تاکسی است.
رشیدی می افزاید: تابلوها در شهر بانه دست به دست می شود و هر روز رانندگان جدید با مشخصات جدید وارد ناوگان حمل و نقل درون شهری و جایگزین قبلی ها می شوند.
وی یکی از مشکلات را عدم رعایت قانون از طرف مغازه داران عنوان می کند و می گوید: بعضی از مغازه دارن خودروهای خود را جلو مغازه ها پارک می کنند و بخشی از خیابان را تصرف و ترافیکی سنگینی ایجاد می کنند و مانعی برای فعالیت ما شده اند.
وی اضافه می کند: در خیابان صلاح الدین ایوبی باید لاینی برای عبور تاکسی های عمومی ایجاد شود تا در مسیر بیمارستان صلاح الدین ایوبی ترافیک کمتر و خدمات رسانی بهتر انجام شود.
وی می گوید: بارها شاهد بودم که رانندگان تاکسی های تلفنی در ایستگاه تاکسی های عمومی مسافر دوم سوار کرده به همین خاطر تمایلی به افزایش قیمت ندارند چراکه در یک سرویس 2 برابر کرایه می گیرند.
نماینده تاکسی تلفنی ها هم می گوید: شهرداری در سال 94 به تاکسی تلفنی ها ابلاغ کرده که مدیران آژانس ها در راستای ساماندهی سیستم حمل و نقل عمومی تعداد آژانس های خود را کاهش دهند.
سالار باپیری می افزاید: با وجود مخالفی های زیادی در هر دفتر تاکسی تلفنی 12 دستگاه به عنوان تاکسی موقت عمومی جدا شد که وجود تاکسی های موقت اکنون به یک معضل تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: مدیریت حمل و نقل با رانندگان تاکسی تلفنی که در ایستگاه ها مسافر سوار می کنند برخورد می کند و به ندرت این اقدام انجام شده است.
باپیری می افزاید: کرایه تاکسی های تلفنی با تاکسی های گردشی تفاوت زیادی دارد اما اینکه چرا مردم تمایل به استفاده از تاکسی تلفنی دارند نیاز به بررسی کارشناسی دارد.
وی با اشاره به اینکه مردم کمتر با دفاتر تاکسی تلفنی برای استفاده از سرویس ها تماس می گیرند اظهار داشت: به این دلیل رانندگان تاکسی تلفنی مجبور شدند که به صورت گردشی کار کنند و سرویس دهی آژانس ها در دفاتر نیاز به فرهنگ سازی و فضایی برای پارک خودروها دارد.
مدیر عامل سازمان حمل و نقل همگانی شهر بانه هم می گوید: خارج شدن 220 دستگاه آژانس و تبدیل آن به تاکسی موقت بر اساس مصوبه شورای اسلامی بوده و در استان تایید شده است.
هیوا رحیمی زاده می افزاید: انتقال این تاکسی ها به صورت موقت بوده و قرار بر این بوده که سه ماه به صورت موقت فعالیت کنند و به تاکسی عمومی تبدیل شوند که این معضل به دلیل سوء مدیریت مسئولین بعد از سه سال همچنان حل نشده باقی مانده است.
وی با بیان اینکه تاکسی های موقت برای خط روستایی است می افزاید: تغییر موقت تعدادی از خودروهای تاکسی تلفنی به تاکسی موقت کار مناسبی بوده اما فعالیت دراز مدت تاکسی های موقت اشتباه است.
وی می گوید: تاکنون تنها یکی از تاکسی های موقت برای تبدیل به تاکسی عمومی اقدام کرده و جای خوشحالی است که این اقدام آغاز شده و امیدواریم رانندگان دیگر هم اقدام کنند.
به گفته وی برای تغییر تاکسی های موقت به تاکسی عمومی باید در سامانه توسعه اتحادیه سازمان حمل ونقل همگانی کشور ثبت نام و با برخورداری از بسته های حمایتی سازمان تاکسی های جدید را دریافت کنند.
رحیمی زاده با بیان اینکه بر اساس استاندارد و سرانه جمعیتی 200 دستگاه از سرویس های خدمات رسان بانه اضافه است یاد آور شد: هم اکنون در بانه 284 تاکسی عمومی، 220 تاکسی موقت و 588 تاکسی تلفنی در 17 دفتر آژانس فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه تغییر نرخ کرایه مستلزم نصب دستگاه پرداخت الکترونیکی است اظهار داشت: از سال 93 تاکنون نرخ سرویس های حمل و نقل درون شهری بانه تغییر نکرده اما امسال قیمت ها مصوب شده و به کمیته انطباق فرمانداری ارسال شده و تا زمانی که دستگاه پرداخت الکترونیکی در خودروها نصب نشود نرخ جدید را اعلام نمی کنیم.
به گزارش ایرنا، بر اساس استانداردها به ازای هر 100 نفر جمعیت یک دستگاه تاکسی عمومی لازم است.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.