قائم مقام وزیر راه وشهر سازی تشریح کرد
شش گشایش برجام در صنعت حمل و نقل ایران
عصر خودرو- قائم مقام وزیر راه شهرسازی در امور بینالملل معتقد است با وجود آنکه توجه بسیاری از مردم و رسانهها به اتفاق مثبت صنعت هوایی ایران پس از برجام جلب شد، اما در عرصه عمل دیگر بخشهای حمل و نقل ایران نیز گشایشهای مثبتی را پس از اجرای توافق هسته ای تجربه کردهاند.
جمعه ۲۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ،اصغر فخریه کاشان اظهار کرد: اینکه صرفا توجه ایران در روزهای پس از برجام به صنعت هوایی معطوف شود ظلم به دیگر حوزههای حمل و نقل است و توافقات و قراردادهای بسته شده بعد از برجام به خوبی نشان می دهد بسیاری از تحولات در حوزه ریل، جاده و بندر پیش از نهایی شدن قرارداد هواپیماها رخ داده بود.
وی با اشاره به قرارداد ساخت راهآهن سریع السیر تهران- قم- اصفهان در نخستین روزهای پس از اجرای توافق هستهای توضیح داد: این قراداد مهم که گامهای ابتدایی آن پیش از برجام برداشته شده بود، با توجه به محدویتهای حاصل از تحریمها با مشکلاتی در نهایی کردن توافقات مالی مواجه بود؛ از این رو به محض اجرایی شدن توافق هستهای گامهای نهایی برای اجرایی کردن این پروژه برداشته شد.
قائم مقام وزیر راه و شهر سازی خرید ریل از هند را یکی از دیگر گشایشهای به وجود آمده دانست و گفت: خوشخبتانه مذاکرات ما پس از این توافق ثمربخش شد و توانستیم بخش قابل توجهی از ریل مورد نیاز را از هندوستان خرید کنیم. دیگر گشایش برجام که باز هم با هندوستان اجرایی شد، مربوط به قراداد فاینانس 150 میلیون دلاری و سرمایه گذاری 85 میلیون دلاری هندیها در چابهار میشود که بعد از مدتی طولانی بعد از توافق هستهای نهایی شد.
فخریه کاشان قراداد فاینانس 2.7 میلیارد یوریی برقی سازی راهآهن تهران-مشهد را یکی دیگر از نتایج برجام توصیف کرد و افزود: این قراداد که میتواند جزو یکی از مهمترین توافقهای فاینانس بعد از توافق هستهای باشد نیز به مرحله پایانی کار رسیده و یکی دیگر از پروژههای مهم ایران را اجرایی خواهد کرد.
وی با اشاره به بهبود اوضاع کشور در استفاده از رادارهای نوین جهانی اظهار کرد: ما توانستیم پس از برجام جدیدترین رادارها را به حمل و نقل ایران وارد کنیم تا امکان استفاده آنها در مرکز تحقیقات وزارت راه و شهر سازی میسر شود. دیگر گشایش به وجودآمده نیز مربوط به سازمان هواشناسی میشودکه ایران توانسته در ماههای گذشته جدیدترین دستگاهها را وارد کند.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در پایان خاطر نشان کرد: با وجود تمام مشکلات پیش پای ایران خوشخبتانه توانستهایم در بخشهای مختلف حمل و نقل از ظرفیتهای برجام استفاده قابل قبولی داشته باشیم و این به معنای آن است که ایران در کنار توجه به صنعت هوایی، دیگر بخشهای حمل و نقل خود را با قدرت به سمت اهداف در نظر گرفته شده حرکت داده و میتوان به نتیجه بخش شدن بسیاری از آنها در آینده نزدیک امیدوار بود.
انتهای پیام