نمایشگاه خودرو مشهد (۳۹)
کراساوور اروپایی به نمایشگاه مشهد آمد
عصر خودرو- شرکت پارس ساتر هوشمند که متولی واردات خودرهای اشکودا به بازار ایران است، اینبار کاروک را در نمایشگاه بینالمللی خودرو مشهد رونمایی کرد.
عصر خودرو- شرکت پارس ساتر هوشمند که متولی واردات خودرهای اشکودا به بازار ایران است، اینبار کاروک را در نمایشگاه بینالمللی خودرو مشهد رونمایی کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، کاروک یک کراساوور جمع و جور در سبد محصولات اشکودا است. این خودرو اولین بار در سال 2017 در استکهلم سوئد رونمایی شد. نام Karoq از زبان آلوتیایی گرفته شده است که توسط ساکنان بومی جزیره کودیاک آلاسکا بیان می شود. معنای اسم این خودرو، یک ماشین و یک تیر است که از عناصر آرم اشکودا هستند. این خودرو علاوه بر جمهوری چک، در کشورهای آلمان، اسلواکی، روسیه، اوکراین و چین تولید شده است.
کاروک از لحاظ ابعادی میان دو کراساوور کامیک و کودیاک قرار دارد. نکته جالب این است که این خودرو به دلیل استفاده از پلت فرم مشترک (MQB A1)، شباهت های بسیاری به فولکس واگن T-ROC، سئات آتکا و جتا VS5 دارد.
قوای محرکه
موتور کاروکهای وارداتی پارس ساتر هوشمند، یک موتور 1.4 لیتری توربوشارژ با فناوری TSI است. در بهترین حالت این موتور 150 اسببخار و 250 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. گیربکس این خودرو 7 سرعته دوکلاچه است که بر روی دسته دنده آن واژه DSG نوشته شده که در واقع همان تکنولوژی دوکلاچه گیربکسهای فولکس واگن است که نیرو را به چرخهای جلو میرساند. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 6.49 لیتر در هر 100 کیلومتر است که با توجه به وزن 1365 کیلوگرمی و باک 51 لیتری معقول به نظر میرسد.
سیستم تعلیق این کراساوور کوچک در جلو مک فرسون و در عقب میله پیچشی است که البته شاید در نگاه اول جای تعجب داشته باشد اما با توجه به اینکه این خودرو یک خودروی اقتصادی در بازارهای جهانی است، استفاده از این مدل سیستم تعلیق تا حدی عادی است.
تجهیزات ایمنی و رفاهی
کاروک در 3 تیپ NOBLE، LUXURY و INTELLIGENT به بازار ایران آمده است که تفاوتی از لحاظ قوای محرکه ندارد و تنها تفاوت این نسخهها، سطح تجهیزات ایمنی و رفاهی است.
در کاملترین تیپ تجهیزات ایمنی همچون 6 کیسه هوا (جلو،جانبی و پردهای)، سیستم کنترل پایداری و کنرتل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستمهای کمکی رانندگی (آلارم خستگی راننده، رادار بین خطوط، هشدار برخورد از جلو، رادار نقطه کور، ترمز اتوماتیک و کروزکنترل تطبیقی) را میبینیم که ضامن سلامتی سرنشینان هستند.
امکانات رفاهی که در این کراساوور اروپایی میبینیم در نوع خود قابل قبول ارزیابی میشود. ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، پارک خودکار، مالتی مدیا 9 اینچی با اندرویداتو و اپلکارپلی، 6 عدد بلندگو، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب، 3 حالت رانندگی (ECO، SPORT و COMFORT)، سیستم استارت استاپ موتور، درب صندوق برقی، شارژر وایرلس، سیستم تهویه مطبوع دوکاناله اتوماتیک، صندلیهای چرم، تنظیم برقی صندلی راننده با گودی کمر، گرمکن صندلیهای جلو، ترمزپارک برقی و اتوهلد، سنسور نور، سیستم کنترل فشار و دمای باد تایرها و چراغ پارک تنها بخشی از امکانات کاملترین نسخه وارداتی کاروک است.
درباره اشکودا
اشکودا یک خودروساز با اصالت از جمهوری چک است. این شرکت فعالیت خود را از سال 1925 میلادی در صنعت خودرو شروع کرد. در سال 1991 اشکودا تحت مالکیت گروه فولکس واگن قرار گرفت. خودروهای این برند در بیش از 100 کشور جهان به فروش میرسد. این شرکت که قدمتی در حدود 100 سال دارد در دور جدید واردات توسط شرکت پارس ساتر هوشمند با 6 محصول سوپرب، کاروک، اکتاویا، کوشاک، کامیک و اسکالا به بازار ایران آمده است.
در رابطه با لوگو این خودروساز اروپایی تعابیر مختلفی وجود دارد. در سال 1923، دو علامت تجاری مختلف به ثبت رسید. اولی یک تیر بالدار را نشان می داد که به سمت راست با پنج پر در یک دایره و دومی یک تیر بالدار با سه پر بود. تیر بالدار معروف با سه پر هنوز هم آرم اشکودا را تشکیل می دهد. متن ŠKODA در سال 1936 به آرم اضافه شد. تیر نشان دهنده سرعت، پیشرفت و آزادی بال ها، دقت چشم و دایره وحدت، کامل بودن، جهان و هماهنگی است.
در نمای جلویی چراغهای مستطیلی با یک جلوپنجره کرومی به یکدیگر متصل شدهاند. سنسورهای پارک که به صورت تو کار و همرنگ بدنه کار شدهاند در هنگام پارک به شما کمک میکنند تا این خودروی 4432 میلیمتری را راحتتر پارک کنید. رادار کمکی رانندگی خودرو با قسمتی شیشهای پوشیده شده روی جلوپنجره قرار دارد. در نمای کناری رینگهای 18 اینچی خودرو طرح زیبا و تراش خوردهای دارند. استفاده از کروم در جای جای این خودرو سبب شده تا حسی شبیه به خودروهای لوکس به بیننده القا گردد. از عقب که به خودرو نگاه میکنیم سعی شده تا با طراحی متفاوت قالب چراغ، این خودرو از خودروهای گروه فولکس، جتا و سئات متمایز باشد. خروجی اگزوز فیک که این روزها در اکثر خودروهای جهان دیده میشود، در این خودرو هم مشاهده میشود.
نویسنده : محمد کمالپور