وضعیت حاکم بر خودروسازی در جلسه غیر علنی مجلس با وزیر صنعت بررسی شد
مجلس به دنبال هدایت سرمایههای سرگردان به خودروسازی
عصر خودرو- یکشنبه گذشته زنگ کاری مجلس با نشست غیرعلنی نمایندگان با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت زده شد. این در شرایطی است که عصر همان روز رحمانی به همراه معاونان خود و مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور در کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز حضور یافت. وضعیت فعلی شرکتهای خودروساز بهعنوان طرف عرضه و همچنین وضعیت نوسانی حاکم بر بازار، بخش عمدهای از زمان جلسه غیر علنی مجلس و نشست وزیر در کمیسیون صنایع را به خود اختصاص داد. آنچه از جلسات روز یکشنبه وزیر با نمایندگان رسانهای شده است گویای سوالات و پاسخهای تکراری به وضعیت کنونی صنعت و بازار خودرو است.
سه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در بخشی از جلسه غیر علنی مجلس، رحمانی عنوان کرده که بر اساس آمار، از زمانی که وی مسوولیت وزارت صمت را پذیرفته، آمار تولید در خطوط تولید شرکتهای خودروساز بزرگ کشور، دو برابر شده است. اظهارات وی در شرایطی است که وزیر مشخص نکرده دو برابر شدن تولید خودرو با احتساب خودروهای ناقص است یا تنها خودروهای تجاری شده مدنظر وزیر قرار دارد.
در حال حاضر خودروسازان به واسطه محدودیتهایی که در بخش تامین قطعات مورد نیاز خود دارند، مجبورند بخشی از خودروهای خود را بهصورت ناقص از خطوط تولید خارج کنند این مساله سبب میشود که این بخش از خودروها امکان تجاری شدن پیدا نکنند.
همچنین وزیر در نشست بعدازظهر کمیسیون با اشاره به تعهداتی که خودروسازان در مقابل مشتریان برای خود ایجاد کردهاند تاکید کرد که آنها باید به هر شکل ممکن ولو با ضرر تعهدات خود را انجام دهند. البته وزیر در ارتباط با آن بخش از تعهداتی که دیگر امکان تولید ندارد، معتقد است خودروسازان باید به هر شکل ممکن رضایت مشتریان را جلب کنند.
این در شرایطی است که شرکتهای خودروساز با روند قیمتگذاری فعلی و همچنین عدم تامین قطعات، قطعا نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
رحمانی همچنین در مجلس بار دیگر تاکید کرده که خودروسازان برنامههای مفصلی در بخشهای تولید، تامین نقدینگی و مواد اولیه دارند که این برنامهها در دستور کار قرار دارد، حال آنکه وی جزئیاتی از این برنامهها و همچنین میزان اثر بخشی آنها عنوان نکرده است.
با این حال تعدادی از نمایندگان حاضر در نشست غیرعلنی و همچنین کمیسیون صنایع در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» اظهارات وزیر صمت را با توجه به شرایط فعلی کشور قانعکننده دانستند و معتقدند دلایل آشفتگی که در خطوط تولید شرکتهای خودروساز و همچنین بازار وجود دارد ناشی از شرایط موجود کشور است.
نقش وزارت صنعت در وضعیت کنونی خودرو
در این زمینه فریدون احمدی، نایب رئیس اول کمیسیون صنایع مجلس معتقد است آنچه در حال حاضر در بازار خودرو شاهد هستیم بیش از آنکه ناشی از عملکرد خودروسازان باشد به دلیل وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس میگوید: به جای آنکه بپرسیم چرا قیمت پراید به 50 میلیون تومان رسیده است باید بپرسیم چرا شرایطی پیش آمده که 50 میلیون تومان قیمت یک پراید شده است.
نماینده زنجان و طارم در مجلس افزایش نرخ ارز را هم در راستای کاهش ارزش پول ملی ارزیابی میکند و معتقد است از آنجا که خودرو جزو آن دسته از کالاهایی است که ارزبری بالایی دارد، بنابراین افت ارزش پول ملی بیشتر روی قیمت تمام شده آن تاثیرگذار خواهد بود.
احمدی البته حضور دولت در صنعت خودروی کشور را در وضعیت بهوجود آمده بیتاثیر نمیداند و میگوید: دولت نباید از بخش خصوصی بترسد. چنانچه دو خودروساز بزرگ کشور بهصورت واقعی نه صوری خصوصی شوند، چالشهای آنها به دلیل مدیریت آنها بر اساس معیارهای بنگاهداری خصوصی، کمتر خواهد شد.
رمضانعلی سبحانیفر، دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس وضعیت فعلی را ناشی از مسائلی میداند که خارج از اراده وزارت صمت و خودروسازان به وجود آمده است.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود عنوان کرد که در حال حاضر تحقیق و تفحص از دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور در سطح کارشناسی در جریان است. سبحانیفر امیدوار است نتایج این تحقیق و تفحص تا پیش از پایان عمر مجلس دهم در صحن علنی خوانده شود.
عبدالله رضیان از اعضای کمیسیون صنایع مجلس در ارتباط با جلسات خودروی مجلس میگوید: با توجه به اینکه بخشی از تولیدات شرکتهای خودروساز به دلیل کمبود قطعه امکان تجاری شدن پیدا نکردهاند، لازم است وزارت صمت به منظور رفع این معضل تدابیر لازم را اتخاذ کند.
همچنین رضیان از دستور لاریجانی به کمیسیون اقتصادی مجلس در ارتباط با پیدا کردن راهکارهایی برای مدیریت منابع مالی سرگردان در سطح جامعه و هدایت این منابع به سمت خطوط تولید خودروسازان خبر داد.
برچسب ها
مجلس شورای اسلامیطرح ساماندهی بازار خودرو