بنزین«۱۶۱۵»
دلایل ثبات نرخ بنزین در کشور چیست؟
عصر خودرو- برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند دلیل اصلی ثبات نرخ بنزین در نظر نگرفتن مالیات و هزینه های نقل و انتقال حامل های انرژی است.
عصر خودرو- برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند دلیل اصلی ثبات نرخ بنزین در نظر نگرفتن مالیات و هزینه های نقل و انتقال حامل های انرژی است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در خردادماه سال 94 قیمت بنزین تکنرخی و 1000تومانی شد البته از طرفی در پاییز سال گذشته با کاهش شدید قیمت نفت، فاصله قیمت جهانی بنزین و این فرآورده نفتی در ایران کم شد، پیشبینیها حاکی از این بود که به دوران ثبات در نرخ بنزین رسیدهایم؛ این در حالیست که قیمت این سوخت در کشورهای دیگر مطابق با تغییرات قیمت های جهانی نفت متحول می شود.
در همین رابطه غلامرضا شرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: قیمت حامل های انرژی در اروپا و آمریکا براساس قیمت های جهانی کنترل می شود؛ این موضوع حتی در تمامی موارد مانند بیمه،عوارض، مالیات ها، گمرکی ها و حتی طلا و آهن آلات و فلزات گران بها نهادینه و اعمال می شود.
وی افزود: اگر این اتفاق هم اکنون در کشور ما هم رخ بدهد وضعیت اقتصادی کشور رو به زوال خواهد رفت و تا زمانی که یک سامانه رسمی و کاملا محاسبه شده در این خصوص نداشته باشیم نمیتوانیم این روند را در کشور به اجرا در آوریم.
شرفی عنوان کرد: درحالحاضر به دلیل آنکه ما فاقد این سامانه هستیم ناچاریم یک نرخ ثابت و متوسطی را در قیمت تمام شده فرآورده ها لحاظ و اعمال کنیم.
عدم دریافت مالیات عامل ثبات نرخ بنزین
همچنین جلیل جعفری بنه خلخال, کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: دولت با عرضه بنزین به داخل کشور بسیاری از مسائل مانند هزینه های حمل و نقل، بیمه و مالیات را در نظر نمی گیرد.
وی افزود: پیش بینی می شود با اجرایی شدن طرح دو نرخی شدن بنزین، قیمت این فرآورده نفتی به لیتری 1500 تومان هم برسد، که این طرح در مجلس با مخالفت بیشتر نمایندگان مواجه شد و عده ای بر این باور بودند که اجرای این طرح فساد آور است.
جعفری بیان کرد: دولت می تواند با راهکارهای مختلفی این قانون را اجرایی کرده و نرخ 1000 تومان بنزین را حفظ کند و سهمیه های سوخت را به گونه ای در نظر بگیرد تا نیاز به دو نرخی شدن آن نباشد، زیرا اگر تغییر اندکی در افزایش قیمت بنزین رخ دهد به دنبال آن جو کاذب روانی به وجود آمده و قیمت کالاهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد، در این صورت تورم افزایش پیدا میکند که این اقدام به صلاح کشور نخواهد بود.
وی با اشاره به تعیین نرخهای متفاوت در کشورهای غربی تصریح کرد: دلیل اصلی که در کشورهای غربی قیمتها به نرخ های متفاوت ارائه می شود این است که دولت های اروپایی از بنزین و گازوئیل کسب درآمد میکنند یعنی علاوه بر اینکه قیمت تمام شده نفت خام را از مردم میگیرند، مالیات و هزینه حمل و نقل را نیز به آن اضافه میکنند.
جعفری در پایان عنوان کرد: در ایران تا حدودی به بنزین یارانه داده میشود و از مردم در این خصوص مالیاتی دریافت نمیکنند؛ این در حالیست که هزینه های نقل و انتقال حامل های انرژی هم در نظر گرفته نمیشود، به همین دلیل نرخ بنزین در کشور ثابت است.