به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، عبدالله یزدانبخش با اشاره به اینکه واردات در شرایط تعریف شده و معمولی توجیه اقتصادی دارد، اظهار کرد: در شرایط فعلی کشور و با توجه به وجود تحریمها که سبب شده واردات به صورت مستقیم انجام نشود، برای کشور صرفه اقتصادی در واردات قطعات خودرو وجود ندارد و واسطهگریها و هزینههای حمل و نقل موجب افزایش قیمتها شده است.
وی با بیان اینکه همه کشورها بخشی از نیاز مصرفی خود را از طریق واردات تامین میکنند، ادامه داد: در تمام دنیا بین آمار واردات و صادرات تعامل صحیح و تعریف شدهای وجود دارد بنابراین به هیچ عنوان نباید مانع واردات شد اما باید به طبع آن صادرات نیز وجود داشته باشد تا فضای اقتصادی و سالمی داشته باشیم.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ادامه داد: وقتی کشوری در بخشی از تولید و در حل نیازهای خود به خودکفایی رسیده است نباید واردات گستردهای در آن بخش صورت گیرد.
وی واردات قطعات نامرغوب را خطرناک دانست و ادامه داد: متاسفانه گاهی قطعاتی وارد میشوند که از سلامت و کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و وقتی توانایی تولید قطعهای در کشور وجود دارد باید بر واردات آن محصول نظارت بیشتری صورت بگیرد.
یزدانبخش با اشاره به اینکه در شرایط تحریم، صادراتی در زمینه قطعات صورت نمیگیرد، افزود: قبل از اعمال تحریمها برنامههایی برای صادرات تدوین شده بود که تحریمها سبب شد تا این برنامهها به مرحله اجرا نرسند و متوقف شوند.
وی با تاکید بر اینکه نوآوری در تولیدات قطعات و به روز بودن آنها برای توسعه صادرات ضروری است، تصریح کرد: ابتکار در تولید هر کشوری عامل مهمی در بالا بردن توان صادراتی آن کشور است همچنین تعامل با سایر کشورها، سنجش نیازهای آنها، ارتباط و تعامل در زمینه تکنیک و تکنولوژی و در نهایت رفع تحریمها در توسعه صادرات نقش اساسی دارند.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی درباره رونق در تولید محصولات داخلی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهای مختلف در صنعت خودرو پیشرفت داشتهاند و این امر ایجاب میکند برای رونق بخش تولید قطعات، تولیدکنندهها توجه بیشتری به نوآوری در این زمینه داشته باشند و با توجه به تجربههای کافی میتوان گفت شانس صادرات قطعات به کشورهای دیگر وجود دارد.
یزدانبخش با بیان اینکه صنعت خودرو در همه دنیا، صنعتی اشتغالزا و درآمدزاست، یادآور شد: این صنعت در همه کشورها از جایگاه ویژهای برخوردار است و حتی در کشورهای پیش رفته بالاتر از صنعت نفت قرارداد و به طبع این موضوع در صنعت خودرو، صنعت قطعهسازی هم در چنین جایگاهی به فعالیت میپردازد.
وی در خصوص نحوه فعالیت کارخانههای قطعهسازی، گفت: مبنای کار این کارخانهها براساس استانداردهای ایران خودرو و دیگر کارخانههای خودروسازی است تا استفاده از این قطعات موجب رضایتمندی مشتری شود.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بازارهای هدف صادرات قطعات خودرو عموما کشورهایی هستند که خودروهای ایرانی به آن کشورها صادر میشود. همچنین قطعات خودرو در کشورهای منطقه خاورمیانه و به خصوص کشورهای عربی جایگاه ویژهای دارند.
یزدانبخش با اشاره به اینکه صنعت خودرو محلی برای کار، فعالیت و اشتغال است، اظهار کرد: باید به کیفیت تولیدات توجه بیشتری شود و با کیفیت مطلوب و قیمتهای مناسب رضایت مشتریان را جلب کرد.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی خواستار حمایت بیشتری از جانب دولت در زمینه صنعت خودرو شد و اضافه کرد: باید حمایتهای مردم و به خصوص دولت در این صنعت حس شود زیرا این صنعت امروز تحت فشارهای اقتصادی قرار دارد و نیازمند نگاه ویژهای است.