به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، چهاردهم بهمن ماه پارسال «فرشاد مقیمی» معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی کمیته خودرو از تخصیص چهار هزار میلیارد تومان به ایران خودرو و سایپا خبر داد.
پس از آن، عملیات اجرایی تخصیص این مبلغ به قطعهسازان در شرکت های خودروساز آغاز و مقرر شد بانک ها مطابق فهرستی که خودروسازان در اختیارشان قرار دادند، مبالغ را به شکل مستقیم به قطعهسازان پرداخت کنند.
همچنین مقرر شد برای تخصیص نقدینگی به خودروسازان با محوریت بانک مرکزی، 11 هزار میلیارد تومان در دو بخش ریالی و ارزی پرداخت شود که شامل چهار هزار میلیارد تومان و 844 میلیون یورو بود که تاکنون بخش عمده مبلغ چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی ریالی پرداخت شده است، اما تاکنون خبری از پرداختهای ارزی نبود.
در این پیوند، «مازیار بیگلو»، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو افزود: این نقدینگی ارزی که زمان آن در تاریخ 31 خرداد ماه امسال منقضی شده بود، با درخواست تمدید آن تا پایان بهمن ماه موافقت شده و ایران خودرو و سایپا نیز پس از آن اقدام های لازم برای دریافت آن را آغاز کردند.
به گفته وی، مشکل بانکهای عامل برای دریافت این ارز همچنان باقی است و تاکنون فقط یکی از بانکها موافقت خود را برای دادن این تسهیلات اعلام کرده است.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: پس از آن بود که یکی از قطعهسازان «تیر وان» (Tiear one) برای دریافت این ارز اقدام کرد، اما هنوز هیچ رقمی جابجا نشده و دریافتی انجام نشده است.
تیر وان به تامین کنندگان بزرگ قطعات یا قطعهسازان رده نخست جهانی اطلاق می شود که در ارتباط مستقیم با خودروسازان هستند.
وی بیان داشت: انتظار میرود با سیر مراحل قانونی و اداری، تا یکی دو هفته دیگر شاهد پرداخت ارز به قطعه ساز یاد شده باشیم که از طریق همکاری با سایر قطعه سازان تیر 2 و تیر 3 می تواند به آنها ارز یا ریال پرداخت کند.
بیگلو تاکید کرد: پس از بحث و بررسیهای فراوان بین قطعه سازان، خودروسازان و بانک مرکزی، در نهایت مقرر شده این مبلغ به صورت ارزی (و نه ریالی – که خواسته و ترجیح قطعه سازان بود) پرداخت شود.
وی ادامه داد: تخصیص ریالی این مبلغ نیازمند مصوبه ای جداگانه بود که محقق شدن آن وقت و زمان زیادی نیاز داشت.
تحقق این مهم میتواند علاوه بر تکمیل خودروهای ناقص کف کارخانجات، تعطیل نشدن واحدهای قطعه سازی یا تعدیل نیروی آنها را به دنبال داشته باشد.
تولید انبوه دو قطعه با همکاری صنایع دفاع
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو در ادامه در خصوص همکاری صنایع دفاع با قطعه سازان گفت: در این زمینه همکاریهایی آغاز شده و نیازها بطور کامل شناسایی شده است.
وی گفت: اکنون صنایع دفاع در داخلی سازی برخی قطعات با فناوری بالا (High Tech) الکترونیکی که تاکنون مواد اولیه، ساختار یا فناوری شان در کشور موجود نبوده، موفق شده و با همکاری قطعهسازان، دو قطعه داخلی سازی شده به تولید انبوه رسیده است.