به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، آرش محبی نژاد درباره خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تاثیر آن بر صنعت قطعه سازی کشور افزود: آمریکایی ها بطور مستقیم در صنعت خودرو و قطعه سازی کشورمان دخیل نیستند که پایبند نبودن آنها به برجام بخواهد بر این صنعت اثرگذار باشد.
به گفته وی، هرچند خروج آمریکا نباید روی کاغذ بر قراردادهای خودرویی اثر مستقیم بگذارد، اما در صورت تحریم و جریمه شرکت هایی که با خودروسازان و قطعه سازان ایرانی در ارتباطند، شرکت هایی مانند پژو، سیتروئن و رنو به بررسی منافع میان و بلندمدت خود می پردازند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: با نشانه هایی که در روزهای گذشته دریافت شده و با حمایت هایی که اتحادیه اروپا و بویژه فرانسه از برجام کرده است، به نظر می رسد مشکلی برای ادامه همکاری خودروسازان اروپایی با ایران نباشد.
وی با یادآوری اینکه صنایع قطعه سازی چین، هند و روسیه نیز با ایران همکاری دارند، گفت: با قطعیت می توان گفت خروج آمریکا از برجام روی قراردادهای قطعه سازی با چینی ها اثرگذار نیست.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور یادآور شد: اتحادیه اروپا نیز با اجرای قانون انسداد اعلام کرده که از شرکت های کوچک و متوسطی که در ارتباط با ایران مشمول جریمه های آمریکا شوند، حمایت خواهد کرد که این حمایت شامل شرکت های قطعه سازی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، قانون انسداد پیروی شرکت های اتحادیه اروپا را از تحریم های فرامرزی آمریکا ممنوع ساخته و شرکت ها را مجاز می شمارد تا زیان های ناشی از این تحریم ها را از عامل آن دریافت کنند.
بر اساس این قانون که کمیسیون اروپا روز جمعه (28 اردیبهشت) اعلام کرد اجرای آن را برای تحریم های آمریکا علیه ایران آغاز می کند، آرای ناشی از داوری های خارج از اتحادیه اروپا که بر اساس تحریم های آمریکا صادر شده باشند، لغو می شوند.
در بند دوم بیانیه مطبوعاتی کمیسیون اروپا در قانون انسداد، آغاز روند رسمی برداشتن موانع تامین مالی فعالیت های داخل ایران از سوی بانک سرمایه گذاری اروپا اعلام شده است. این امر به بانک سرمایه گذاری اروپا اجازه می دهد تا از سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در ایران حمایت کند که می تواند برای شرکت های کوچک و متوسط مفید باشد.
با این حال محبی نژاد تاکید کرد: اگر خودروسازان اروپایی به دنبال قطع رابطه با طرف های ایرانی باشند، قراردادهای قطعه سازی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی بیان داشت: اگر صنعت قطعه سازی به دنبال دریافت تضمین از شرکای خارجی است، باید مقوله دریافت غرامت را در قراردادهای خود بگنجاند تا در صورت خروج احتمالی آنها مشول خسارت نشود.
وی تاکید کرد: در این موضوع باید به گونه ای عمل شود که تحریم ها جزو موارد «غیرمترقبه» لحاظ نشوند، زیرا در این صورت امکان شانه خالی کردن خارجی ها از زیر بار مسئولیت وجود دارد.
پیشتر «محسن صالحی نیا» معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت و گویی اعلام کرد: با توجه به تدابیر اندیشیده شده، خروج آمریکا از برجام تاثیری بر همکاریهای خارجی صنعت خودرو از جمله با خودروسازان اروپایی نخواهد گذاشت.