قدیمیترین شرکتهای خودروسازی جهان
عصر خودرو- قدیمیترین شرکتهای خودروسازی جهان کداماند؟ صنعت خودروسازی در جهان پیشینهای 200 ساله دارد. شرکتهایی مثل پژو، تاترا، اپل، مرسدس بنز، اشکودا، لندرور، رنو، فیات و کادیلاک از قدیمیترین کمپانیهای خودروسازی جهاناند.
Monday 23 March 2020 - 15:29:00
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از اعتمادآنلاین، اولین اتومبیل جهان در سال 1808 یعنی 212 سال پیش ساخته شد. سوخت این ماشین از هیدروژن بود و موتور احتراقی داشت. روشن است که صنعت خودروسازی از آن زمان تاکنون پیشرفت زیادی کرده، اما بعضی از شرکتهای خودروسازی قدیمی هنوز پابرجا ماندهاند.
«oldest» نوشت: بیشتر کارخانههای خودروسازی توانستهاند کار خود را با قدرت ادامه دهند و تعداد کمی از دور خارج شدهاند. ما در زیر به معرفی قدیمیترین کارخانههای خودروسازی جهان میپردازیم:
1- پژو
سال تاسیس: 1810
پایهگذار: ارمند پژو (Armand Peugeot)
کشور: فرانسه
پژو در آغاز کار خود در سال 1810 شرکت خانوادگی آسیاب قهوه را تاسیس کرد و پس از آن در سال 1830 دست به ساخت دوچرخه زد. این شرکت پس از آن در سال 1842 به تولید نمک، فلفل و قهوهساز مشغول شد. ارمند پژو به اتومبیل علاقه زیادی داشت و اولین خودرو را در سال 1882 تولید کرد.
نخستین خودرو پژو با همکاری لئون سرپوله (Leon Serpollet) در سال 1889 تولید شد. این خودرو یک سهچرخه بود که برای تولید انبوه مناسب نبود. این شرکت در سال 1890 با موتور پنهارد دایملر (Panhard-Daimler) یک خودرو احتراقی ساخت. اختلاف نظری که در خانواده پیش آمد باعث شد شرکت سوسیته دِ اتومبیلز پژو (Société des Automobiles Peugeot) در سال 1896 تاسیس شود؛ یعنی درست 2 سال قبل از این که اولین موتورسیکلت تولید شود. کارخانههای سازنده موتورسیکلت و خودرو پژو در سال 1926 کاملاً از یکدیگر مستقل شدند.
پژو پنج جایزه خودرو سال اروپا، 2 جایزه سمپریت، چهار جایزه اتو یوروپ و 9 جایزه خودرو سال اسپانیا را از آن خود کرده است. پژو اسپورت نیز پنج جایزه قهرمانی رالی جهان، 2 جایزه کاپ اینترکنتیننتال، 2 جایزه قهرمانی اندورنس، و سه جایزه قهرمانی رالی اینترکنتیننتال دریافت کرده است. این کارخانه اکنون زیرمجموعه گروه PSA است.
2- تاترا
سال تاسیس: 1850
پایهگذار: ایگناک شوستالا (Ignác Šustala)
کشور: جمهوری چک
تاترا بخشی از کمپانی تاترا تراک بود و اولین بار اقدام به تولید کالسکههای چهارچرخ کرد. این کمپانی در سال 1891 ماشینهای راهآهن ساخت و نام خود را به Nesselsdorfer Wagenbau-Fabriksgesellschaft تغییر داد. مدیر فنی تاترا هوگو فیشر با خرید بنز از این خودرو الهام گرفت و در اواخر سال نخستین اتومبیل شرکت را با نام پرزیدنت ساخت. سال بعد نیز اولین کامیون خود را تولید کردند.
تاترا در طول جنگ جهانی دوم برای ارتش آلمان تانک و کامیون میساخت، اما کشته شدن چند سرباز در این ماشینها موجب شد استفاده از کامیونهای تاترا برای سربازان ممنوع شود. این شرکت به طور رسمی در سال 1999 تولید خودرو را متوقف کرد، اما هنوز به کار ساخت کامیون ادامه میدهد.
3- اُپل
سال تاسیس: 1862
پایهگذار: آدام اُپل
کشور: آلمان
این شرکت در 21 ژانویه 1862 تاسیس شد و در ابتدا چرخ خیاطی تولید میکرد. سپس در سال 1886 دوچرخه ساخت و اولین خودرو را در سال 1899 به بازار عرضه کرد.
اپل تصمیم گرفت تولید چرخ خیاطی را کنار بگذارد و در سال 1913 بزرگترین شرکت خودروسازی آلمان و در سال 1930 عظیمترین تولیدکننده خودرو در اروپا شد. این شرکت تنها زیر عنوان اپل خودرو تولید نمیکند و برندهای واکسهال، بیوک و هولدن نیز از آنِ این شرکت است. اپل اکنون زیرمجموعه PSA است اما قبلاً جزئی از گروه جنرالموتورز بود.
4- مرسدس بنز
سال تاسیس: 1883
پایهگذاران: کارل بنز و گوتلیب دایملر
کشور: آلمان
این برند معروف بهصورت رسمی تا سال 1926 شروع به کار نکرد، اما تاسیس آن نتیجه تلفیق 2 شرکت تولیدکننده خودرو است که سالها پیش کار میکردند. شرکت دیامجی (Daimler-Motoren-Gesellschaft) را گوتلیب دایملر (Gottlieb Daimler) و ویلهلم مایباخ (Wilhelm Maybach) در سال 1890 پایهگذاری کردند و در ابتدا موتورهای بنزینی میساختند. پس از این که شرکت در زمینه تولید ماشینهای کوچک مسابقهای موفقیتهایی کسب کرد، به ساخت مدلهای مرسدس روی آورد.
5- اشکودا
سال تاسیس: 1895
پایهگذاران: واکلاو لورین و واکلاو کلمنت
کشور: جمهوری چک
لورین و کلمنت در سال 1895 شرکت اشکودا را تاسیس کردند که به تولید دوچرخه، موتورسیکلت و خودرو پرداخت. این شرکت از سال 1905 که کار تولید خودرو را شروع کرد توانست به بزرگترین تولیدکننده خودرو در اتریش و مجارستان تبدیل شود. اشکودا در سال 1925 تغییر نام داد و با نام اشکودا اتو (Škoda Auto) کار کرد. این شرکت در سال 2000 زیرمجموعه گروه فولکسواگن شد.
6- لندرور
سال تاسیس: 1896
پایهگذاران: سامنر و خاندان اسپوریر (Sumner and Spurrier)
کشور: انگلیس
این کمپانی در سال 1896 زیر نام لنکاشایر (Lancashire Steam Motor) در انگلیس شروع به کار کرد و تاکنون بارها اسم این برند تغییر کرده است. این شرکت در سال 1907 با نام لیلند موتورز (Leyland) فعالیت میکرد.
لیلند موتورز در سال 1968 عنوان خود را به بریتیش لیلند موتور تغییر داد زیرا با کمپانی بریتیش موتور کار میکرد. سپس در سال 1975 به شرکتی دولتی تبدیل شد و دوباره در سال 1986 به روور گروپ (Rover Group) تغییر نام داد.
7- رنو
سال تاسیس: 1899
پایهگذاران: لوییس رنو، مارسل رنو، فرناند رنو
کشور: فرانسه
این شرکت با نام «Société Renault Frères» آغاز به کار کرد و برادران لوییس، مارسل و فرناند رنو آن را تاسیس کردند. لوییس مهندس بود و پیش از تاسیس کمپانی چند نمونه اولیه طراحی کرده بود و 2 برادر دیگر نیز به امور تجاری میپرداختند. لوییس در سال 1898 توانست اولین اتومبیلش را به یک دوست خانوادگی بفروشد.
رنو موتور ماشینها را به صورت مستقل در سال 1903 تولید کرد و بعد کامیون، اتوبوس و دیگر وسایل باری را قبل از جنگ ساخت. این شرکت در جنگ جهانی اول نیز موتور هواپیماهای نظامی و مهمات و سپس ماشینهای کشاورزی و صنعتی ساخت. آنها در طول ساخت این وسایل همچنان به تولید خودرو نیز مشغول بودند.
8- فیات
سال تاسیس: 1899
پایهگذار: جووانی آنیلی (Giovanni Agnelli)
کشور: ایتالیا
نام کامل این شرکت «Fabbrica Italiana Automobili Torino» است. نخستین خودرو شرکت فیات در سال 1899 یعنی همان سالی که کارخانه تاسیس شد به بازار آمد. ماشینهای درونشهری و سوپرمینی از خودروهای محبوب شرکت فیات هستند. این شرکت در سال 1970 خودروهای الکتریکی ساخت. فیات در کنار اتومبیل در ساخت سلاح نیز فعال بوده است.
9- کادیلاک
سال تاسیس: 1901
پایهگذاران: ویلیام مورفی، لموئل باون، هنری لِلند
کشور: آمریکا
جالب است بدانید که اگر هنری فورد موسس شرکت فورد نبود، کمپانی کادیلاک هم وجود نداشت. او در سال 1901 کمپانی هنری فورد را پایهگذاری کرد. فورد این شرکت را به خاطر مشکلات مالیای که با سرمایهگذاران آن لموئل باون و ویلیام مورفی داشت رها کرد. مورفی و باون کوشیدند تا هنری للند را تشویق کنند کمپانی را بخرد، اما للند آنها را متقاعد کرد که با هم کارخانه را راه بیندازند. آنها در سال 1902 نام کادیلاک را برای شرکت برگزیدند. جنرال موتورز در سال 1909 شرکت را خرید و با تولید ماشینهای لوکس به شهرت رسید.
برچسب ها
مرسدس بنزصنعت خودروسازیپژو