تولید تجاری‌ها ۳۹ درصد کاهش یافت؛

تردد خودروهای سنگین در جاده سنگلاخ تحریم

عصر خودرو- وزارت صنعت، معدن و تجارت از هدف‌گذاری خود برای تولید خودروهای تجاری در سال ۹۸، رونمایی کرد.

دوشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۹:۰۰

تردد خودروهای سنگین در جاده سنگلاخ تحریم

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد  ،براساس اخباری که از قول فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت، منتشر شده است، تجاری‌سازان باید طی 12 ماه سال 98، حداقل 20 هزار دستگاه انواع محصولات خود را در خطوط تولید تکمیل و به بازار عرضه کنند. این هدف‌گذاری در شرایطی انجام شده است که سال گذشته در مجموع 12 هزار و 135 دستگاه انواع محصولات سنگین در خطوط تولید شرکت‌های خودروساز تکمیل شده است. حال با توجه به آمار سال گذشته و همچنین چالش‌های پیش روی شرکت‌های خودروساز افزایش 65 درصدی تولید در سال 98، علامت سوال‌هایی را در ارتباط با چگونگی دستیابی به این میزان از رشد به‌وجود آورده است.

در میان چالش‌های پیش روی خودروسازان، شاید آنچه بیش از همه خودنمایی می‌کند و تبعات منفی خود را به رخ می‌کشد، بحث تحریم‌ها باشد. تحریم‌هایی که با خروج ایالات‌متحده از برجام بار دیگر خطوط تولید خودروسازان را تحت‌تاثیر خود قرار داده است.  هدف‌گذاری وزارت صنعت برای تولید این تعداد خودرو طی سال‌جاری آن را با اما و اگرهایی همراه کرده است. هم‌اکنون نیز تاثیر تحریم‌ها را می‌توان در افت تولید خودروسازان تجاری در سال 97 به نسبت سال پیش از آن مشاهده کرد. تجاری‌سازان داخلی در سال 96 در مجموع توانستند 93 هزار و 158 دستگاه انواع خودروی تجاری از قبیل ون، وانت، مینی‌بوس، میدل‌باس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده را تولید کنند. این آمار در مقابل تولید سال 97 گویای افت 32درصدی است. طی سال 97، تجاری‌سازان توانستند در مجموع 64 هزار و 137 دستگاه از انواع محصولات خود را نهایی کنند. البته چنانچه ون و وانت را از این آمار کنار بگذاریم و روی آمار تولید مینی‌بوس، میدل‌باس، اتوبوس، کامیونت، کامیون و کشنده تمرکز کنیم، شاهد خواهیم بود که در 12 ماه سال 97 به نسبت آمار سال پیش از آن تجاری‌سازان افت تولید 5/ 38 درصدی را به نام خود ثبت کرده‌اند.

آمارهای جهانی در ارتباط با خودروهای سنگین در جغرافیای تولید این خودروها، نیز گویای افت 40 درصدی تولید خودروهای تجاری طی سال 2018 میلادی است. براساس آمارهای ارائه شده توسط انجمن جهانی خودروسازان، تولید خودروهای سبک و سنگین تجاری در شرکت‌های خودروساز ایرانی با افت شدید به 68 هزار دستگاه در مدت زمان مورد اشاره رسیده است. این تعداد خودروی تجاری، ایران را در رتبه 21 جهان به لحاظ آمار تولید قرار داده است. بر اساس آمارهای جهانی  ایران در زمینه تولید کامیون، در سال 2017 توانسته بود 17 هزار کامیون تولید کند این در حالی است که در آمار سال گذشته میلادی تولید کامیون با کاهش 28 درصدی روبه‌رو شد کامیون‌سازان داخلی توانستند تنها 12 هزار کامیون تولید کنند. به این ترتیب آنچه مشخص است اگر خودروسازان بتوانند موانع و چالش‌هایی که سال گذشته منجربه افت تولید خودروهای تجاری شد را رفع کنند، شاید امیدی به میزان پیش‌بینی وزارت صنعت از تولید در سال جدید باشد این در شرایطی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مشکلات این بخش از محصولات خودروسازان جنسی متفاوت از خودروهای سواری دارد. آنچه محصولات تجاری را از سواری منفک می‌کند نوع مشتری و تولید این خودروها است به‌طوری‌که مشتریان محصولات تجاری خودروسازان، به‌خصوص در بخش تولید اتوبوس مشخصا دولت و شهرداری‌ها است یا مشتریانی که خودرو تجاری خود همچون کامیون و کشنده را با شرایط خاص از خودروساز دریافت می‌کنند. در حال حاضر به‌دلیل قیمت بالای این خودروها و همچنین وضعیت نامناسب مالی تجاری‌سازان، ‌مشتری نمی‌تواند محصول مورد نیاز خود را با شرایط مناسب دریافت کند به همین دلیل گفته می‌شود تقاضا برای محصولات یاد شده به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

ازسوی دیگر به‌دلیل فضای حاکم بر اقتصاد کشور بسیاری از کسب‌و‌کارها در وضعیت کسادی قرار دارند که همین امر بر بخش حمل‌و‌نقل نیز تاثیرگذار بوده و تقاضا برای خودروهای سنگین را کاهش داده است. آنچه مشخص است اینکه رونق اقتصادی در حوزه‌های عمرانی و ساختمانی که حوزه‌هایی مولد و کارآفرین هستند به مشتریان ناوگان تجاری کمک خواهد کرد تا نسبت به بازپرداخت اقساط ماهانه خود یا پرداخت هزینه خودرو انگیزه  لازم را پیدا کنند حال آنکه فضای کنونی کشور این انگیزه را از مشتری گرفته است.همچنین خروج شرکای خارجی خودروساز به‌خصوص در بخش تجاری، تولید این نوع محصولات را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرده که همین امر افت تولید را به همراه داشته است. با این شرایط اما ظاهرا جایگزینی ناوگان خودروهای فرسوده تجاری کشور که از بهمن سال 96 قرار بود طی سه سال با کمک تسهیلات جدید و با به‌کارگیری خودروسازان تجاری دولتی و نیمه‌دولتی، به سرانجام برسد نیز به دست فراموشی سپرده شده است. در سال 96 نزدیک به 230 هزار خودروی تجاری فرسوده در جاده‌ها تردد می‌کرد که براساس آمار نزدیک به  20 درصد این تعداد بیش از 40 سال عمر داشته‌اند این در شرایطی است که با گذشت یک سال بر میزان خودروهای فرسوده در این بخش افزوده شده  اما تولید روند نزولی داشته است به این ترتیب خروج فرسوده‌های سنگین نیز با وضعیت کنونی تولید به‌نظر می‌رسد که از برنامه دولت خارج شده باشد.
موانع پیش‌روی تجاری‌سازان

همان‌طور که اشاره شد وزارت صمت به‌عنوان سیاست‌گذار بخش خودرو، برنامه تجاری‌سازان را برای سال‌جاری مشخص کرده است. تجاری‌سازان باید حداقل 20 هزار دستگاه از محصولات خود را طی سال جاری روانه بازار کنند. این تعداد خودرو با توجه به جاده سنگلاخ تولید تجاری‌ها در ایران سخت و ناممکن به‌نظر می‌رسد. بازگشت تحریم‌های مرتبط با صنعت خودرو، از سال گذشته، بیش از هر اتفاق دیگری بر برنامه تولید خودروهای سنگین تاثیر منفی گذاشته است.

پس از انعقاد توافق‌نامه برجام قرار بود ایران به مرکز تولید کامیون‌های شرکت‌های بین‌المللی در خاورمیانه تبدیل شود. اتفاقی که با خروج ایالات‌متحده آمریکا از برجام عملا متوقف شد. تجاری‌سازان بین‌المللی به‌دنبال این بودند که از فرصت برجام برای توسعه سرمایه‌گذاری‌های خود در خطوط تولید شرکای داخلی استفاده کنند و به نوعی ایران را تبدیل به هاب منطقه برای تولید خود کنند. این را در اظهارنظرهای مدیران ارشد این شرکت‌ها بعد از نهایی شدن برجام می‌توان مشاهده کرد.هنریک‌سون، مدیرعامل اسکانیا گفته بود: در نظر داریم ایران را به‌عنوان مرکزی برای صادرات محصولات خود در منطقه قرار دهیم. دیگر شرکای سنگین‌سازان ایرانی مانند ولوو، مرسدس بنز و رنو هم روند مشابهی را پیش گرفته بودند.شرکت دایملر اولین شرکت خودروسازی بود که پس از برجام خبر از سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران داده بود.

شرکت مرسدس بنز نیز قصد داشت برای تولید کامیون در ایران سرمایه‌گذاری کند. این به آن مفهوم است که شرکت مذکور به‌دنبال این بود که به جای مونتاژ محصولات خود در خطوط تولید تجاری‌سازان داخلی، به‌صورت مستقل وارد فاز تولید محصولات خود در ایران شود. اتفاقی که با خروج ایالات‌متحده از برجام هیچ گاه به وقوع نپیوست. در نقطه مقابل این شرکت همان روابط محدودی را که در ارتباط با مونتاژ محصولات خود در ایران دنبال می‌کرد را نیز متوقف کرد.بر این اساس در مرداد ماه سال گذشته و همزمان با آغاز تحریم‌های صنعت خودرو، شرکت خودروسازی دایملر آلمان اعلام کرد که با بازگشت دوباره تحریم‌های آمریکا علیه تهران، فعالیت‌های تجاری خود را در ایران متوقف می‌کند.این تصمیم دایملر به معنای پایان طرح‌های توسعه این شرکت در ایران و همکاری آن با دو شرکت بزرگ ایرانی برای مونتاژ کامیون‌های مرسدس بنز بود. شرکت ولوو نیز که با تجاری‌سازان داخلی همکاری داشت با تاخیر در مسیر شرکت دایملر حرکت کرد.

این در حالی است که در آبان 96 مدیرعامل ولوو گفته بود: نزدیک به 20 درصد از کامیون‌های مدلF این شرکت در ایران داخلی‌سازی می‌شود و بنا داریم در اولین گام، این سهم را در آینده نزدیک به 30 درصد افزایش دهیم. در شرایطی که ولوو به‌دنبال افزایش عمق داخلی‌سازی محصولات مونتاژی خود در ایران بود، این شرکت در مهر 97 اعلام کرد فعالیت‌های خود را در ایران متوقف کرده است. دلیلی که ولوو را از حضور در بازار ایران منصرف کرد، مشکلاتی بود که در نقل و انتقال پولی و مراودات بانکی ایجاد شده بود. در این ارتباط فردریک ایورسون، به‌عنوان سخنگوی این شرکت گفته بود: تحریم‌ها موجب شده که هزینه قطعات ارسالی به ایران دیگر قابل‌دریافت نباشد و مدیران این شرکت به همین علت تصمیم گرفتند فعالیت خود را در ایران متوقف کنند.

در حالی بعد از خروج ایالات‌متحده آمریکا از برجام، شرکای بین‌المللی یکی یکی خطوط تولید شرکای ایرانی خود را ترک می‌کردند که  بهمن96دولت دوازدهم برای کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلودگی هوا، طرح اسقاط خودروهای سنگین فرسوده را که به ابر پروژه اسقاط خودروهای سنگین معروف شد، کلید زد. در این طرح قرار بود 202 هزار دستگاه انواع خودروی سنگین از قبیل کامیون و اتوبوس که در جاده‌های کشور تردد می‌کنند را طی 3 سال به کمک تسهیلاتی که دولت در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد، جایگزین کنند. براساس آمارهای دولتی برای تکمیل این پروژه، 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز بود. این اتفاق چنانچه عملیاتی می‌شد می‌توانست بازار ایران را برای شرکت‌های فعال بین‌المللی در زمینه تولید خودروهای تجاری جذاب کند.جدای از لغو برجام مساله دیگری که روی افت تولید شرکت‌های تجاری‌ساز داخلی تاثیرگذار است، مساله کاهش توان مالی طرف تقاضا است. از آنجا که خرید خودروهای تجاری، نظیر اتوبوس و کامیون نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی دارد، طرف تقاضا معمولا به کمک دوپینگ تسهیلات بانکی در بازار این محصولات حضور پیدا می‌کرد و خرید خود را انجام می‌دادند. بعد از افزایش قیمت‌ها و کاهش تسهیلات‌دهی، تجاری‌سازان نتوانستند برای محصولات خود مشتری پیدا کنند. از آنجا که تولید تجاری متفاوت از تولید سواری است و تجاری‌سازان براساس میزان تقاضا اقدام به تولید می‌کنند. بنابراین کاهش تقاضا به‌دلیل افزایش قیمت‌ها و کاهش تسهیلات دهی، افت تولید را برای این شرکت‌ها رقم زد.
نقش دولت در رشد تولید خودروهای سنگین

افت تولید خودروهای تجاری البته علاوه بر تاثیرپذیری از افزایش قیمت تمام شده  به‌دلیل روند صعودی قیمت مواد اولیه و افزایش نرخ ارز، از عامل دیگری هم تاثیر می‌پذیرد و آن شرایط حاکم بر اقتصاد کشور است.این مساله مورد توجه حسن‌کریمی سنجری کارشناس خودرو قرار گرفته است.کریمی سنجری در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: در شرایطی که وضعیت اقتصاد کشور مناسب باشد بخش تجارت نیز به‌عنوان یکی از بخش‌های موثر در اقتصاد، روند صعودی به خود می‌گیرد. این مساله بازار کار را برای دارندگان خودروهای تجاری رونق می‌دهد. رونق این بازار، وضعیت تولیدکنندگان خودروهای سنگین را تحت تاثیر قرار داده و شرایط را به گونه‌ای رقم می‌زند که آمار تولید در این شرکت‌ها بهبود یابد.این کارشناس ادامه می‌دهد: البته در شرایط حاضر روی دیگر این مساله خود را نشان می‌دهد. یعنی به‌دلیل بی‌رونقی کسب و کار که رهاورد تحریم‌هاست، وضعیت تجارت کشور چندان روبه‌راه نیست و همین مساله نمودار تولید را در شرکت‌های تجاری‌ساز در سراشیبی قرار می‌دهد.کریمی سنجری یکی دیگر از دلایل افت تولید در شرکت‌های تجاری‌ساز را افت بودجه دولتی می‌داند.این کارشناس می‌گوید: یکی از مشتریان کلان خودروسازان تجاری، خود دولت و زیرمجموعه‌های آن مانند شهرداری‌ها هستند. بنابراین اگر دولت بتواند بودجه مناسبی برای نوسازی ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی و لجستیک شهری اختصاص دهد، این مساله آب را به آسیاب تجاری‌سازان فعال در این حوزه می‌ریزد و شاهد هستیم که کار این شرکت رونق گرفته و نمودار تولید آنها صعودی می‌شود.

برچسب ها

کاهش تولید خودروخودرو سنگینتولید کامیون
مطالب مرتبط بیشتر
افزایش قیمت؛ شرط ادامه تولید لاستیک های باری ۳۴ مرکز معانیه فنی در دست ساخت است واردات خودروهای سنگین از طریق منطقه آزاد اروند عملیاتی شد رانندگی خودرو های تجاری و چالش های پیش رو آزادسازی قیمت فروش روانکار های خودرویی راه خروج از بحران است داف خوشنام هلندی کاهش ۵ درصدی تولید محصولات سواری در ایران‌خودرو پاییز سرد خودروسازان آخرین جزئیات گواهی‌های اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری ترانزیت مرگ در جاده‌ها بازار تجاری ها از سبک تا سنگین مشمولان پرداخت نقدی برای واردات خودروهای کشنده؛ وجه خود را واریز کنید واردات خودرو‌های نیمه‌سنگین و سنگین به مناطق آزاد مجاز شد رشد ۴۴ درصدی تولید خودروی سنگین در ۶ ماه نخست امسال خودرو‌های سنگین ارس ۱۰ درصد بازار را گرفت افزایش چشمگیر تولید خودروهای سنگین‌ باری سربازان سنگین وزن سایپادیزل در نمایشگاه خودرو مشهد سبد کامل قطعات خودروهای تجاری با برند Sysolin در ایران رشد ۷۷ درصدی تولید خودرو سنگین در ۴ ماه اول امسال لزوم رعایت استاندارد‌های اجباری در تولید خودروی سنگین قدیمی مردودی ۶۰ درصدی وانت بارها در معاینه فنی ناوگان خودروهای سنگین خارجی کارت سوخت اعتباری دریافت می‌کند بیش از ۱۱ هزار خودرو سنگین در مراکز معاینه فنی هرمزگان رد شدند سنگین‌های باری رکورد زدند تولید تجاری‌ها بر مدار صعود نگاهی به کمپانی سانی؛ سازنده مطرح خودروهای سنگین تجاری‌سازان در جاده رشد عمده‌ترین دلیل مردودی معاینه فنی خودروهای سنگین عمر بالای ۲۰ سال است رونمایی از اولین خودروی نیمه‌ سنگین تسلا تصویب واردات ۳ نوع خودرو سنگین در کمیسیون صنایع تولید خودروسازان داخلی در حال کاهش است رشد ۵۰ درصدی تولید خودروهای تجاری عملکرد ناوگان خودرو‌های سنگین، ملاک سهمیه بندی سوخت است عقب ماندگی صنعت خودرو از اهداف تولید شروع کاهشی تولید خودروی ۱۴۰۱ کاهش تولید خودرو با ادامه شرایط موجود تفاوت ۶ میلیون تومانی قیمت لاستیک سنگین در سامانه صمت با بازار کاهش ۵۵ درصدی تولید شرکت پارس‌خودرو ثبات تولید تجاری‌ها در ۱۴۰۰ کاهش تولید خودرو در چهارمین خودروساز بزرگ جهان تولید با وعده‌ها پیش نرفت کامیون گران و ناوگان حمل بار فرسوده! با واردات ۵۰ هزار دستگاه خودرو سواری نیز موافقت شده است جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین کیفیت خودروهای سنگین از سواری ها جلو زد عبور از رکورد تولید یک سال گذشته ایران خودرو دیزل در ۹ ماه صادرات موتورهای دیزلی خودروهای سنگین به آلمان آسمان پرستاره تجاری‌های سنگین جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین گرانی لاستیک سبب شده برخی کامیونداران لاستیک تاریخ گذشته بخرند افت ۲۸ درصدی تولیدی خودرو در ژاپن افزایش سقف ارزش واردات تایر سنگین در زمان ثبت سفارش جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین تولید خودروهای سنگین رشد کرد کاهش آمار تولیدات کارخانه‌ای ژاپن به دلیل پایین آمدن تولید خودرو موتور تولید سرد شد خودروهای سنگین داخلی در صورت تامین منابع مالی توان رقابت با تولیدات روز دنیا را دارند دولتی‌ها ماشین‌آلات داخلی نمی‌خرند/ در تولید ماشین‌آلات سنگین کمبود داریم سنگین‌های باری در عرش؛ وانت‌ها در قعر دهه مردود تولید خودرو بحران در خودروسازی انگلیس تولید خودروی انگلستان به شدت افت کرده است ماجرای واردات لاستیک‌های ارزان قیمت کامیون صحت دارد؟ کارت سوخت خودروهای سنگین هر دوهفته شارژ می‌شود کدام خودروهای سنگین ۵ ستاره کیفی گرفتند؟ افت تیراژ خودروهای تجاری‌ها کاهش ۴۳ درصدی تولید خودرو در ۳ سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی تولید لاستیک ناوگان سنگین کشور طی ۳ ماهه نخست سال تامین ارز ۱۵ میلیون یورو برای واردات لاستیک سنگین تکذیب افزایش قیمت لاستیک ماشین‌های سنگین لاستیک دولتی، تشویقی برای تخلیه کالاهای رسوب‌ شده فرصت یک‌ماهه رانندگان برای خرید لاستیک با ارز نیمایی تولید خودروهای سنگین در وضعیت خوب کامیون‌ها در صدر جدول افزایش تولید کابینی برای خدمه لاستیک‌ رانندگان روی محور گرانی و کمبود مشکلات لاستیکی کامیون‌داران همچنان پابرجا کاهش تولید دوگانه‌سوزها ۳ خودرو سنگین ۵ ستاره و ۵ خودرو ۴ ستاره افت و خیز تولید تجاری‌ها در ۱۴۰۰ قیمتها ۲۵ درصد رشد کرد نسل جدید کشنده فوتون در ایران ایران خودرو دیزل امسال را با جهش تولید آغاز کرد خودروهای سنگین داخلی پیشتاز اخذ ستاره های کیفی پیش بینی کاهش تولید فولکس واگن با کمبود جهانی تراشه الزام صدور حواله برای فروش تایرهای سنگین لغو شد فراخوان ایدرو برای طرح تولید تایرسنگین زابل تدوین استاندارد برای خودروهای سنگین به منظور کاهش آلایندگی خودروهای سنگین؛ خریدار آبروی خودروسازان داخلی است رشد ۶۷ درصدی تولید تجاری‌ها علت مردودی تولید خودرو از ۱۴ خودرو مورد بررسی؛ ۸ خودرو ۴ ستاره به بالا و الباقی ۳ ستاره‌اند تولید خودرو ۴.۷ درصد کاهش یافت تولید خودرو در انگلیس به پایین‌ترین حد در نزدیک به ۴ دهه گذشته رسید فروش تایرهای باری و اتوبوسی تولید داخل بر اساس ضوابط هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها واگذاری ۳میلیون حلقه لاستیک سنگین دولتی به رانندگان در ۳ سال اخیر ذخیره لاستیک‌های سنگین دولتی در حال اتمام است این خودروها به آخر خط رسیدند! کمبود لاستیک برای رانندگان و برخورد با محتکران تشکیل ۶۶۰ پرونده احتکار لاستیک سنگین مراجعه ۹۲۲۹ دستگاه اتوبوس شرکت واحد به مراکز معاینه فنی جزئیات نرخ معاینه فنی خودروهای سنگین اعلام شد کیفیت خودروهای سنگین از سواری‌ها جلو زد ‌ تحریم با صنعت حمل‌ونقل سنگین جاده‌ای چه کرد؟ عرضه لاستیک‌های سنگین وارداتی از طریق سامانه جامع تجارت و با حواله سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای فاصله تجاری‌سازان با هدف‌گذاری صمت خط تولید خودروهای کشنده سنگین و جرثقیل تلسکوپی رونمایی شد خودروهای سنگین، خریدار آبروی کیفیت خودروهای داخلی توزیع ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار لاستیک با ارز دولتی لاستیک سنگین مورد نیاز تا پایان سال با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شد وزارت صمت، مسؤول تایرهای سنگین انباشته در انبارها خودروهای سنگین باکیفیت تولید می‌شوند تخصیص مجدد ارز دولتی به لاستیک سنگین دانستنی های جالب از کامیون مرسدس بنز آروکس تعطیلی واحدهای تولیدی خودروهای سنگین در پی عدم انعقاد قرارداد از سوی مصرف کنندگان داخلی نگاهی به کیفیت خودروهای سنگین داخلی تامین ۷۵ درصد تایر خودروهای سنگین با واردات علت نوسان قیمت تایرهای سنگین در بازار کیفیت کامیون سه ساله اروپایی بهتر از کامیون های نو چینی است گروه بهمن در خدمات فروش خودروهای سنگین برتر شد طرح نوسازی باید به رونق صنایع داخلی تولید کامیون منجر شود تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جهش تولید تولید ۱۲ هزار دستگاه انواع خودروی سنگین و تجاری در سال جهش تولید بی احتیاطی خودروی سنگین ۲ مجروح بر جای گذاشت همکاری دایملر و ولوو مراجعه بیش از ۴۹ هزار وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین به مراکز معاینه فنی آذربایجان غربی کرونا رشد ماهانه را متوقف کرد افت تولید خودرو همچنان ادامه دارد تولید سراتو بالاخره متوقف شد کاهش ۱۸ درصدی تولید خودرو در ۱۰ ماهه تولید ماشین‌های سنگین تقریبا نصف شد سهم ۱۶درصدی خودروهای سنگین در ترافیک راه‌ها تازه‌ترین آمار از تولید خودروهای سنگین دست‌انداز خودروی جایگزین در مسیر ابر پروژه اسقاط لاستیک سنگین در بازار اشباع شده است روند نزولی تولید خودروهای عمومی و تجاری تولید اتوبوس و کامیون نصف شد+ جدول گزارش تصویری افتتاح خط تولید کامیون ایرانی «چاپار» کاهش ۲۵ درصدی تولید خودرو در ۹ ماهه امسال افت تولید خودرو در شهرستان‌ها تولید روزانه بیش از ۴ هزار خودرو مردودی ۲۰ درصد کامیون‌ها درتست مجدد معاینه فنی افت دامنه‌دار تولید کاهش ۳۲ درصدی تولید خودرو در ۸ ماهه امسال دوپینگ تولید مقطعی است؟ حال و احوال تولید کنندگان داخلی خودرو کاهش ۳۵ درصدی تولید خودرو در ۷ ماهه فروش پراید از تولید آن پیشی گرفت اجرای طرح‌های جبران کمبود تایر سنگین، نیازمند منابع مالی آخرین وضعیت خودروسازی سایپا در مهر ۹۸ دلایل کاهش ۳۵ درصدی تولید خودرو کشور ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون خودرو را دارد چرا تولید محصولات خودرویی کاهش یافت؟ کاهش ۳۵ درصدی تولید خودرو در نیمه اول امسال رفع ۷۰ درصدی نیاز رانندگان به تایر با تولید ملی کاهش ۴۸ درصدی تولید خودرو خودروسازان رکورددار کاهش تولید در مردادماه امسال+ جدول تولیدات ایران خودرو به مرز ۱۵۰ هزار دستگاه رسید وداع با تولید هشت خودرو علت کاهش تولید خودرو در مردادماه امسال تعطیلات تابستانی خودروسازان بوده است افت ۴۰ درصدی تولید خودروی سواری تا پایان مرداد چرا تولید خودرو ۲۲ درصد کاهش یافت؟ سریال تولید خودروهای ناقص محدودیت تردد وسایل نقلیه سنگین در پایان تابستان انحراف از هدف‌گذاری تولید خودرو افت ۳۸ درصدی تولید انواع سواری در ۴ ماهه امسال کاهش شدید تیراژ دوگانه‌سوزها افت سنگین تولید خودروهای تجاری جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای سنگین عبور و مرور پراید در جاده‌ها محدود شود خودروی ناقص تولید نمی‌شود افت تولید سواری رشد تولید وانت ایران خودرو و سایپا، ۴ ماه نخست سال را کاهشی به پایان بردند سالانه ۳۰۰۰ دستگاه لودر و کامیون در سمنان تولید می‌شود کاهش ۳۸ درصدی تولید خودرو تا پایان تیر تولید ۱۹۷ هزار خودرو در سه ماه نخست امسال تولید خودرو‌های ناقص به حداقل می‌رسد ایران خودرو و سایپا بهار ۹۸ را کاهشی به پایان بردند تولیدی که افت دارد کاهش حدود ۴۱ درصدی تولید خودرو در بهار ۹۸ تامین بخش قابل توجه تایرهای وسایل نقلیه سنگین کشور روند کاهشی تولید در بهار تداوم روند نزولی تولید خودرو افت۴۲ درصدی تولید خودرو خودرویی‌ها دنده عقب گرفتند کامیون سازی اردبیل تا ۴ ماه اینده ۳ هزار خودروی سنگین تولید می کند تردد خودروهای باری سنگین در دو جاده مواصلاتی گیلان ممنوع شد مرسدس بنز آروکس جدید معرفی شد طرح توزیع سیستمی لاستیک خودروهای سنگین در قزوین آغاز شد تولید انواع سواری ۳۸ درصد کاهش یافت قیمت قطعات و تجهیزات خودروهای سنگین از صبح تا عصر تغییر می‌کن خودروهای باری پرفروغ‌تر ظاهر شدند افت تولید وتجارت خودرو کامیون برقی و هوشمند ایرانی روانه بازار می شود افت سنگین خودروهای تجاری تولید سواری عقب ماند دو خودروساز بزرگ کشور، سال ۹۸ را کاهشی آغاز کردند کاهش تولید خودرو در فروردین کاهش ۳۰ درصدی تولید خودرو در سال جدید کاهش سرعت خصوصی‌ها در جاده تولید کاهش تولید هوندا در آمریکا دنده عقب دوگانه‌سوزها در جاده ۹۷ شش خودروی سنگین ۴ ستاره کیفی گرفتند افت ۸۵ درصدی تولید کامیون در اسفند ۹۷ کارخانه مشترک تولید اتوبوس و کامیون ایران و آذربایجان افتتاح شد تولید خودرو ۳۷ درصد کاهش یافت افزایش تولید خودرو در دستور کار فرمول تکراری خودروسازان کاهش تولید برای افزایش قیمت تاخت و تاز خودروهای سنگین درداخل گرگان تداوم ریتم منفی تولید خودرو خودروهای سنگین باکیفیت‌تر درآمدند ترمز تولید کامیون کشیده شد تولید خودرو در ۱۱ ماهه امسال ۳۷.۸ درصد کاهش یافت هیچ خودروی سنگینی ۵ ستاره نگرفت آذربایجان به ایران خودروهای سنگین GAZ صادر می‌کند تولید خودرو در کشور ۳۵ درصد کاهش یافت افزایش تولید شرکت‌های خودروساز بعید است راه اندازی مجتمع تخصصی پرداخت خسارت خودروهای سنگین لزوم نوسازی خودروهای سنگین بالای عمر ۴۰ سال افزایش ۱۴.۴ درصدی تولید انواع اتوبوس، مینی بوس و ون دنده سنگین کامیون و اتوبوس در جاده تولید حرکت کند تولید کامیون در آذرماه تولید خودرو ۷۱ درصد کاهش یافت قیمت خودرو در بازار و کارخانه باید ۵ درصد تفاوت داشته باشد تولید خودرو در مهرماه منفی شد + جدول لاستیک و آلایندگی؛ عوامل رد شدن خودروهای سنگین در معاینه فنی مردودی ۲۰ درصد از خودرو‌های سنگین در معاینه فنی تولید دوگانه‌سوزها نصف شد مانور نمادین کامیون های سنگین در خیابان های مهریز برگزار شد‌ ۷۰۸ هزار راننده خودرو سنگین تحت پوشش بیمه تکمیلی رشد ۱۰ درصدی تولید لاستیک خودروهای سنگین ابطال معاینه فنی ۴۳۴ خودروی سنگین در بررسی مجدد حذف سوخت پایه خودرو‌های سنگین تولید خودرو ۵۷ درصد کاهش یافت آغاز خزان خودروسازی از سنسورهای ABS در چه سیستم های دیگری استفاده می شود؟ توقفگاه خودروهای سنگین در ورودی شرق شیراز ساخته می‌شود ایسوزو NPR ۷۵Kدر صدر کیفیت سنگین وزن ها ورود خودروسازان به محدوده قرمز تولید ۲۶ درصد خودروهای سنگین در معاینه فنی مجدد رد شدند حدود مجاز معاینه فنی جدید تعیین شد تولید خودرو ۴۰درصد کاهش یافت کنوورث محصول جدید خود را با نام W۹۹۰ معرفی کرد افزایش نرخ تورم تولید خودرو در تابستان احتمال توقف تولید خودرو به‌دلیل ورشکستگی قطعه‌سازان جزئیات گازسوز کردن ۲۰ هزار خودروی سنگین اعلام شد واردکنندگان لاستیک سنگین با ارز دولتی ملزم به دریافت تاییدیه شبکه توزیع شدند+ سند شرط واردات لاستیک خودروهای سنگین با ارز ۴۲۰۰ تومان کاهش بیش از ۱۱ درصدی تولید خودرو در ۵ ماه اول امسال افزایش بهای تمام شده، ثمره کاهش تیراژ تولید تولید خودرو ۴۶ درصد کاهش یافت کمبود قطعات و لاستیک کامیونداران در قزوین بررسی کشنده هیوندای Xcient، سفیر سنگین وزن کره ای ها ۲۴۰ هزار خودروی دیزلی سی‌ان‌جی‌سوز می‎شوند مشکل لاستیک خودروهای سنگین در کوتاه مدت حل می شود خوزستان با کمبود لاستیک خودروهای سنگین مواجه است فرصت‌های لجستیکی کشور فراموش شده است ۳۵۰۰ حلقه لاستیک خودروهای سنگین در استان مرکزی توزیع شد پیشنهاد به دولت برای تخصیص ارز ویژه لاستیک‌‌‌ ناوگان سنگین نقص در قطعات خودروهای داخلی تعمدی نیست جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین تولید اتوبوس کاهش یافت فرصت یک ماهه خودروهای سنگین فرسوده برای دریافت معاینه فنی نقطه عطف سنگین‌ها وضع فنی ۸۸درصد خودروهای سنگین آذربایجان غربی قابل قبول است مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین و نیمه سنگین اصفهان افتتاح شد مروری بر محصول X۶ جیناف و ویژگی‌های فنی آن کاهش تولید خودرو به بهانه اعمال استاندارد شوکی جدید بر بدنه اقتصاد حداکثرسن ناوگان مجاز به تردد در جاده‌ها خودروهای سنگین آماده خروج از شهر هستند تولید چند خودروی سنگین متوقف شد دولت باید هزینه نصب فیلتر دوده بر خودروهای سنگین را تقبل کند جدیدترین وضعیت تولید خودرو تصادف شدید چندین خودروی سبک و سنگین در بزرگراه لشگری کاهش روند تولید خودرو در تیرماه متوقف شد ابرپروژه اسقاط در پیچ تند تحریم تولید برخی خودروها متوقف می‌شود در خرداد ۲۰ درصد کاهش تولید داشتیم سنگین‌وزن‌های خودرویی در مسیر رشد تولید سقف سهمیه سوخت خودروهای سنگین حذف شد دلایل کاهش ۳۶ درصدی تولید خودرو در ایران اعلام شد برند جدید ماموت در تریلرسازی به زودی معرفی می شود آشنایی با شرکت کامیون‌سازی جیناف و محصولات آن تولید وانت کاهش یافت مروری بر ۲۵ سال تاریخچه ولوو FH ارزیابی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در سال ۱۳۹۶ آذهایتکس در صدر رضایتمندی مشتریان خودروهای سنگین قرار گرفت عرضه مستقیم لاستیک خودروهای سنگین با ارز دولتی رشد تولید و فروش سایپادیزل در سه ماهه نخست سال ۹۷ تولید خودروهای سنگین افزایش یافت شناختی از برخی ویژگی‌های خاص خودروهای تجاری تولید ۴ سواری متوقف شد پرداخت تسهیلات خرید خودرو سنگین در استان مرکزی آغاز شد نگاهی به کیفیت سنگین‌وزن‌های خودرویی جدیدترین کمپرسی معدنی GINAF در وزن ۱۰۰ تُن نگاهی به محصولات تولید محدود روز‌های اخیر ترین ها سنگین‌وزن‌های خودرویی در مسیر رشد تولید تردد خودروهای سنگین در استان مرکزی بالاتر از میانگین کشوری است قوای محرکه خودروسنگین در مسیر بومی سازی است نگاهی به کیفیت خودروهای سنگین ساماندهی خودروها و ادوات سنگین محدوده میدان نبوت شهر ایلام در حکایت نوسازی ناوگان مسیر مرگ! آشفته بازار سنگین وزن قدرت هوا میهمانان ۹۷ ۲۵۰ دستگاه خودرو تجاری سایپا تحویل مشتریان شد حکایت مظلومیت خریداران و واردکنندگان خودروهای تجاری تولید چند سواری متوقف شد محققان البرزی انحصار ساخت خودروهای فوق سنگین را در جهان شکستند حضور برندهای مطرح خودروسازی طی ۲ ماه آینده در ایران آکسور نسل سوم در قالب کشنده کاماز ۵۴۹۰؛ سرباز روسی با تجهیزات آلمانی آمادگی شرکت‌های خودروساز برای اجرای طرح نوسازی ناوگان سنگین بررسی چالش ها و راهکارهای جایگزینی خودروهای فرسوده تجربه جهانی اسقاط فرسوده‌های سنگین ممنوعیت تردد خودروهای سنگین از ابتدای اسفند درکرج ابر پروژه اسقاط خودروهای سنگین تولید کامیون در دو شرکت متوقف شد افتتاح پارکینگ وسایل نقلیه سنگین در اردبیل مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار ۳۰ هزار خودروی سنگین از معاینه فنی رد شدند فرسودگی بیش از ۲۳ هزار خودروی سنگین و ممانعت فرمانداری تهران با عدم تردد آنها بررسی ایویکو استرالیس NP؛ پاک‌‌مردایتالیایی نگاهی به تحولات شرکت‌های بزرگ تجاری‌ساز در سال‌های آینده؛ آرزو‌های بزرگ سنگین‌وزن‌ها سنگین می‌رانند! آشنایی با سیستم جدید ماشین آلات خودران ولوو؛ کارگاه هوشمند تفسیر غول‌پیکر فورد از مفهوم خودروهای تجاری و کار؛ کــرگــدن! مراجعه بیش از ۱۳۳ هزار وسیله نقلیه سنگین به مراکز معاینه فنی تولید ۹ خودرو سبک و ۴ خودرو سنگین با درجه کیفی ۴ ستاره در آبان‌ماه امسال طرح تشدید برخورد با خودروهای دارای اضافه بار در ایلام پنجاه و نه سال خدمت صادقانه را سرلوحه قرار داده ایم زنجان، رتبه چهارم در تردد خودروهای سنگین معدنی‌ها به دنبال خرید ماشین‌های دست دوم خارجی نگاهی به Anthem، جدیدترین محصول بزرگراهی ماک ؛ تغییر دهنده معادلات بازار تازه ترین لیست قیمت انواع کامیون در بازار کشور تازه ترین لیست قیمت انواع کشنده در بازار کشور تازه ترین لیست قیمت انواع تریلر در بازار کشور جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین تولید وانت کاهش یافت مروری بر شاسی نفت کش ماز؛ بی رقیب در بازار داخل معرفی کشنده ماز با موتور خورجینی آکتروس؛ استقامت روسی و تکنولوژی آلمانی نگاهی به کشنده‌های چینی موجود در بازار؛ چینی‌های وسوسه‌کننده کشنده های اروپایی موجود در بازار و وضعیت بازار و فروش آن ها؛ بالا نشین های بازار مروری بر مشخصات فنی و جایگاه بازاری کامیونت‌های JAC در کشورمان؛ رو به صعود ثبات در کیفیت سنگین‌وزن‌های خودرویی این خودروها به خط پایان رسیدند سنگین وزن ترین وسیله نقلیه برقی جهان ساخت شد تولید کامیون در سایپا کم شد؛ در ایران‌خودرودیزل متوقف! تولید خودروهای تجاری سرعت می‌گیرد تداوم کاهش تولید دوگانه‌سوزها کاهش هزینه تولید با تثبیت نرخ سود تسهیلات جدیدترین وضعیت کیفی سنگین‌وزن‌های خودرویی کارخانه تولید خودرو در مشگین‌شهر راه‌اندازی می‌شود گزارش ویدئویی از صادرات اولین محموله تولیدخودروهای نیمه سنگین به کشور عراق محلی برای خروج توان موتور صادرات اولین محموله تولید خودروهای نیمه سنگین به کشور عراق تولید خودروهای سنگین کاهش یافت "سینوتراک" چین در پاکستان کامیون می‌سازد رشد خودروهای برقی؛ چالشی پیش روی تقاضای نفت یک کشته و۵ زخمی درتصادف زنجیره ای مقابل پارک جوانمردان تهران افت ۱۵ درصدی تولید ون در تیر ماه ممنوعیت تردد وسایل نقلیه سنگین و نیمه‌سنگین در پایتخت در روز تحلیف تولید خودروهای تجاری به ۶۰ هزار دستگاه می‌رسد تولید چند خودروی سنگین متوقف شد سایپا تولیدکننده باکیفیت خودروهای سواری و سنگین است ناوگان باری کشور نوسازی می شود تولید چند خودروی سنگین متوقف شد جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین کاهش بازیگران تجاری‌ساز افت تولید دوگانه‌سوزها تفاوت قیمت انواع کامیونت در بازار و نمایندگی تولید چند خودروی سنگین متوقف شد مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در اصفهان راه‌اندازی می‌شود جدیدترین وضعیت تولید خودروهای سنگین رده‌بندی کیفی خودروهای سنگین منتشر شد قیمت کامیون در بازار تولید چند خودروی سنگین متوقف شد تولید خودروهای سنگین افزایش یافت پارکینگ خودروهای سنگین در اردبیل احداث شود نگاهی به وضعیت کیفی خودروهای سنگین رنگین‌کمان ده‌رنگ سال ۱۳۹۵ تولید کامیون افزایش یافت اعطای وام ۸۰ درصدی جهت نوسازی ناوگان باری استان کرمانشاه تریلر‌های ماشین‌بر فصل تحول خودروهای سنگین از راه می رسد؟ تلاش ملی در گرو صنعت خبری از بهبود کیفیت نیست تولید ۶ خودروی سنگین متوقف شد تولید کامیون افزایش یافت چالش افزایش تولید خودرو نقش دماغ در خودروهای سنگین سهم ۲۱ درصدی تجاری سازها از فروش داخلی روند صعودی تولید کامیون در زامیاد خواب خودروهای سنگین در معابر شهری آخرین سرباز محدودیت دو هفته‌ای خودروهای سنگین در مرزهای ایلام و خوزستان همزمان با اربعین ممنوعیت تردد خودروهای سنگین در محور اردبیل ـ آستارا تصمیمی بر کاهش هزینه تولید خودرو سنگین وزن‌های خودرویی در مسیر رشد تولید برنامه جهانی برای کاهش تولید خودرو خرداد امسال تولید چهار وانت متوقف شد تشدید نظارت بر خودروهای سنگین در مبادی ورودی تهران سهمیه خودروهای سنگین فاقد بیمه از اول مردادماه قطع می‌شود معاینه فنی ۱۱ هزار وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین لرستان طی امسال فروش اقساطی خودروهای سنگین آغاز شد قطع سهمیه سوخت ۵۴ هزار خودرو سنگین درصورت عدم اخذ بیمه شخص ثالث رکوردهای کمرشکن مرسدس‌بنز فنلاندی موافقت مجلس با ورود خودروهای سنگین‌ دست دوم ممنوعیت تردد و توقف وسایل نقلیه سنگین در شهر ایلام نبرد بلندقامتان تازه نفس کره ای مونتاژ کامیون و اتوبوس‌های بلاروسی در کشور از شهریور امسال ارزان ترین خودرو اتوماتیک بازار در راه است مهمانان پسا‌برجام استرلینگ؛ آمریکایی ناشناخته‌ نبرد دایملر با رقیبان چینی برای تصاحب بازار کامیون ایران کامیون های اروپایی در راه ایران؟ مذاکره با برندهای اروپایی برای تولید خودروهای سنگین در ایران افتتاح سیستم کنترل معاینه فنی یکپارچه خودروهای سبک‌و‌سنگین ‌در سیستان‌‌و‌بلوچستان مرگ‌ِ خاموش رانندگان کامیون‌های فرسوده توقف خودروهای سنگین در حاشیه معابر ساماندهی می شود جولان غول‌های مرگ‌آور در معابر کشور افت و خیز تولید دوگانه‌سوزها در کشور جدیدترین وضعیت تولید کامیون در کشور رشد خودرو در آبان هم منفی شد تولید خودرو در آبان‌ ماه ۴۲ درصد کاهش یافت دوگانه‌سوزها در سراشیبی تولید تولید سنگین ‌وزن‌های خودرویی کاهش یافت رژیم لاغـری بـرای خودرو ۱۲۰ دستگاه خودرو سنگین برای مقابله با سیل احتمالی وارد استان ایلام شد شرکت سوئدی در اندیشه ورود به بازار کامیون ایران سایه سنگین رکود در بازار خودروهای تجاری در افق ۱۴۰۴ باید ۲۵ درصد خودروهای تجاری صادر شود تولید خودرو با رکود اقتصادی کاهش یافت تولید خودروهای تجاری در شهریور ماه ۸ درصد افزایش یافت تولید خودرو نصف شد فروش اقساطی انواع خودروهای تجاری آغاز شد عجایب ۷‌گـانه توقف خط تولید کامیون در ۴ شرکت داخلی فرصت‌سوزی در توسعه صنعت خودروهای تجاری تولید ۴ مدل سواری متوقف شد پیش‌بینی از آینده تولید خودرو تولید کامیون کاهش یافت تولید کامیون افزایش یافت تعدد تصمیمات مانعی برای تصاحب دانش فنی روز دنیا در تولید خودرو های سنگین تولید وانت‌ بیش از ۵۰درصد کاهش یافت
برگشت به بالا