به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایرنا، «علی منشی» روز پنجشنبه در رابطه با برندسازی سوخت که از سوی وزارت نفت پیگیری می شود، گفت: در 2 سال گذشته سعی شده برندسازی در مراحل مختلف اجرایی شود و این طرح همواره موافقان و مخالفان خود را دارد زیرا نمی شود ساختار چهل ساله توزیع سوخت را یک شبه تغییر داد.
وی با بیان اینکه اخذ نظر جایگاه داران سوخت به عنوان اجرا کنندگان این طرح ضروری است، گفت: 6 هزار جایگاه سوخت بخش خصوصی و طرف قرارداد با شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در این زمینه فعال هستند و نمی توان اجرای طرح را با یک دستورالعمل به آنها تحمیل کرد.
مدیر عامل مرکز مطالعات جایگاه های سوخت تاکید کرد: نتیجه فشار آوردن به صنف و بدون اخذ نظر آنها این می شود که بعد از 2 سال هنوز کار برندینگ در جایگاه های سوخت به خوبی اجرایی نشده است در حالی که با تعامل جایگاه داران نتیجه بهتری حاصل می شد.
وی از اجرای طرحی با هدف چاک سازی ارایه خدمات در جایگاه های سوخت خبر داد و گفت: طرح «تی جاک» که مرداد ماه امسال رونمایی شد، قصد دارد ضمن چابک سازی و خصوصی سازی شکل جدیدی به تامین و توزیع سوخت بدهد بدون اینکه خدشه ای به قراردادهای حال حاضر جایگاه داران با دولت وارد شود.
منشی افزود: این طرح توسط بخش خصوصی انجام می شود و شرکت های واسطه ای وجود ندارد و جایگاه داران تحت عنوان تشکیلات کار را انجام می دهند؛ این طرح به معنی ایجاد انحصار نیست و دیگران نیز می توانند این اقدامات را انجام دهند ولی این مقبولیت را پیدا کرده که جایگاه داران تحت نظر طرح باشند.
به گفته وی این طرح با هدف بهبود کیفیت فرآورده ها و سوخت و چابک سازی و خصوصی سازی انجام می شود و با هیچ طرح دیگری منافات ندارد.
پس از آنکه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران موضوع برندسازی را مطرح کرد، این امر به عنوان الگوی جدیدی در کشور برای عرضه کیفی و رقابتی سوخت محل مداقه بخش های مختلف قرار گرفت.
برخی از برندسازی استقبال کردند و آن را میدانی برای رقابت در عرضه کیفی خدمات دانستند اما برخی دل نگران بودند و روی خوشی به آن نشان ندادند.
نکته اصلی درباره طرح ایجاد جایگاه های زنجیره ای سوخت (برند) خروج دستگاه حاکمیتی از مسئولیت های اجرایی و ایفای نقش اصلی خود یعنی «نظارت عالی» است.
نکته قابل طرح دیگر در این زمینه، ایجاد فضای رقابتی برای عرضه کنندگان سوخت با هدف ارائه خدمات کیفی به مشتریان و نکته آخر رضایت مندی مشتریان به عنوان حلقه نهایی این زنجیره است تا با خاطری آسوده دریافت کننده خدمات و کالای مورد نظر خود باشند.