به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، رفت وآمد دانش آموزان به مدرسه به مثنوی هفتاد منی تبدیل شده است که هر سال اتفاقات خاصی را رقم می زند. گاه نیسان و پراید و گاه ون یا مینیبوس، سرویس حمل و نقل بچهها میشوند و نقطه مشترک تمام آنها نبود امنیت است.
خودروهایی که حتی با وجود ورود سازمان تاکسیرانی و شورای شهر به این مقوله باز هم بلای جان دانشآموزان شده است و از فرسودگی خودرو تا مشکلات مربوط به راننده دانشآموزان را تهدید میکند.
مناطق محروم و روستایی نیز حکایت خاص خود را دارند. مسیر طولانی خانه تا مدرسه و خودروهای غیراستاندارد که عمدتا نیسان اهالی محل بوده یا پرایدی که بیش از ظرفیت دانشآموز سوار کرده است از همان روزهای ابتدایی آغاز فصل مدرسه بستر حوادث مختلف سرویس دانشآموزی میشوند.
در بخش نخست روند بررسی وضعیت ایمنی سرویسهای مدارس و نظارت آموزشوپرورش بر این مقوله با عباس فرجی کارشناس آموزشوپرورش گفتوگو کردیم. او در بخشی از گفتوگوی خود با تسنیم معتقد بود "سرویس مدارس در نگاه کلی متولی مشخصی ندارد به گونهای که در اتفاق اخیر یکی از مدارس شهر تهران، نمیتوان فردی را مقصر دانست ولی توپ این حادثه همچون حوادث دیگر فقط دست به دست میشود و این کلاف سر درگم در بخش سرویس مدارس نتیجهاش این میشود که هر روز میلیونها دانشآموز بدون آنکه کسی مسئولیتی بر عهده بگیرد در سطح شهر جابجا میشوند".
نیمی از خودروهای سرویس دانشآموزی آزادبر هستند
در ادامه صحبت با کارشناسان و مسئولان برای بررسی وضعیت نظارت بر سرویس حمل و نقل دانشآموزان، محمد ولیزاده رئیس اداره توسعه انجمنهای اولیا و مربیان وزارت آموزشوپرورش در پاسخ به این پرسش که "آیا استفاده خانوادهها از خودروهای آزادبر به دلیل هزینه بالای سرویس مدارس نیست؟" به تسنیم گفت: هماکنون در شهر تهران نیمی از خودروهای مورد استفاده به عنوان سرویس دانشآموزی آزادبر هستند که تهدید جدی محسوب میشوند چون ما بر روی خودرو و راننده آن هیچ نظارتی نداریم. تلاش کردیم نرخی که به شورای شهر پیشنهاد میشود منطقی باشد تا حقوق پیمانکار، راننده و اولیا را تامین کند هماکنون برخی رانندهها از نرخ اعلام شده ناراضی هستند یا پیمانکار میگوید برای من صرفه اقتصادی ندارد از سوی دیگر اولیای دانشآموز هم معترضند که چرا نرخ سرویس بالا رفته است و میتوانیم خودمان با نرخ پایینتر خودرو اجاره کنیم.
تهدیدات سرویسهای آزادبر
رئیس اداره توسعه انجمنهای اولیا و مربیان ادامه داد:خانوادهها باید بدانند استفاده از خودروهای آزادبر به عنوان سرویس مدرسه با آسیبهایی همراه است. راننده سرویسهای مورد تایید آموزشوپرورش،تحت پوشش تعهدات خاصی بوده و متعدد هستند برخی موارد را رعایت کنند، اما اگر خودروی آزادبر تصادف کند راننده مجازات نمیشود. اولیا باید به این موضوع توجه کنند اگر هزینه بالاتری را پرداخت میکنند خدمات تضمین شدهای را دریافت خواهند کرد.
وی افزود: تابستان امسال وزارت آموزشوپرورش موضوع نظارت بر فعالیتها و فرآیندهای پیمانکاران و رانندگان سرویس مدارس را برعهده گرفت که این مقوله تا قبل از امسال بر عهده وزارت کشور بود اما چون پیمانکار نمیتواند بر کار خود نظارت داشته باشد آموزش و پرورش به نیابت از اولیا و از آنجا که کارفرما و بهرهمند از این خدمات است بحث نظارت را عهدهدار شد.
بیشترین قربانیان در روستاها
رئیس اداره توسعه انجمنهای اولیا و مربیان گفت: وضعیت مطلوبی را در حوزه حمل و نقل دانشآموزان به ویژه در روستاها نداریم و بیشترین قربانیان ما در روستاها هستند البته از وزارت راه و شهرسازی مطالبه کردیم و قول دادند که شرکتهای پیمانکاری و رانندگان مورد تأیید را برای ما تامین کنند.
ولیزاده درباره خدمات تضمین شده سرویسهای مجاز گفت: معاینه فنی خودرو، گواهی صلاحیت حرفهای راننده، نداشتن نمره منفی از راهور ناجا، نداشتن سوءپیشینه کیفری و نداشتن اعتیاد در سرویسهای مجاز بررسی میشود همچنین از سال آینده سعی میکنیم خودروها را به سیستم پایش الکترونیک سفر مجهز کنیم تا خانوادهها بتواند روی گوشی خود ملاحظه کند که دانشآموز در کجای سفر است، راننده در مسیر توقف داشته یا خیر و در کجای سفر هستند. معتقدیم باید اعتماد والدین را جلب کنیم که اگر از این خدمات استفاده کنند امنیت بچهها به لحاظ جسمی و تربیتی تضمین میشود.