حتی با نرخهای بنزین لیتری یک و نیم دلاری در کشورهای غربی، شرکتهای مشهور خودروسازی جهان تا مدتها از سرمایهگذاری و مشارکت در توسعه این فناوری امتناع میکردند. البته دوران این امتناع از مشارکت در ساخت خودروهای برقی در غرب، دیگر به پایان رسیده است.
پس از اینکه شرکت «تسلا موتورز» (Tesla Motors) در کشور آمریکا، پیشاهنگ ساخت خودروهای برقی شد و توانست خودروهایی را عرضه کند که از بسیاری جهات کیفیتی بالاتر از پیشرفته ترین خودروهای بنزینی داشتند، دیگر شرکتهای مطرح در عرصه صنعت خودروسازی ناچار به حضور در این بازار شدند. این شرکتها اکنون به سرعت با هدف جایگزینی خودروهای سوخت فسیلی با خودروهای برقی پیش می روند، برای مثال شرکت خودرو سازی «ولوو» اعلام کرده است که از ٤ سال دیگر ، تنها خودروهای برقی تولید خواهد کرد.
فناوری بکار رفته در خودروهای برقی بسیار سادهتر از خودروهای سوخت فسیلی است. این فناوری بطور کامل در دسترس محققان ایرانی قرار دارد. سیستم محرک این خودروها شامل یک موتور برقی، یک باتری و یک مبدل جریان مستقیم به متناوب (اینورتور) میشود. خودروهای برقی نیازی به جعبه دنده ندارند و تغییر سرعت در آنها، تنها با تغییر دامنه موجهای موتور الکتریکی تأمین می شود. این نوع از خودروها دارای کشش بسیار بالایی هستند و میتوانند ظرف حدود 5 ثانیه، از سرعت صفر کیلومتر در ساعت، به سرعتی معادل صد کیلومتر در ساعت برسند.
خودروهای برقی که شرکت «تسلا» ساخته است به راحتی و با یکبار شارژ تا میتوانند ٤٥ کیلومتر مسافت را طی کنند و این قابلیت را دارند که با برق ٢٢ ولت شهری و ظرف حداکثر ٨ ساعت شارژ شوند. از همین رو این امکان وجود دارد که با ایجاد ایستگاههای سوپرشارژ در جادهها که دارای اختلاف پتانسیل ٤٤ ولت است، زمان شارژ باتری این خودروها را به کمتر از ١٥ دقیقه کاهش داد.
خودروهای برقی فاقد آلودگی هستند و از همین رو استفاده از این خودروهای پاک، نیاز مبرم شهرهای آلوده ما است. ریههای مردم ما در شهری مثل تهران نیازمند حضور چنین خودروهایی هستند. از آنجایی که سلامتی مردمان مهم ترین اولویت را برای ما دارد، جای تعللی نیست و باید گامی بلند برای بومی سازی فناوری خودروهای برقی برداشت.