تشویق به افزایش تولید و تسهیل واردات خودروهای برقی
عصر خودرو- رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: برای تسهیل و تسریع واردات و افزایش تولید خودروهای برقی، سازمان ملی استاندارد ایران آمادگی کامل دارد.
عصر خودرو- رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: برای تسهیل و تسریع واردات و افزایش تولید خودروهای برقی، سازمان ملی استاندارد ایران آمادگی کامل دارد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از صداوسیما، مهدی اسلام پناه گفت: درباره واردات خودرو، سازمان ملی استاندارد ایران عزم جدی دارد و بارها اعلام کرده ایم که برای واردات میلیونها خودرو آمادگی داریم؛ از هر مکانی اگر تعداد قابل توجهی خودرو وارد کشور شده باشد بدون کوچکترین ابهام و تاخیری نسبت به تسهیل گری در واردات اقدام میکنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد تاکید کرد:به منظور روانسازی و تسهیلگری در واردات خودرو مانند گمرک غرب تهران، شهید رجایی و شهید باهنر هرمزگان به صورت حضوری برای رفع موانع حاضر شدیم و معتقدیم از پشت میز نشستن صرفاً نمیتوانیم مسائل را جلو ببریم؛ همچنین به اعتقاد ما واردات خودرو ضمن کمک به تولید رقابتی و افزایش حق انتخاب مصرف کننده، در خدمات آتی خودروهای داخلی و ارتقای فنی تولیدات داخلی کشور موثر است، پای کار هستیم و استقبال جدی میکنیم.
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد در بحث خودروهای برقی اگر نیاز به تسریع در واردات یا تولید اضافه باشد امکان تسهیل آن را در کمترین زمان ممکن داریم همانطور که اگر اظهار یک کالای وارداتی مثل خودرو انجام میشود در کمتر از 24 ساعت شرایط را پس از تطابق دادن برای ترخیص مهیا میکنیم.
استانداردسازی حوزه کالا و خدمات بر عهده سازمان ملی استاندارد
اسلام پناه استانداردسازی را تابع مجموعهای از مولفههای نخبگانی، علمی و پژوهشی دانست که قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، وظیفه استاندارد سازی در حوزه خدمات و کالا را به طور کامل بر عهده سازمان ملی استاندارد قرار داده است.
وی افزود:این سازمان با ساز وکارهایی که در غالب کمیتههای متناظر، هستههای نخبگانی، پژوهشگاه استاندارد تعریف شده، به کمک دستگاههای اجرایی تابع قوه مجریه رفته و ساز و کارها را عملیاتی میکند و بر اساس قانون، تمامی دستگاههای اجرایی تابع قوه مجریه مکلفند در جهت استانداردسازی به ماموریتها و تکالیف خود در این مسیر عمل کنند.
اسلام پناه گفت:وظیفه سازمان ملی استاندارد ایران حسن نظارت بر چگونگی پیاده سازی استانداردها در دستگاههای خدماتی، کالایی و حاکمیتی است.
به گفته وی در دوره تحولی سازمان ملی استاندارد در ساختار این سازمان نیازمند مهندسی نظام استانداردسازی و تایید صلاحیت بودیم تا بتوانیم به وظیفه قانونی و تکلیف در قالب مدعی العموم بودن در حوزه کیفیت کالا و خدمات عمل کنیم که در این مسیر با مصادیق نیازمند هدفگذاری، مواجه شدیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت:به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در حوزه خدمات 5 دستگاه اجرایی در زمینه استاندارد سازی، ورود کردیم، زیرا قبل استاندارد، خدمات بسیار نازل و نزدیک به صفر بود و بیشتر تمرکز را بر روی کالا قرار داده بودند.
اسلام پناه ادامه داد:هم اکنون در حوزه خدمات متمرکز شد ه ایم و تا پایان امسال 15 خدمت دیگر در 15 دستگاه خدماتی در وزارت گردشگری و میراث فرهنگی در حوزه هتلها، بوم گردیها، مهمانسراها، ستارههای ارائه شده به هتلها و مستندات قابل استناد به آنها، نوع خدمت ارائه شده، رضایت مشتری، کف و سقف کیفیت، ارائه میشود.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در حوزه تربیت بدنی در وزارت ورزش و جوانان، باشگاهها نیازمند طبقه بندی، رتبهبندی و استاندارد سازی بود همچنین در حوزه پستی و خدمات شرکت ملی پست، حوزه توانبخشی، حوزه اینترنت، آموزش و پرورش، ایمنی در مدارس و حوزههای مختلف، ما این مسیر را در بحث خدمات آغاز و عملیاتی کرده ایم.
اسلام پناه اضافه کرد: در آخرین جلسه شورای عالی استاندارد، استاندارد 5 حوزه خدماتی را اجباری کردهایم مانند اتاقهای مادر و کودک در اماکن عمومی، فرودگاهها و ترمینالها به عنوان مکانهای دارای معیار جهانی برای مطالبه مردم در کشور اجرایی کرده ایم.
خروج 5 خودروی بی کیفیت از خط تولید
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد در حوزه کالا، سال گذشته 5 خودروی بیکیفیت را از خط تولید، خارج و متوقف کردیم؛ در حوزه حلال بیش هزار نشان حلال صادر کردیم که تا قبل سال گذشته چند 10 تا بیشتر نبود.
اسلام پناه ادامه داد: در حوزه بین الملل بالغ بر 55 ام اُ یو که در زبان بینالملل به نام اینسو شناخته میشود در سازمان ملی استاندارد با کشورهای دیگر تدوین کرده ایم، زیرا استاندارد سازی و تایید صلاحیت زبان تجارت بین المللی، برای خرید و فروش، صادرات و واردات است.
وی افزود: در بسته تحولی امسال قوانینی را در اختیار وارد کنندگان، صادرکنندگان و تولید کنندگان قرار دادیم، امروز واردات در سهولت کامل در کشور انجام میشود؛ دپو و رسوب کالا در بنادر کشور به حداقل رسیده و شرایط کاملا پایدار و آرام است.
صدور بیش از 1907 دامنه ارزیابی و انطباق
وی گفت: در حوزه نهادهای ارزیابی و انطباق، بیش از 1907 دامنه ارزیابی و انطباق را صادر کردهایم و بیش از 700 شرکت بازرسی تایید صلاحیت شده در این دولت، صلاحیتدار شدهاند.
به گفته اسلام پناه با تعریف روابط بینالمللی خاص برای همترازی با دنیا هم اکنون به چندین کنوانسیون بینالمللی پیوسته ایم و با توجه به شرایط تحریمهای ظالمانه نشان اینسوی جمهوری اسلامی ایران جزو 13 مجمع جهانی است در همین دولت رتبه بیست و دوم که اصطلاحا به آن ایزو گفته میشود iso را کسب کردهایم.
وی افزود: هم اکنون سازمان ملی استاندارد ایران در عرصههای بین المللی در جایگاه مناسبی قرار دارد و در عرصه داخلی و ملی ورود مناسبی داشته است؛ در اوج تحریمها این سازمان هیچگاه از وظایف علمی و تحقیقاتی، فنی و آزمایشگاهی خود عاجز نمانده است.
اجرای طرح ملی سنجش شاخص کیفیت کالا
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: طرحی به نام طرح ملی سنجش شاخص کیفیت کالا به صورت هوشمند اجرا شد و از آنجایی که صراحتاً در بند 18 ماده 7 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد تکلیف شده که سنجش نرخ رشد کیفیت را برای شاخصهای کیفیت در کالا و خدمات داشته باشیم، در دامنه پوشش این طرح هزار فرآورده مشمول استاندارد اجباری را در قالب 500 قلم کالا با مصرف عمومی بیشتر که جزو پرمصرفها در سبد خانوار بودند را در قالب یک طرح هوشمند و بر خط پیاده سازی کردیم.
وی توضیح داد:مبنای نمونه گیری، طرح آخرین سال سرشماری نفوس و مسکن بود که به غیر از 500 قلم کالای یاد شده،6 قلم کالای مهم دیگر که استاندارد اجباری نداشتند برای ایجاد اهمیت به این طرح اضافه و مورد رصد قرار دادیم.
به گفته اسلام پناه مدلی که برای پیاده سازی این سنجش، مدلی توسعه یافته بود که در کشورهایی مثل سوئد، آمریکا، آلمان، سوئیس و سایر کشورهای اروپایی پیادهسازی میشد و این مدل را برای سنجش شاخص رضایت، بومیسازی کردیم که در عوامل مرتبط با کیفیت و رضایت مشتری احصا میشد.
کمترین میزان شاخص رضایت در حوزه خودرو و سیگار
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: از منظر مشتریان به طور تقریبی در 500 قلم مورد ارزیابی قرار گرفته، درصد رضایت شاخص کیفیت کالا در برخی اقلام مانند انواع مایع ظرفشویی و ماکارانی بالای 70 درصد و در بعضی مانند خودرو و سیگار 40 درصد بود.
وی افزود: در لوازم خانگی مانند ظروف چینی، شیشهای و پخت به طور متوسط 63 درصد، در حوزه فرش ماشینی نزدیک به 70 درصد، اجاق گاز 62 درصد و نیم، یخچال فریزر 65 درصد شاخص رضایت مشتری در کیفیت داشتیم.
وی ادامه داد: شاخص رضایت کل در این سنجش 63 درصد و شاخص کیفیت کل دو و نیم درصد است که حضور مردم در این سنجش، درجهای از اطمینانی است که به سازمان سازمان ملی استاندارد دارند.