محقق موسسه هانوها اینوستمنت اعلام کرد
افزایش هزینه پالایشگاهها و قیمت بنزین در کره با تحریم نفتی ایران
عصر خودرو- قیمت هر لیتر بنزین در کره جنوبی به بالاترین رقم از دسامبر ۲۰۱۴ رسیده است که با توجه به درخواست دولت ترامپ برای توقف واردات نفت خام از ایران، انتظار میرود بیشتر افزایش یابد و این قیمت هزینه پالایشگاههای کره را افزایش میدهد.
دوشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، قیمت هر لیتر بنزین در کره جنوبی 1700 وون برابر با 1.51 دلار نزدیک شده است که بالاترین قیمت از دسامبر 2014 به شمار میرود و در صورت توقف واردات نفت ایران، می تواند بسیار بیشتر افزایش یابد.
گرانترین بنزین در سئول، لیتری 2 هزار و 229 وون فروخته می شود و با توجه به درخواست دولت ترامپ از همپیمانانش برای توقف واردات نفت خام از ایران، بازار انتظار دارد که با افزایش قیمت بیشتری مواجه شود.
وزارت خارجه آمریکا سه شنبه گذشته اعلام کرد که دولت ترامپ از شرکای تجاریش نظیر ژاپن و چین خواسته است تا 4 نوامبر به واردات نفت ایران پایان دهند در غیر این صورت از سیستم مالی این کشور محروم میشوند.
پس از انتشار این خبر، قیمت بینالمللی نفت به بالاترین سطح در بیش از 3 سال و نیم اخیر رسید.
ایران سومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک است.
دولت کره درخواست رسمی دولت ترامپ از این کشور برای توقف واردات نفت از ایران را تایید نکرده است. با این حال، وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی اعلام کرد همانند سال 2012، در حال مذاکره با دولت آمریکا برای دریافت معافیت از این محدودیتها است.
یک مقام این وزارتخانه گفت: «ما در حال حاضر در حال توضیح به دولت آمریکا هستیم که کره به نسبت بیشتر از ژاپن از ایران نفت وارد میکند.»
زمانیکه دولت امریکا در سال 2012، ایران را تحت تحریمهای اقتصادی قرار داد، کره در میان 11 کشوری بود که معافیت دریافت کرد. در عوض سئول متعهد شد تا واردات نفت از ایران را کاهش دهد.
با این حال، دولت کره اعلام کرده است که اقدامات پیشگیرانهای برای کاهش نفت ایران انجام داده است. در 5 ماه نخست امسال، واردات نفت کره از ایران 33 درصد کاهش یافته است. ایران هم اکنون 6.3 درصد نفت خام کره را تامین میکند.
علیرغم اقدامات دولت کره، کارشناسان بازار میگویند درخواست امریکا برای توقف واردات نفت ایران در دراز مدت تاثیرات بسیاری بر جای خواهد گذاشت.
پارک یانگهون، محقق موسسه هانوها اینوستمنت گفت: «نفت ایران ترجیح داده می شود زیرا به نسبت ارزان است. درصورتی که واردات نفت ایران کم شود، به معنای افزایش هزینهها برای پالایشگاههای محلی است.»
انتهای پیام/