آلودگی هوا«۲۴۷۳»
آلودگی در شهرهای بزرگ و خطری به نام "بیماری کلانشهرها"
عصر خودرو- مشکلاتی که بهواسطه زندگی در شهرهای بزرگ گریبان شهروندان را گرفته است در چین نیز به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده و مقامات این کشور را به فکر چاره انداخته است.
عصر خودرو- مشکلاتی که بهواسطه زندگی در شهرهای بزرگ گریبان شهروندان را گرفته است در چین نیز به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده و مقامات این کشور را به فکر چاره انداخته است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، مقامات کشور چین برای جلوگیری از آنچه "بیماری کلانشهر" عنوان شده جمعیت شهر شانگهای را روی 25 میلیون نفر ثابت نگه خواهند داشت.
بر اساس گزارش روزنامه گاردین، قرار است شهرداری با وضع قوانین جدید و برای پیشگیری از بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا اجازه ساختو ساز روی زمینهای موجود در شانگهای را محدود کند.
شانگهای یکی از شهرهای بندری و مراکز مهم تجاری و صنعتی چین محسوب میشود و این طرح در قالب پیشنهاداتی است که برای مقابله با آلودگی و کمبود خدماترسانی تا سال 2035 در این شهر اجرایی شود.
در قالب این طرح قرار است جمعیت این کلانشهر چین به 25 میلیون نفر کاهش یابد و این روند به سمت کاهش ادامه یابد.
طبق اعلام شورای شهر شانگهای این تصمیم بخشی از طرح اصلی شانگهای برای سالهای 2017-2035 خواهد بود که سازمان ها دولتی آن را تصویب کردهاند.
رسانههای دولتی چین از بیماریهای تحت تاثیر آفتاب، آلودگی محیط زیست، ترافیک سنگین و کمبود خدمات عمومی تحت عنوان "بیماری کلانشهرها" یاد میکنند.
این در حالی است که بعضی از کارشناسان در مورد امکان اجرایی بودن این طرحها گفتهاند که این طرح "غیر عملی" و "علیه روند توسعه اجتماعی" است.
دولت در ماه سپتامبر محدودیت مشابهی را برای پکن در نظر گرفت و اعلام کرد جمعیت این شهر نباید تا سال 2020 به 23 میلیون برسد؛ این در حالی است که پکن در سال 2014 جمعیتی حدود 21.5 میلیون نفر را تجربه کرد.
پیش از این مقامات مسئول در پکن دهها هزار کارگر مهاجر را در نوامبر سال گذشته از خانههایشان اخراج کردند و دلیل این امر را ناامن بودن ساختمانها مطرح کردند.
این در حالی است که بسیاری از شهرهای بزرگ چین نیز با افزایش قیمتهای خانه مواجه هستند.
خبرگزاری رسمی Xinhua سال گذشته اعلام کرد که جمعیت دائمی شانگهای در پایان سال 2015، در حدود 24.15 میلیون نفر بوده است.