وزیر راه و شهرسازی:
عوارض آزادراهی یکپارچه میشود
عصر خودرو- وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آبادانی ایران با پیگیری یک بخش و نهاد ممکن نیست، تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که سرمایه گذاران بخش خصوصی برای وارد کردن سرمایههایشان به پروژههای زیرساختی به دولت اعتماد کنند.وزیر راه و شهرسازی گفت: تا سال ۱۴۰۴ ، ۱۰ هزار کیلومتر آزادراه باید ساخته شود که این میزان سرمایهگذاری تنها با جلب اعتماد بخش خصوصی ساخته میشود.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، قرارداد مشارکت 439 کیلومتر آزادراه در کشور امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی و پیمانکاران بخش خصوصی به امضا رسید.
براساس این گزارش، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه آبادانی ایران با یک دست انجام نمیشود، اظهار کرد: همه مسئولان دولتی و بخش خصوصی باید به یکدیگر اعتماد کنند و برای آبادانی ایران گام بردارند.
آخوندی با اشاره به ساخت 3500 کیلومتر آزادراه در چند سال اخیر، گفت: این میزان آزادراه 1.5 برابر آزادراههای موجود در تاریخ ایران بوده که نشان میدهد امید ملی در کشور ایران صورت گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی، تصریح کرد: سال 92 زمانی که به وزارت راه و شهرسازی آمدم سهم مشارکت دولت در ساخت آزادراهها 70 درصد و سهم مشارکت بخش خصوصی 30 درصد بود و عملا دولت تمامی پروژهها را در دست ساخت داشت، اما امروز سهم مشارکت بخش خصوصی 70 درصد و سهم دولت تنها 30 درصد بوده و این میزان سهم نیز از طریق اوراق مشارکت پرداخت میشود.
آخوندی، بیان کرد: دولت توانسته اعتماد بخش خصوصی را جلب کند و تمامی مسئولیتهای این کار را میپذیرم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش خصوصی در یک آزادراه معروف حاتمبخشی کرد و میزان عوارض را از 2700 تومان به 1300 تومان رساند، گفت: من به شخصه این میزان عوارض را قبول ندارم، زیرا بخش خصوصی باید سرمایه خود را مستهلک کند تا مطمئن شود که میتواند به سرمایه گذاری خود در کشور ادامه دهد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آزادراهی تا سال 1404 باید میزان آزادراهها به 10 هزار کیلومتر برسد، گفت: 4000 کیلومتر از این میزان در برنامه ششم توسعه و 4000 کیلومتر دیگر در برنامه توسعه هفتم باید محقق شود.
آخوندی تصریح کرد: در چهارسال گذشته عملیات مطالعاتی و مذاکرات با بخش خصوصی انجام شده و سعی خواهیم کرد تا پایان برنامه ششم عملیات ساخت این آزادراهها را محقق کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش خصوصی از نظر تأمین مالی مشکل دارد، گفت: سعی کردهایم با رایزنیهایی که انجام شده تأمین مالی را از بانکها دریافت کنیم، زیرا که 70 درصد یک هزار میلیارد سرمایه از سوی بخش خصوصی رقم کمی نیست و باید از بانکها در تأمین مالی کمک بگیریم.
آخوندی، افزود: طی رایزنیهایی که با بانک مرکزی انجام دادیم میزان تسهیلاتی که به بخش خصوصی برای مشارکت در آزادراهها انجام میشد در گذشته 15 درصد بوده، اما امسال سعی کردیم این میزان تسهیلات را به 20 درصد برسانیم و اولین بانکی که این تسهیلات را پرداخت میکند، بانک سپه است.
وی با اشاره به اینکه در بودجه سال 97 یک ایده جدید را مطرح کردهایم، گفت: سعی کردهایم از مشارکت صندوق توسعه ملی در پروژههای بزرگ عمرانی استفاده کنیم و در جهت توسعه زیرساختها از منابع مالی این صندوق استفاده کنیم.
آخوندی با اشاره به اینکه دریافت عوارض یک سرمایهگذاری پایدار است، گفت: از همه سرمایهگذاران در آزادراهها درخواست میکنیم که برای بازگشت سرمایه خود از اخذ عوارض استفاده کنند، زیرا عوارض یک سرمایهگذاری مطمئن برای آنها به شمار میرود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سعی کردهایم در بخش اخذ عوارض سیستمهای دروازهای الکترونیک یکپارچه داشته باشیم، گفت: در هفته گذشته یک مصوبه در دولت داشتیم به طوری که تمامی آزادراههای کشور به سیستم دروازهای مجهز شوند تا شاهد صفهای طولانی پرداخت عوارض در آزادراهها نباشیم.
وی یادآور شد: سیستم دروازهای دریافت عوارض هزینه حصول عوارض را کاهش میدهد و امیدوار هستیم در سال آینده آزادراهها به این سیستم مجهز شوند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به ارتقا سطح سرویس آزادراهها اشاره کرد و گفت: سال آینده سعی خواهیم کرد یک تغییر اساسی در آزادراههای موجود انجام دهیم، به طوری که سطح ایمنی آزادراههای موجود را افزایش دهیم.
وی تأکید کرد: در آزادراه تهران_ قم به عنوان اولین پروژه ارتقا سطح سرویس خدمات جدیدی را با همکاری بخش خصوصی ارائه خواهیم داد.
آخوندی، تصریح کرد: برای توسعه بخش آزادراهی تنها دو راه پیش روی داریم، به طوری که اولین راه همکاری بخش خصوصی و سرمایهگذاری این بخش است و دومین راه آن است که دولت تمامی هزینهها را خود پرداخت کند که نتیجه آن هیچ توسعهای را پیش روی ندارد، بنابراین اولین راه که استفاده از بخش خصوصی است بهترین راه به شمار میرود.