به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم، کوهکن عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: تا زمانی که سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت محصولات خودروسازان را تعیین می کند، قیمت هایی که با هزینه های تولید آن فاصله دارند، باید کمک ها و مساعدت هایی برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود که موجب ضرر بیشتر خودروسازان نشود.
وی در ادامه توضیح داد: به نظر می رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به این قضیه ورود کند چرا که همه به خوبی آگاهند که اگر خودروسازان، فولاد مورد نیاز خود را از طریق بورس تهیه کنند، قطعا خریدی بالاتر از قیمت قبلی آن خواهند داشت و این مساله باعث ورود شوک جدیدی به این صنعت شده و در نهایت ما باید منتظر افزایش قیمت ها در بخش خودرو باشیم. چرا که همه می دانیم معاملات بورس تنها از طریق مصرف کننده واقعی و فروشندگان صورت نمی گیرد. این موضوع بخودی خود باعث افزایش عرضه و تقاضا و به تبع آن افزایش ارزش کالا و افزایش قیمت آن خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه خودروسازان باید هر چه زودتر به تعهدات قبلی خود عمل کنند، گفت: عدم انجام تعهدات قبلی باعث ایجاد ضرر انباشته بیشتری به واسطه پرداخت هزینه های جانبی مانند هزینه پارکینگ، پرداخت سود مشارکت و همچنین جریمه دیرکرد و در نهایت زیان به خودروسازان خواهد شد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: برای ایفای تعهدات نیز باید راهکاری اندیشیده شود که بتوان مواد و قطعات مورد نیاز خودروسازان با دور زدن تحریم ها و یا به طرق دیگری وارد شود، در غیر این صورت عدم ایفای تعهدات قبلی و ایجاد تعهدات جدید باعث افزایش بیشتر قیمت ها به دلیل بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا و نمود قیمت های غیر واقعی می شود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مردم از تعداد خودروهای موجود در انبارهای خودروسازان به دلیل وجود نقص در تامین برخی قطعات آن ها بی اطلاعند، گفت: با توجه به اطلاعاتی که موجود است، تمامی این خودروها با کسری قطعه مواجهند. همانطور که می دانیم هرچه از زمان ساخت خودرو و تحویل آن به انبار بگذرد، قیمت تمام شده برای سازندگان نیز بالاتر می رود.