به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، محسن امینی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به روند خصوصی سازی در کشور، گفت: در واقع از اواخر دهه 70 بحث خصوصی سازی مطرح شد، ولی تا به امروز هیچگونه اتفاقی در این زمینه رخ نداده است، به طوری که مشکل فقط در تعریف است، ولی اجرایی نمیشود.
او ادامه داد: هم اکنون این 2 شرکت خودروسازی بزرگ کشور بدهیهای کلانی به بانکها در قبال وام هایشان دارند که میزان انباشت آنها میلیاردی است، هر چند اگر وضع شرایط اقتصادی کشور بهبود پیداکند و روشهای مدیریتی این شرکتها نیز در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد، میزان سودآوری آنها مطلوب خواهد شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: بخش زیادی از بازار ایران در اختیار شرکت های خودروسازی سایپا و ایران خودرو قرار دارد ، اگر قرار است خصوصی سازی شکل بگیرد باید یک تعریف اساسی در این باره شکل بگیرد ، یعنی در ابتدای کار باید صورت های مالی شرکت ها شفاف و قابل بررسی باشند.
بیشتر بخوانید:18 هزار میلیارد تومان از سهام عدالت خصوصی سازی شده است
به گفته او شرکت های مذکور تا حدودی برای خصوصی سازی و همچنین واگذاری قسمتی از سهام این شرکت ها مقاومت می کنند و تمایلی به این روند ندارند.
امینی تاکید کرد: در زمانی که رشد اقتصادی کشور در شرایط مثبتی قرار داشت و تحریمها نیز اعمال نشده بود، حدود 20 درصد تاثیر کل صنعت در تولید ناخالص داخلی کشور به صنعت خودروسازی مربوط بود این امر بیانگر این است که صنعت خودروسازی در میان سایر صنایع در رشد اقتصادی کشور بیشترین تاثیر را داشته است.