به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، مسیر عرضه خودرو در بورس کالا در شرایطی که خودروسازان با چالشهای متعدد در بخش تامین نقدینگی مواجهاند و از طرف دیگر سیاستگذار خودرویی نیز برنامهای برای خروج از پروسه قیمتگذاری دستوری ندارد، راهحل مناسبی برای برونرفت از شرایط فعلی محسوب میشود. با این حال به نظر میرسد وزارت صمت با ورود خودرو به بورس موافق نیست. در این زمینه روز پنجشنبه خبرگزاری تسنیم اقدام به انتشار تصویری از نامه مدیرکل نظارت بر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به مدیرعامل بورسکالا کرد که در این نامه وی درخواست کرده جلوی عرضه خودرو در بورسکالا گرفته شود.
حسن اللهیاری در نامه خود به حامد سلطانینژاد، با اشاره به چهاردهمین جلسه ستاد تنظیم بازار کشور در خصوص کالاهای مشمول قیمتگذاری و همچنین یادآوری قیمتگذاری خودرو توسط ستاد تنظیم بازار، تاکید کرده که در راستای هماهنگی با وزارت متبوع و اقدامات نظارتی، از عرضه خودرو در بورس کالا جلوگیری شود و هرگونه اقدامی در این خصوص صرفا با هماهنگی و استعلام از دفتر صنایع خودروی معاونت صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد. ابلاغ این نامه در شرایطی است که بسیاری از نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و همچنین برخی از کارشناسان پیشتر از عرضه خودرو در بورسکالا استقبال کرده و این اقدام را به عنوان راهحلی برای جمع کردن بساط قرعهکشی مورد توجه قرار دادند. شرکتهای خودروساز نیز که به دلیل دیکته قیمت به تولید با ضرر مشغول هستند، به عرضه محصولات خود در بورسکالا رضایت دادند تا بلکه بتوانند از این مسیر نقدینگی بیشتری جذب کنند. شرکتهای خودروساز به دنبال این بودند که برخی از محصولات کمتیراژ خود را از این مسیر و با قیمتهای غیردستوری به بازار عرضه کنند.
اطلاعیه خودروسازی سایپا در ارتباط با عرضه شاهین در بورسکالا که اواخر سال گذشته در سایت کدال سازمان بورس منتشر شد، نشان داد که جاده عرضه خودرو در بورسکالا هموار شده و این خودروساز توانسته مجوزهای لازم را برای عرضه شاهین در بورسکالا دریافت کند. در شرایطی که به نظر میرسد همهچیز برای عرضه خودرو در بورسکالا مهیا باشد، اما انتشار نامه وزارت صمت به بورسکالا به نوعی ورق را برگرداند. سیاستگذار خودرویی پیشتر به تمام خودروسازان، چه دو خودروساز بزرگ کشور و چه خودروسازان خصوصی، ابلاغ کرده بود تنها از طریق سامانه فروش یکپارچه که توسط این وزارتخانه ایجاد خواهد شد، نسبت به عرضه محصولات خود اقدام کنند. ایجاد این سامانه و جلوگیری از اجرای طرحهای فروش توسط خودروسازان نشان میدهد وزارت صمت به دنبال این است که فروش و عرضه هر گونه خودرو، تنها از فیلتر این وزارتخانه بگذرد.
با توجه به اصرار سیاستگذار خودرویی برای نظارت بر عرضه خودرو از کانال سامانه فروش یادشده و نامهای که به بورسکالا ارسال شده، باید عرضه خودرو در بورسکالا را به نوعی منتفی تلقی کرد، زیرا با وجود مخالفت سیاستگذار خودرویی بعید است این مسیر راه به جایی ببرد.