به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، با توجه به پیش بینی ورود شرکتهای مختلف خودرویی لازم است چند نکته برای تعمیرگاه دارن بیان شود تا با رعایت این موارد شاهد سودآوری ایشان در دراز مدت باشیم:
1-دوران پساتحریم:
برخی ها معتقدند در دوران پساتحریم، شرایط تجاری به نفع ایشان بوده و موجب رونق اقتصادی می شود. اتفاقا به نظر نگارنده در دوران پساتحریم، بدلیل افزایش برند و تنوع محصولات، شاهد رقابت تنگاتنگی میان ایشان خواهیم بود و هر یک با اتخاذ روش های مختلف سعی در افزایش سهم بازار خود خواهد داشت. همین امر برای نمایندگی های شرکت های عرضه کننده در شهرهای مختلف صادق است و هر نماینده لازم است با نمایندگان شرکتهای دیگر در رقابت شدید باشد. لذا در دوران پساتحریم تنها مشتریان و مصرف کنندگان نهایی هستند که از این رقابت نفع خواهند برد و عرضه کننده و نمایندگان ایشان برای حفظ بقای خود متحمل به جنگ سختی خواهند بود. پس بهتر است از هم اکنون نگاه خوشبیخانه را از اذهان خود پاک کرده تا بعدا دچار یاس و سرخوردگی نشویم.
2-تهیه طرح تجاری:
هر تجارتی باید با تهیه یک طرح تجاری (Business Plan) آغاز شود. صاحب سرمایه باید بداند در مسیر پیش رو با چه مشکلات و معضلاتی دست در گریبان است. نقاط ضعف و قوت بازار را باید بشناسد و توانمندی و کمبودهای خود را از ابتدا شناسایی کند. صاحب سرمایه باید بداند رقبایش چه کسانی هستند و قرار است با چه طیفی از مشتریان در ارتباط باشد. میزان سرمایه اولیه چقدر است و آیا بعد از 5 سال به سود خواهد رسید یا ضرر؟ در کشور ما، بدلیل وجود بازار سنتی، هیچ یک از سرمایه گذاران آشنایی کامل با چنین رویه ای ندارند و بعد از ورود به ورطه تجارت با این مفاهیم آشنا می شوند که در این هنگام زمان و سرمایه زیادی را از دست داده اند. پس بهتر است چنانچه قصد ورود به بازار جدید داریم (اخذ نمایندگی جدید) بدانیم که رقبای ما چه کسانی هستند و ما در حال پا گذاشتن در چه بازاری هستیم؟ وجود دوستان و آشنایان در صنعت که می توانند منجر به اخذ نمایندگی شوند نه تنها امتیاز محسوب نمی شود که در مواقعی موجب سردرگم شدن بیشتر متقاضیان نیز خواهد شد. از برخوردهای احساسی اجتناب کنید.
3-استانداردسازی:
هر صاحب سرمایه ای تمایل دارد با کمترین هزینه بیشتر منفعت را دریافت دارد. اما این به این معنا نیست که مشتریان نیز از هزینه سازی کمتر نمایندگی ها مشعوف شوند. همانطور که هر یک از ما از حضور در فضای رویایی، مشعوف می شویم، به همان اندازه مشتریان نیز انتظار دارند که در فضای درخور قدم گذارند. فراموش نشود که قیمت، آخرین چیزی است که مشتری به آن مستمسک می شود. اگر مشتری قدم در محیط مناسبی یگذارد که علاوه بر زیبایی شاهد برخورد مناسب و حرفه ای باشد، آنگاه قیمت خدمات یا محصولات دریافت شده هیچگاه برایش اهمیت نخواهد داشت. بهمین دلیل شرکتهای مادر و عرضه کننده از هم اکنون بدنبال نمایندگانی می گردند که بتوانند در فضای رقابتی مشتریان بیشتری را به خود اختصاص دهند. برای این شرکتها، تجربه و سابقه فنی نمایندگان در اولویت چندگانه قرار خواهد داشت، چرا که دانش و مستندات فنی و ابزارهای مخصوص تعمیراتی از سوی شرکت مادر تامین خواهد شد. پس آنچه که شرکتهای مادر انتظار دارند فضای تعمیرگاهی استاندارد و لوکس خواهد بود.
4- نوآوری و خلاقیت:
فعالیت های خدماتی چه از نوع پیش از فروش و چه از نوع پس از فروش به دلیل خصوصیت ذاتی آنها در ارایه کالای غیرمحسوس و ارتباط مستقیم به مشتریان، نیازمند نوعی خلاقیت است. ذات انسان این است که از دریافت رفتارهای کلیشه ای و تکراری خسته شده و در آخر به نارضایتی منجر شود. لذا نمایندگی های فروش و خدمات پس از فروش، هر از چندگاهی باید تمامی رویه های اجرایی و نیروهای انسانی خود را به روز کرده و طرحهای خلاقانه تری را برای مشتریان به کار ببندند تا میزان نارضایتی اینان کاهش نیابد. از آنجایی که ایجاد خلاقیت و طرح های نوآورانه معمولات در فضای رقابتی قابل مشاهده است، پس بهتر است از هم اکنون به این فکر کنیم که چه راهکار خلاقانه ای می تواند ما را در بازار آتی، متمایز سازد تا در شرایط رقابتی، کاسه چه کنم به دست نگیریم.
5- خدمات فعالانه:
نه تنها باید به پیشواز مشتری رفت که حتی فراتر از آن، باید قبل از بیان نیاز از سوی مشتریان، نیازهای ایشان شناخته شود. بازار سنتی حاکم در کشور باعث شده تا همگان به انتظار سهم خود از سرنوشت دست به اقدامات احتیاطی نزنند. در صورتی که در بازار رقابتی کسانی که بتوانند پیشاپیش به سراغ برآورده سازی توقعات مشتریان بروند شانس بقای بیشتری خواهند داشت.
اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.