به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، طبق گزارش های اعلام شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC)، هر روزه تصادفات زیادی به دلیل وجود عوامل انحراف تمرکز رانندگان در ایالات متحده و سایر نقاط جهان روی میدهد.
بنا بر ترجمه ی آی تی ایران، به تازگی مرکز AutoInsurance Cnetre ، تحقیقی در مورد رانندگانی که پشت فرمان با موبایل پیغام رسانی میکنند منتشر کرده است و دلایل معمول جواب دادن به پیغامهای دریافتی رانندگان در حین رانندگی و محتوای پیغامهای رد و بدل شده قبل از اغلب تصادفات مهلک را بررسی میکند.
مرکز AutoInsurance Center ، در تحقیق خود از 2060 راننده ازعادت جواب دادن به پیغام حین رانندگی سوال میکند. این تحقیق به عواملی همچون اختلاف بین نسلها، میزان اهمیت پیغام ، تعداد پیغامهای رد و بدل شده و غیره می پردازد و همچنین 21 پیغام آخری که قبل تصادفات مهلک توسط رانندهها ارسال شده بود را بررسی میکند.
مهمترین دلیلی که در این تحقیق توسط رانندهها به آن اشاره شده بود، ارسال سریع جواب برای افرادی بود که برای راننده اهمیت زیادی داشتند(26 درصد)، 19 درصد از رانندهها عنوان کردند که درحال برنامه ریزی بودهند،17 درصد نمیخواستند جواب دادن به پیغام را زیاد طول دهند و 15 درصد به دنبال مسیریابی بودهاند. بقیه، دلایلی از جمله سر رفتن حوصله، سرگرمی، اجبار برای جواب دادن به پیغامهای کاری و تنهایی را عنوان کردند.
وقتی از رانندگان در این تحقیق در مورد درجه اهمیت پیغامهای ارسال شده در حین رانندگی سوال شد، فقط 8 درصد این افراد اعلام کردند که پیغام بسیار فوری بوده است. 39 درصد اعلام کردند که درجه اهمیت پیغام تقریبا زیاد بوده است، 36 درصد اعلام کردند که جواب دادن به پیغام زیاد مهم نبوده است و 18 درصد ادعا کردند جواب دادن به پیغام هیچ اهمیتی نداشته است.
در بیشتر اوقات، مخاطب راننده یکی از اعضای خانواده و دوستان نزدیک شخص بوده است( تقریبا بین 87 تا 92 درصد). بقیه یا از آشنایان و یا همکاران راننده بودهاند. تقریبا 9 درصد رانندگان اعلام کردند که همیشه در حین رانندگی به پیغامهای فرستاده شده جواب میدهند.
مرکز AutoInsurance همچنین در مورد آخرین پیغامهای فرستاده شده توسط رانندگان،درست قبل از تصادف کردن تحقیق کرده و اعلام کرده که بیشتر این پیغامها عبارتهایی همچون ” رانندگی در حال مستی” ، ” من می میرم!” ، و "دوستت دارم” را شامل میشدند. همچنین در یک سوم تصادفات منجر به فوت، راننده الکل مصرف کرده بوده و ترکیب خطرناک "مشروبات الکلی” ، "رانندگی” و "پیغام دادن” تنیجه مرگ باری برای وی به همراه داشته است.
این مرکز تحقیقاتی به رانندگان توصیه اکید کرده هرگز در هنگام رانندگی با موبایل خود کار نکنند و همچنین به دوستان و اعضای خانواده خود یادآور شوند که در هنگام رانندگی به هیچ گونه تماس و یا پیغامی جواب نخواهند داد