به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، سعید تاجیک در ابتدا با اذعان بر این موضوع که خدمات پس از فروش در سال های گذشته جور بخش های دگر صنعت خودرو را کشیده است گفت: مشکلات خط تولید، مشکلات مونتاژ، کنترل کیفیت، کمبود قطعه، قطعه بی کیفیت و کم کیفیت همه و همه مشکلاتی هستند که در مسیر تولید ومونتاژ محصول به وجود می آیند اما جور آن را خدمات پس از فرو می کشد.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که تعداد شرکت های خودرویی به بیش از 70 عدد رسیده و این عدد تقریبا 10 برابر آلمان است، گفت: بر اساس آیین نامه اجرایی تنظیم شده قرار بود 3 درصد از قیمت نهایی خودرو به شبکه خدمات پس از فروش اختصاص داده شود اما اکنون می بینیم که این موضوع در بعضی شرکت ها بر عکس شده و خدمات جور فروش را می کشد.
در ایران سالانه بیش از 12 میلیون مورد خدمات پس از فروش به مشتریان ارائه می شود و بر اساس آمار جمعیتی در حدود بیش از 100 نفر در این صنف مشغول به کار هستند. دولت و وزارت صمت تنها مسیری را به درستی ریل گذاری کرده همین خدمات پس از فرو است. بر خلاف دیگر بخش های صنعت خودرو که قیمت گذاری دستوری، سیاست های نظارتی سنگین و ... نتیجه معکوس داشته، در بخش خدمات پس از فروش ریل گذاری ها بسیار درست بوده و اکنون این صنعت، رقابتی ترین و پیشرو ترین بخش در صنعت خودرو کشور به حساب می آید.
تاجیک با ارائه آمار استاندارد گفت: بر اساس آنچه سنجیده شده حدود 85 درصد از الزامات و استانداردهای تدوین شده برای شبکه خدمات پس از فروش اجرایی و عملیاتی شده این در حالی در صنعت خودرویازی بر اساس قانون پنج ساله ششم به اذعان مرکز پژوهشهای مجلس حدود 30 درصد قوانین اجرا میشود. این یعنی خدمات پس از فروش بسیار دقتق تر، استانداردتر و همچنین پیشروتر از صنعت خودروسازی فعالیت می کند در حالی که خود صنعت انقدر هم به استاندارد نزدیک نیست.
مدیرعامل شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با اشاره به نمونه موفق پروژه رنو در ایران گفت: اصلی ترین بخش صنعت خودرو که قابلیت رقابت پذیری در سطح بین المللی را دارد همین موضوع خدمات پس از فرو است. اگر در شرایط فعلی شرکتی بخواهد در ایران سرمایه گذاری کند و یا کشور بخواهد برای جذب سرمایه خارجی در صنعت خودرو اقدام کند، مزیت رقابتی خط تولید شرکت ها نیست بلکه همن خدمات پس از فروش است که بر اساس آمار و ارقام در اشل جهانی حرف هایی برای گفتن دارد.
تاجیک با اشاره به دلایل اصلی پیشرفت خدمات پس از فروش در کشور گفت: سیاست گذاری های صورت گرفته در این حوزه متفاوت از بقیه بخش های صنعت بوده است به عنوان مثال خدمات هیچوقت درگیر جریانات قیمت گذاری دستوری نبوده، مانند قطعه سازان منتظر تامین مالی از سوی خودوسازان نمانده و بعضی از خودروسازان پیشی گرفته است. با این ریل گذاری درست یک صنعت مدرن و به روز شده با ایرادات اصلاح شده به عنوان یک دستاورد خوب در صنعت خودرو شناخته می شود.
وی در انتها اضافه کرد: نیازهای مشتریان روز به روز در حال تغییر کرده است، در سال های گذشته داشتن حداقل های رفاهی در یک مرکز خدمات پس از فروش مزیت رقابتی به حساب می اند اما اکنون مواردی از قبلی کارواش بعد از تعمیر، ارائه خودرو جایگزین، قسط بندی هزینه ها و ... نیز در دسته ملزومات قرار گرفته است. این تغییر ذائقه مشتریان نان می دهد خدمات پس از فروش در کشور در مقایسه با بخش های دیگر صنعت خودرو مسیر درست تری را پیموده است.