به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایسنا، آمارها نشان میدهد که حجم ترافیک و میزان تردد خودروها در شهرهای نظیر تهران در روزهای آغازین سال نو به کمترین حد خود میرسد، به طوریکه عمدتا دیگر خبری از ترافیک سنگین و معطلی طولانی مدت در اتوبانها و خیابانها نیست. اما همین خلوتی در مواردی سبب افزایش میانگین سرعت خودروها نیز شده وهمین موضوع منجر به بالارفتن احتمال و شدت تصادفات نیز میشود.
امسال اما با تداوم حضور ناخوانده کرونا در کشورمان، نوروز شرایط دیگری نیز پیدا کرده و آن محدودیتهای ترافیکی است. محدودیتهایی که از یک سو منجر به کاهش چشمگیر حضور خودروها در در ساعات منع تردد شبانه یعنی از ساعت 21 تا 3 بامداد شده و از طرفی میتواند سبب افزایش عجله و شتاب برای رسیدن به مقصد تا قبل از ساعت 21 شود.
توصیه به کاهش سفر نیز موضوع دیگری است که برابر آمارهای ترافیکی منجر به خلوتی جادههای بین شهری در مقایسه با مدت مشابه در سالهای قبل هم شده است و همین امر نیز ممکن است منجر به افزایش میل به سرعت در جادهها نیز بشود. در همین راستا چند تن از مسئولان پلیس راهنمایی و رانندگی و امدادگران توصیهها و هشدارهایی را به شهروندان ارائه کردهاند.
رییس پلیس راهور ناجا: افزایش تصادفات درپی خلوتی معابر
سردار سید کمال هادیانفر، رییس پلیس راهور ناجا در گفتوگو با ایسنا، درباره خلوتی معابر و احتمال وقوع تصادفات گفت: در این چند روز شهرها و حتی معابر بین شهری نیز به دلیل رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی خلوت شده و گزارشهای دریافتی پلیس نیز حاکی از آن است که شرایط آرامی در اکثر جادهها و همچنین معابر درون شهری داریم.
وی ادامه داد: اما تصادفات به دلیل خلوتی معابر شهری افزایش پیدا کرده و از این رو لازم است که رانندگان نکات ایمنی را در رانندگی رعایت کنند. متاسفانه چهار عامل سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو که عمدتا درپی کاربا تلفن همراه رخ میدهد و نیز خستگی و خواب آلودگی در راس علل وقوع حوادث رانندگی قرار دارد.
معاون پلیس راهور ناجا: دچار وسوسه سرعت نشوید
سرهنگ عینالله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا نیز در گفتوگو با ایسنا درباره افزایش سرعت در رانندگی گفت: لازم است رانندگان توجه داشته باشند که حتما با سرعت مجاز و حتی در مواردی با سرعت مطمئنه رانندگی کنند. خلوتی معابر نباید سبب شود تا رانندگان دچار وسوسه سرعت شده و با سرعت بالا رانندگی کنند.
وی با بیان اینکه رانندگی در سرعت بالا احتمال وقوع تصادف و نیز شدت آن را افزایش میدهد، گفت: این درحالیست که با کاهش سرعت امکان کنترل وسیله نقلیه نیز راحتتر بوده و علاوه بر آن در صورت وقوع هر نوع تصادفی ضربه ناشی از برخورد نیز کمتر میشود.
جهانی به فعالیت همیاران و فرهنگیاران پلیس نیز اشاره کرد و گفت: از همیاران پلیس و به خصوص کودکان و نوجوانان نیز میخواهیم که در صورت رانندگی والدینشان با سرعت بالا، حتما با رعایت احترام و ادب، کاهش سرعت را به آنان یادآوری کنند. واقعیت این است که همیاران ترافیک نقش موثری در کاهش تخلفات و نیز کاهش تصادفات رانندگی داشتهاند.
معاون پلیس راهور ناجا تصریح کرد: شهروندان باید زمان سفر خود را مدیریت کنند تا مجبور نباشند برای جبران زمان کم خود یا زودتر رسیدن به مقصد با عجله و شتاب رانندگی کنند.
سخنگوی آتشنشانی تهران: افزایش شدت تصادف با افزایش سرعت
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز در گفتوگو با ایسنا به میزان آسیب دیدگی خودروها در هنگام تصادف با سرعت بالا اشاره کرد و گفت: رانندگی با سرعت غیرمجاز شدت و آسیبی را که در پی تصادف به خودرو وارد میشود، چندبرابر افزایش میدهد. به عنوان مثال در تعداد قابل توجهی از تصادفاتی که منجر به محبوس شدن راننده یا سرنشینان در کابین خودرو شده است، سرعت وسیله نقلیه نیز بالا و فراتر از حد مجاز بوده است.
وی ادامه داد: از این رو لازم است رانندگان چه در معابر درونشهری و چه در معابر برون شهری حتما با سرعت مجاز و مطمئنه حرکت کنند تا خدای نکرده اگر حادثهای هم رخ داد، امکان کنترل وسیله نقلیه را داشته باشند.
ملکی افزود: باید پذیریم که همانطور که در برابر ابتلا به کرونا از خودمان محافظت میکنیم، با رعایت سرعت مطمئنه از جان خودمان و دیگران هم در برابر تصادفات محافظت کنیم.
سرهنگ احسان مومنی، رییس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ نیز در گفتوگو با ایسنا نسبت به رانندگی با سرعت بالا در معابر خلوت پایتخت هشدار داد و گفت: ریسک تصادف در سرعت زیاد بسیار بالاست. رانندگان باید بدانند که تخلف سرعت غیرمجاز آنها علاوه بر اینکه از سوی دوربینهای ثبت تخلفات ثبت میشود، از سوی بازرسان نامحسوس و تیمهای گشتی و سیار نیز تحت کنترل قرار خواهد داشت و در صورت مشاهده با آن برخورد خواهد شد.
تهران بیش از 550 کیلومتر راه اصلی دارد که عمدتا در ایام نوروز خلوت است. کلید رانندگی ایمن و کاهش تصادفات رانندگی در دستان رانندگانی است که میتوانند با کاهش سرعت غیرمجاز و پرهیز از انجام تخلفات حادثهساز آن را مدیریت کنند.