پایان خوش مشاجره فولکس واگن با تامین کنندگان قطعه
عصر خودرو- فولکس واگن پس از مذاکرات فشرده با دو شرکت تامین کننده قطعات خودرو، اختلافی که روند تولید بیش از نیمی از کارخانههای این خودروساز در آلمان را مختل کرده بود، حل کرد.
عصر خودرو- فولکس واگن پس از مذاکرات فشرده با دو شرکت تامین کننده قطعات خودرو، اختلافی که روند تولید بیش از نیمی از کارخانههای این خودروساز در آلمان را مختل کرده بود، حل کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از ایسنا، فولکس واگن پس از 20 ساعت مذاکره که تا پایان شب ادامه داشت، اعلام کرد اختلافش با شرکت سازنده صندلی CarTrim و شرکت Automobilguss که تولیدکننده قطعات آهنی مورد نیاز برای ساخت جعبه دنده است را حل کرده است اما جزییاتی در این باره ارائه نکرد. این دو شرکت قطعه ساز هم دستیابی به توافق را تایید کردند.
این اختلاف سودآوری فولکس واگن را که سال گذشته درگیر رسوایی تقلب در تستهای آلایندگی دیزلی شد مورد تهدید قرار داده و همچنین صدها تامین کننده دیگر این شرکت را با ریسک ضرر روبرو کرده بود.
این دو شرکت قطعه ساز که بخشی از گروه Prevent DEV هستند، خواستار دریافت خسارت از فولکس واگن بودند و مدعی بودند به دلیل لغو یک قرارداد از سوی فولکس واگن، دهها میلیون یورو ضرر متحمل شده اند.
این اختلاف روز دوشنبه فعالیت حدود 28 هزار کارگر در شش کارخانه از 10 کارخانه آلمانی فولکس واگن را مختل کرد. این خودروساز روز دوشنبه تولید مدلهای پرفروش گلف و پاسات و همچنین مونتاژ موتورها، جعبه دنده ها و سیستمهای آلایندگی را به دلیل کمبود قطعات متوقف کرد.
با اینهمه فولکس واگن اکنون اعلام کرده است تامین کنندگان موافقت کرده اند تحویل قطعات را دوباره آغاز کنند و کارخانههایی که فعالیتشان به دلیل کمبود قطعات مختل شده بود به تدریج تولید را ازسرخواهند گرفت.
تحت توافق جدید، این تامین کنندگان به مدت شش سال دیگر با فولکس واگن همکاری خواهند کرد و فولکس واگن قادر خواهد بود در مدت مذکور بخشی از نیازهایش را از تامین کنندگان دیگر تامین کند.
روزنامه آلمانی "زوددویچه سایتونگ" خبر این توافق را روز چهارشنبه منتشر کرد اما فولکس واگن حاضر به اظهارنظر درباره این گزارش نشد.
شرکت Automobilguss اعلام کرد با شراکت بلندمدت که بیش از 400 شغل در این شرکت را تضمین می کند، موافقت کرده است.
فولکس واگن که با میلیاردها یورو هزینه رسوایی آلایندگی روبروست، پیش از این اعلام کرده بود به دنبال کاهش قیمت از تامین کنندگانش خواهد بود.
وزیر اقتصاد ایالت ساکسونی سفلی که یکی از اعضای هیات نظارتی فولکس واگن است، اعلام کرده این اختلاف در بدترین زمان ممکن به این خودروساز آسیب زده است و این موضوع که مدیریت عامل اتکای بیش از حد به یک تامین کننده بوده است یا خیر باید روشن شود.
تحلیلگران بانک سرمایه گذاری یو بی اس برآورد می کنند که توقف تولید یک هفته ای در مقر فولکس واگن در وولفسبورگ، به حدود 100 میلیون یورو (113 میلیون دلار) ضرر در سود ناخالص منجر می شود و ممکن است بر تامین کنندگان دیگر هم تاثیر بگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، فشار بر دو طرف برای حل این اختلاف افزایش یافته بود و وزارت اقتصاد آلمان نسبت به تبعات این اختلاف بر مشاغل هشدار داده بود.
پانصد شرکتی که برای مدل گلف قطعه تامین می کردند ناچار به انبار کردن تولیدشان شدند زیرا فولکس واگن در این مدت خرید نمی کرد. بعلاوه مشتریان فولکس واگن با تاخیر در تحویل خودروهای جدید روبرو شدند که لغو قراردادهای خرید و خرید از برندهای دیگر را بدنبال داشت.