به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، از میان 15 خودروساز خصوصی حاضر در کشور، 10 شرکت در سالجاری خطوط تولید خود را فعال نگه داشتهاند. حال به سراغ آمار تولید ماهانه خصوصیسازان میرویم تا ببینیم وضعیت تولید دی نسبت به آذر چگونه بوده است؟ خصوصیسازان در یک ماه دی به نسبت آذر نیز توانستهاند رشد تولید را در کارنامه خود ثبت کنند. بررسی آمارهای منتشره شده توسط وزارت صمت نشان میدهد آنها در دهمین ماه از سالجاری 9هزار و 67 دستگاه خودرو را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. تولید این تعداد خودرو در دی ماه 1400 در حالی محقق شده که در آخرین ماه از فصل پاییز خودروسازان خصوصی در مجموع 6هزار و 499 دستگاه خودرو تولید کردهاند. مقایسه این دو آمار نشان میدهد تولید آنها در دی ماه به نسبت ماه پیش از آن حدود 40درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر آنها توانستهاند در دی ماه امسال 2هزار و 568 دستگاه خودرو بیشتر نسبت به آذرماه تولید کنند. اما در دی ماه امسال تنها 6 شرکت به تولید خودرو مشغول بودهاند.
به رغم رشد تولید سالانه و ماهانه اما همچنان خودروسازان خصوصی از برنامه تکلیفی وزارت صمت برای سالجاری عقب هستند. سیاستگذار کلان خودرو تولید 150هزار دستگاه خودرو را به عنوان تکلیف آنها برای سالجاری در نظر گرفته بود. چنانچه خصوصیسازان قرار بود برنامه وزارت صمت را محقق کنند باید به طور ماهانه 12هزار و 500 دستگاه خودرو را در خطوط تولید خود تکمیل میکردند. بنابراین آنها باید در پایان دی ماه امسال در مجموع 125هزار دستگاه خودرو تولید میکردند. مقایسه این آمار با تولید محقق شده در پایان اولین ماه از فصل زمستان سالجاری نشان میدهد خصوصیسازان حدود 61درصد از برنامه تکلیفی عقب هستند، به دیگر سخن خودروسازان خصوصی 76هزار و 41 دستگاه خودرو کمتر تولید کردهاند.
حال به سراغ آمار تولید هر یک از خودروسازان خصوصی میرویم تا افت و خیز تولید هر یک را در بازه زمانی یاد شده بررسی کنیم.
مدیران خودرو مانند ماههای گذشته همچنان صدر جدول تیراژ تولید را در اختیار دارد. این خودروساز کرمانی توانسته تا پایان دی ماه در مجموع 27هزار و 771 دستگاه از انواع محصولات خود را در خطوط تولید تکمیل کند. بررسی آمار مدیران خودرو نشان میدهد این خوروساز نتوانسته به میزان سال گذشته در همین بازه زمانی خودرو تولید کند و همچنان حدود 5/ 6 درصد از تولید سال گذشته خود عقب است. رتبه دوم جدول تیراژ نیز مانند گذشته در انحصار دیگر خودروساز کرمانی یعنی کرمان موتور قرار دارد. این خودروساز تا پایان دهمین ماه از سالجاری توانسته تولید 14هزار و 323 دستگاه از خودروهای حاضر در سبد محصولاتی خود را نهایی کند. کرمان موتوریها برخلاف رقیب خود مدیران خودرو رشد تولید را در کارنامه خود ثبت کردهاند. آنها تا پایان دی ماه سالجاری در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشدی حدود 69درصد را تجربه کردهاند. بهمن موتور نیز در جایگاه سوم جدول تیراژ تولید قرار دارد. آمارهای این خودروساز خصوصی نشان میدهد تا پایان اولین ماه از فصل زمستان 5هزار و 291 دستگاه خودرو در خطوط بهمن موتور تکمیل شده است. نورا موتور پارس نیز با تولید 447 دستگاه خودرو در جایگاه چهارم جدول تیراژ قرار گرفته است. این خودروساز خصوصی سال گذشته هیچ تولیدی نداشت. سیف خودروییها نیز با تولید 420 دستگاه SWM رتبه پنجم جدول تیراژ تولید را در اختیار دارند. این خودروساز در قیاس با تیراژ تولید سال گذشته خود در همین بازه زمانی حدود 65درصد افت تولید را به خود دیدهاند. سروش دیزل مبنا نیز با تولید 340 دستگاه خودرو پاتریوت تا پایان دی ماه 1400 رتبه ششم را به خود اختصاص داد.
این خودروساز در پایان دی ماه امسال در قیاس با تولید سال گذشته درهمین بازه زمانی رشدی حدود 448درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. ریگان خودرو نیز در رتبه هفتم قرار دارد. آنها توانستهاند 174 دستگاه کوپا را تا پایان دی ماه امسال در خطوط تولید خود نهایی کنند. ریگان خودروییها با توجه به تولید 86 دستگاهی در همین بازه زمانی در سال گذشته شاهد رشد تولیدی حدود 102درصدی بودند. خودروسازان بم نیز با تولید 126 دستگاه لیفان، رتبه هشتم را در اختیار گرفتهاند. آنها نیز رشد تولید حدود 687درصدی را تجربه کردهاند. ایلیا خودرو با تولید دایون و خودروسازان راین به ترتیب رتبههای نهم و دهم را در جدول تیراژ تولید به خود اختصاص دادهاند. ایلیا خودرو تا پایان دی ماه امسال 64 دستگاه خودرو تولید کرد و خودروسازان راین نیز 3 دستگاه خودرو را در خطوط تولید خود تکمیل کرده است.