خودروسازان فعلا تولید را متوقف کردند
عصر خودرو- کرونا تولید خودرو را در برخی شرکتهای خودروسازی تعطیل کرد که در گذشته میزان تولید خودروی خودروسازان به دوهزار دستگاه میرسید و این درحالی است که در ماههای پایانی سال میزان تولید خودروها به هزار و ۶۰۰ دستگاه رسیده است.
شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از شهروند ، کرونا تولید خودرو را در برخی شرکتهای خودروسازی تعطیل کرد. دیروز گروه خودروسازی سایپا از توقف تولید خود و درعین حال، ادامه فعالیت تکمیل کاری خودروها تا پایان سال خبر داد.
سایپا در اطلاعیهای اعلام کرد که به منظور پیشگیری از شیوع کرونا شرکتهای زیرمجموعه خود را از پنجشنبه ٢٢ اسفند تا روز پایانی سال یعنی ٢٨ اسفند تعطیل کرده است و در این مدت بیشتر خودروهای ناقص تکمیل میشود.
این موضوع در شرایطی است که رسانهها برای تعطیلی یا شیفتبندی کارگران، کارخانهها را زیرفشار گذاشتهاند و این احتمال وجود دارد که سایر کارخانههای خودروسازی و مونتاژ خودرو در روزهای آینده تعطیل شوند اما کاهش تولید خودرو در روزهای پایانی سال چه تأثیری روی بازار آن دارد؟
بازار خودرو پس از کرونا
قیمت خودروهای داخلی از بهمنماه شروع به جهش کرد، بهطوری که نرخ پراید را به بالای ٧۰میلیون تومان رساند. افزایش قیمت خودروهای داخلی در شرایطی رخ داد که مدیران وزارت صنعت بارها از افزایش عرضه خودرو به بازار و حتی افزایش تولید خودرو گفته بودند اما درنهایت افزایش تولید و عرضه نهتنها منجر به کاهش قیمتها نشد بلکه شیب صعودی بهای خودرو در ماههای پایانی سال ادامهدار شد و حالا با شیوع کرونا این بازار هم مانند سایر بازارهای ایران سوت و کور شده و همین مسأله منجر به کاهش قیمت خودرو شده است.
با وجود این، بسیاری از خریداران سردرگم شدهاند و نمیدانند که آیا ریزش قیمت خودرو در سال آینده ادامهدار خواهد بود و وقت مناسب خرید خودرو چه زمانی است؟ حالا سه هفته پس از شیوع کرونا بازار خودرو هم مانند سایر بازارها رکود سنگینی را تجربه میکند.
این موضوع درحالی رخ میدهد که اوج فروش بازار خودرو در ماههای پایانی سال و قبل از شروع مسافرتهای نوروزی به شمار میآید. آنطور که فعالان بازار میگویند تا یکماه پیش این فروشندگان بودند که دست بالا را در تعیین قیمتها داشتند و حاضر نبودند خودروهای خود را به قیمتی کمتر از قیمتهای اعلامی خود به فروش برسانند، حال آنکه هماکنون در بازار بیمشتری، این خریداران هستند که با چانهزنی قدرت بازار را به دست گرفتند.
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه صنف نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو در این زمینه به تجارتنیوز گفته است، شیوع بیماری کرونا پیش از نوروز بازار شب عید را از نمایشگاهداران گرفت. این در شرایطی است که بخش زیادی از آنها خودروهای خود را نگه داشته بودند تا در روزهای پایانی سال به بازار عرضه کنند تا سود بیشتری نصیبشان شود اما خالیشدن بازار از خریدار باعث شده تا آنها برای خودروهای خود مشتری پیدا نکنند.در هفته گذشته پراید 111 با قیمت 62میلیون تومان در بازار موجود بود.
دیگر محصول این خانواده یعنی پراید 132 نیز 63میلیون و 500هزار تومان قیمت خورد.تیبا صندوقدار با رینگ آلومینیومی با قیمت 70میلیون تومان از سوی فروشندگان به خریداران عرضه شد و مدل هاچبک این خودرو، یعنی تیبا 2، نیز 75میلیون تومان در بازار قیمت داشت. همچنین در بازار شب عید پژو 206 تیپ 2 فول در بازار با قیمت 101میلیون تومان معامله شد. تیپ 5 ساده همین خودرو نیز 116میلیون قیمت دارد.
پژو 206 صندوقدار فول نیز با قیمت 123میلیون تومان از سوی فروشندگان به بازار عرضه شد. درحالی که سمند LX با قیمت 99میلیون تومان در بازار موجود است، سمند EF7 با قیمت 110میلیون در دسترس خریداران قرار دارد. طی هفته جاری نیز دنا و رانا با قیمتهای 141میلیون و 98میلیون تومان قابل خریداری بودند.
قیمت خودرو در سال ٩٩
با وجود این، بسیاری از مشتریان بازار خودرو که با شیوع کرونا از بازار کناره گرفتهاند، نمیدانند که آیا روند ریزش قیمتها پس از سال نو ادامه خواهد داشت یا خیر؟در همین زمینه، کارشناسان بازار خودرو از پیشبینیشان از بازار خودرو در سال ٩٩ به رسانهها گفتهاند که تداوم کاهش تولید خودرو چشمانداز مثبتی برای کاهش قیمت خودرو ندارد.
چندی پیش هم دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به وضع تولید خودرو گفت که به دلیل تشدید تحریمهای بینالمللی، توقف خطوط خودروهای چینی و کاهش واردات قطعات چینی تیراژ تولید خودروها کاهش یافت.در گذشته میزان تولید خودروی خودروسازان به دوهزار دستگاه میرسید و این درحالی است که در ماههای پایانی سال میزان تولید خودروها به هزار و 600 دستگاه رسیده است.