دست پُر کوییک در بازار خودرو
عصر خودرو- کوییک باکیفیتترین خودرو اقتصادی تاریخ صنعت خودرو ایران است که نسخه اتوماتیک آن نیز ارزان ترین و اولین خودرو اتوماتیک بومی و اقتصادی ایران به حساب می آید. تنوع مدل های هاچ بک کراس این خودرو تا حدی قابل توجه است که بازارهای صادراتی نیز به دنبال آن هستند و ونزوئلا ۲۰۰ هزار دستگاه از این خودرو را برای واردات از سایپا درخواست کرده است.
شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، کوییک هم اکنون در 4 تیپ دنده ای، اتوماتیک پلاس، R و فیسلیفت دنده ای S به بازار عرضه می شود که بازه قیمتی شرکتی 168 تا 288 میلیون تومان را پوشش می دهد. این خودرو به عنوان اقتصادی ترین محصول بازار خودرو ایران در نسخه های متنوع پایه دنده ای تا فول آپشن اتوماتیک می تواند پاسخ گوی هر نوع نیاز خانواده های ایرانی باشد و طراحی آن در کلاس هاچبک کراس نیز بر اساس تقاضا و علاقه مشتریان بازار ایران صورت گرفته است. هم اکنون رد بازار با قیمت شرکتی کوییک در بهترین حالت تیبا یا پراید کارکرده در زمره گزینه های شما خوهد بود و اگر فکر می کنید پژو 206 گزینه بهتری است باید به سراغ گزینه های 15 سال کارکرده این رقیب با کارکرد بیش از 200هزار کیلومتر بروید.
کوییک هاچ بکی با طراحی مینی کراس به عنوان سگمنت پرطرفدار بازار ایران است که طراحی بخش دماغه ان بر اساس استاندارد محافظت از عابر پیاده طراحی شده و بستر پلتفرم، طراحی بدنه و دیگر بخش های آن به گونه ای در نظر گرفته شده تا بتواند طی سال های طولانی برای توسعه مورد استفاده قرار بگیرد. کوییک در زمانی طراحی و معرفی شد که استاندارد های 85گانه در صنعت خودرو ایران الزامی نبود اما شرایط بهره گیری از این امکانات در کوییک بسترسازی شده تا بتواند در هر شرایطی با استانداردها تطبیق پیدا کند.
تولید اقتصادی از مهمترین رویکردی های سایپا بعد از آغاز مدیریت محمدعلی تیموری بود که با دو خودرو کوییک و شاهین در دستور کار قرار گرفت و در نتیجه آن این خودرو به پرفروش ترین محصول سایپا بدل شد و بر اساس آمار پرفروش ترین خودروهای جهان در سال 2021 این محصول در رتبه 45 جهان قرار گرفته که نشان دهنده موفقیت سایپا در رشد تولید تیراژ این خودرو است.
کوییک در بخش امکانات در مقایسه با تیبا از تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، روف-رک، دستگیره آسان بازشو، چراغ روشنایی در روز، آینه جانبی برقی، نمایشگر دمای بیرون، iso fix و ... بهره می برد و در نسخه اتوماتیک پلاس ضمن بهره گیری از گیربکس اتوماتیک CVT به آپشن های ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر لمسی 7 اینچ، کنترل فشار باد تایرها و ... نیز مجهز شده است. این خودرو حدود 5 سانتیمتر ارتفاع بیشتری از تیبا و ساینا دارد و در بخش فنی از پیشرانه M15 با حداکثر توان 87 اسب بخار و حداکثر گشتاور 127 نیوتون متر بهره می برد که در نسخه فیس لیفت S دریچه گاز آن از نوع برقی و در نسخه های پایه با گیربکس اتوماتیک نیز دریچه گاز به صورت برقی است و فرمان آن از کمک برقی بهره می برد.
کیفیت کوییک، مشخصه مهمی در این خودرو است که معمولا در خودروهای اقتصادی به واسطه ارزان سازی خودروها مغفول می ماند. تابستان امسال، کوییک اس در جدیدترین گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ISQI با کسب 4 ستاره کیفی در صدر جدول قیمتی خودروهای همرده بررسی شده تولیدی ایران قرار گرفت.
کوییک S در حالی با 4 ستاره از مجموع 5 ستاره کیفیت وارد خیابان ها شده است که پیشتر نسخه معمولی این خودرو نیز موفق به کسب 4 ستاره کیفی شده بود. هر چند تصور می شود که کیفیت کوییک با تیبا و ساینا در یک سطح است اما دو برادر دیگر کوییک در همان زمان 3 ستاره کیفی دریافت کرده بودند و کوییک در این خانواده با کیفیت ترین محصول سایپا به شمار می رود.
کوییک در مقایسه با دیگر خودروهای اقتصادی همرده در جهان، پیشرانه قابل قبول در کنار امکانات متنوعی را ارائه می کند و طراحی ظاهری و کلاس بدنه آن متمایز از هاچ بک های کوچک اقتصادی و سدان های کم آپشن مشابه است. گروه خودروسازی سایپا به همین دلیل با حضور در نمایشگاه های خودرو روسیه و توانمندیهای صنعت خودرو ایران در ونزوئلا با استقبال گسترده بازدیدکنندگان مواجه شد و در همین راستای صادرات گسترده این خودرو اکنون به کشورهای ونزوئلا و عراق آغاز شده و در نخستین گام، حدود 1000 دستگاه کوییک و ساینا به عنوان بخشی از برنامه بزرگ صادرات سایپا روانه بازار ونزوئلا شد. این در حالی است که تقاضای ونزوئلایی ها برای خودرو کوییک حدود 200 هزار دستگاه یعنی معادل عرضه کل خودرو سال های اخیر این کشور بوده و این بدان معنی است که کوییک می تواند به اصلی ترین خودرو سواری در بازار این کشور بدل شود و کلیه نیاز ونزوئلایی ها در حوزه حمل و نقل را برطرف کند.