به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، «منصور معظمی» افزود: امروز صنعت قطعه سازی ایران متشکل از مجموعه های کوچک و پراکنده فراوان است که تا وقتی شرایط آنها به این صورت باشد، نمی توان انتظار تحول در این صنعت داشت.
به گفته رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، افراد و شرکت هایی قادر به رقابت در آینده صنعت قطعه سازی اند که شاخص های پیشگفته را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: قطعه سازان ما مجموعه هایی کوچک اند که توان رقابت ندارند و قراردادهای مشارکتی بین المللی با شرکت هایی نظیر رنو، پژو - سیتروئن و غیره فرصتی مغتنم برای ارتقای این صنعت است.
معظمی بطور نمونه با اشاره به بندهایی از قرارد مشارکتی با رنو، یادآور شد: در این قرارداد بر ارتقای قطعه سازان ایرانی تاکید شده است و به یقین بخشی از صنعت قطعه سازی در پایان این قرارداد رشد کرده و قدرت رقابت پذیری شان بالا می رود.
وی ادامه داد: پیشنهاد شرکت پژو به قطعه سازان ایرانی برای مشارکت در پروژه الجزایر در همین راستاست و قطعه سازان ایرانی از توانمندی و پتانسیل لازم برای ارتقاء برخوردارند.
پیش از این «یانیک بزارد» قائم مقام مدیرعامل خودروسازی پژو در حوزه خرید، تولید در ایران و صادرات قطعات به الجزایر را یکی از گزینه های پیش روی سازندگان ایرانی عنوان کرده و گفته بود: گزینه دوم ایجاد خط تولید در این کشور است که در هر دو صورت ایران به عنوان عضوی از پژو وارد این پروژه خواهند شد.
رئیس هیات عامل ایدرو در ادامه اظهار داشت: اکنون 15 قطعه ساز داخلی داریم که تولیداتشان از قابلیت صادرات برخوردار است و در قرارداد منعقده با رنو مقرر شده شمار آنها یعنی قطعه سازانی که تولیداتشان در سطح استاندارد جهانی باشد، به 60 مورد برسد.
به گزارش ایرنا، پیش از این «رامتین اسماعیلی»، مدیرعامل رنو پارس درباره برنامه های این شرکت برای ارتقای قطعه سازان داخلی، افزود: پروژه های جدیدی در این راستا برای انتقال فناوری های نوین و افزایش سطح کیفی تولیدات و محصولات طراحی شده است.
وی گفت: برای آموزش و ارتقای توانمندی نیروهای ایرانی، تیمی در حال تجهیز است.
اسماعیلی با اشاره به سفر تیمی از قطعه سازان ایرانی به فرانسه برای ارائه توانمندی های آنان، تصریح کرد: شریک فرانسوی خواستار ارتقای کیفی قطعه سازان کشورمان در قالب طراحی پنل قوی و توسعه ای شد.
وی با اشاره به گفته های روزهای گذشته «پاسکال فلتن»، مدیر منطقه ای رنو در ایران، اظهار داشت: این شرکت با کسب نتایج چشمگیر موفق شده در منطقه آفریقا، خاورمیانه، هند و ایران (AMI) مقام نخست را در برند رنو کسب کرده و در جهان پس از فرانسه و برزیل سوم شدیم.
اسماعیلی تصریح کرد: با وجود کسب چنین موفقیت هایی، ارتقای توانمندی های ایرانی ها برای تولید با کیفیت تر و همچنین قرار گرفتن در زنجیره تامین رنو در سطح منطقه و جهان امکانپذیر است.
** سایت «بن رو» به رنو واگذار نشد
معظمی در پایان با اشاره به آخرین وضعیت قرارداد با رنو، تصریح کرد: در این قرارداد، طرف ایرانی نتوانسته به تعهدات خود مبنی بر واگذاری و تحویل سایت «بن رو» عمل کند، اما در حال جمعبندی و تفاهم هستیم تا توانیم مطابق مفاد قرارداد عمل کنیم.
به گزارش ایرنا، بهدنبال امضای تفاهمنامه همکاری مشترک ایدرو و رنو در فرانسه، مقرر شده بود که تولید محصولات جدید رنو، در سایت بنرو انجام شود؛ این در حالیست که سایت بنرو یکی از زیرمجموعههای گروه خودروسازی سایپا به شمار میرود و شرکت رنو به منظور همکاری جدید خود در دوران پساتحریم، علاقهمند به خرید این سایت برای تولید مستقل محصولات خود بوده است که این علاقهمندی چندان مورد توجه سایپاییها قرار نگرفت.