به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایلنا ، محمدرضا نجفی منش با بیان اینکه در حال حاضر تامین مواد اولیه چه داخلی و چه خارجی به سختی انجام میشود، از دولت خواست پروسه تهیه مواد برای تولیدکنندگان سهلتر شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر خریدهای خارجی حداقل 3 ماه یا بیشتر طول میکشد، صفهای طولانی و آزاردهنده خرید خارجی تشکیل شده و مرتب مدت آن منقضی میشود در حالی که قبلا یک روزه انجام میشد. در مورد مواد اولیه داخلی هم باید به بورس مراجعه کنیم در این زمینه هم باید منتظر باشیم که آیا بورس عرضه دارد یا خیر.
رئیس انجمن همگن قطعه سازان کشور پیشنهاد کرد: برای داخلیها سهمیهای در بورس برای هر واحد در نظر بگیرند و آنها را معطل نکنند. برای خارجیها هم طوری باشد که کار یک روزه انجام شود.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده بانک مرکزی هم تخصیص ارز مورد نیاز را داشته باشد، اکنون ما همه مراحل را طی میکنیم، بعد بانک مرکزی میگوید ارز برای ما ندارد، این موضوع باعث میشود واحدها به زودی به خاطر یک کالای کوچک توقف کنند.
نجفی منش بیان کرد: قبلا برخی واحدها بودند که خودشان تولیدی نبودند اما مواد اولیه و ملزومات را وارد میکردند اکنون جلوی واردات آنها گرفته شده و افزون بر این مسئله خیلی واحدهای کوچک هم که امکان واردات ندارند بزودی دچار مشکل جدی میشوند کما اینکه در حال حاضر نیز دچار مشکل شدهاند.
نمایشگاهی از نداشتهها برگزار کنیم
وی در ادامه با بیان اینکه 80 درصد قطعات خودرو داخلی و 20 درصد وارداتی است، یادآور شد: به اعتقاد بنده برای 20 درصد وارداتی هم عمق داخلی سازی بالا برود و برخی مواد اولیه مثلا فنول را پتروشمی تولید کند و یا به عنوان یک راهکار میتوانیم نمایشگاهی از نداشتهها برگزار کنیم و از مجموعه شرکتهای دانش بنیان دعوت کنیم، کمک کنند داخلی سازی صورت گیرد و به این ترتیب مقاومت ما در مقابل تحریمها کم شده و شغل هم ایجاد میشود.
قیمت مواد اولیه داخل بیش از نرخ ارز افزایش پیدا کرده است
رئیس انجمن همگن قطعه سازان کشور با بیان اینکه مشکل ما در داخل این است که قیمتها بروز نشدهاند و قیمت مواد اولیه داخل بیش از نرخ ارز افزایش پیدا کرده، افزود: برای ساخت یک دینام، آلومینیوم، مس، فولاد، مواد پتروشیمی داخلی و یک مواد اولیه هم وارداتی است. با توجه به نرخ ارز تمام این مواد اولیه داخلی 3 برابر و مواد خارجی هم 3 تا 5 برابر قیمت شده، دولت دستمزد را 20 درصد افزایش داده، هزینههای سربار هم با توجه به تورم 30 درصد افزایش پیدا کرده، به این ترتیب ثابت نگه داشتن قیمت قطعه به معنای توقف واحد تولیدی است.
وی تاکید کرد: مردم باید متوجه باشند تولیدکننده نمیخواهد در حق آنها اجحاف کند اما همه ورودیهای ما افزایشی بوده است، بنابراین قیمت خروجی هم باید درست شود. اگر پرداختها 5 تا 6 ماه باشد تولیدکننده دوام نمیآورد، باید یک ماهه پرداختها انجام شود. چون خریدها نقدی است،برای تحقق این امر هم باید قیمت خودرو تعدیل شود در این رابطه ما پیشنهاد کردیم قیمت خودرو 5 درصد زیر قیمت بازار باشد تا برای مصرف کننده هم مقرون به صرفه باشد.
نجفی منش با بیان اینکه در پروسه تولید قطعه گمرک هیچ نقش منفیای ندارد، توضیح داد: برخی دستورالعملها به آنها داده میشود که مطابق آن اجازه ترخیص کالا دارند. برای واردات یک کالا وزارتخانه باید تایید کند، تخصیص ارز داده شود، پروانه تخصیص ارز هم ارز نیما است، وقتی سراغ ارز نیما میرویم با یک صف طولانی مواجه میشویم، اما ارزی در کار نیست. بیش از 2.5 میلیارد دلار منتظر تخصیص ارز نیما است و تا زمانی که کد 16 رقمی را از بانک نگیریم کار انجام نمیشود. بانک مرکزی هم زمانی آن کد را میدهد که ارز تخصیص داده شده باشد، بنابراین در نهایت کار معطل میماند.
قاچاق قطعه مقرون به صرفه نیست
وی درباره قاچاق قطعه اظهار داشت: با توجه به بالا بودن نرخ ارز قاچاق مقرون به صرفه نیست.
قطعه ساز فاقد مجوز نداریم
رئیس انجمن همگن قطعه سازان کشور درباره وجود قطعه سازان فاقد مجوز هم بیان کرد: خودروسازان تا جایی مشخص و معین نباشد قطعه تهیه نمیکنند، بنابراین قطعه ساز فاقد مجوز نداریم.