به گزارش پایگاه بخری«عصرخودرو» به نقل از صمت، در این بین به گفته نایبرییس انجمن قطعهسازان کشور، با توجه به اینکه سطح دانش و فناوری جهانی در حال گسترش است، رهبران و مدیران شرکتهای قطعهسازی باید هر سال با تدوین راهبرد و برنامهریزی، سطح دانش بنگاههای تولیدی خود را افزایش دهند.آنطور که در طرح رقابتپذیری صنعت قطعهسازی آمده به موازات تحول در همه بخشها، سطح مدیریت شرکتهای تولیدی باید به سطح جهانی و قابلقبولی ارتقا یابد. براساس آنچه که در این طرح آمده حضور در بازارهای جهانی، نیازمند سطحی از دانش مدیریت است که با شرایط بازارهای خارجی آشنا بوده و سبک و شیوه ارتباطات را آموزش دهد. در همین حال دارا بودن ویژگیهایی خاص برای مدیران بخش قطعهسازی، امری است که باید به وسیله سازمانهای مشاوره مدیریت، کارشناسی شود و پس از بررسی سطح فعلی، برنامهریزی لازم برای ارتقا به سطح مطلوب انجام شود. در این بین بدیهی است که مدیریت در شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که نسخههای تمام خارجی نمیتواند راهگشا باشد. در همین زمینه مشاور انجمن قطعهسازان کشور به صمت گفت: مشارکت شرکتهای خودروسازی خارجی با قطعهسازان داخلی این الزام را به وجود میآورد که مدیران قطعهسازی به منظور جهانی شدن، آموزشهای لازم را کسب کنند. به گفته محسن رزمخواه، ارتباط نزدیک صنعت قطعهسازی با دانشگاه و ترتیب دادن برنامههای آموزشی بهصورت پیوسته از راهکارهایی است که برای به روز کردن دانش مدیریت مدیران فعلی به منظور برقراری ارتباط آنها با قطعهسازان بینالمللی باید درنظر گرفته شود.
ضرورت رفع مشکلات قطعهسازان
عضو انجمن قطعهسازان کشور معتقد است مدیران صنعت قطعهسازی از دانش فنی بالایی برخوردار هستند زیرا در تولید قطعات خودروهایی مانند پژو و رنو به خوبی عمل کرده و قطعات تولید شده نیز از کیفیت لازم برخوردار بودهاند اما در واقع این خودروسازان هستند که تمامی مشخصات قطعات تولیدی را به قطعهسازان معرفی میکنند. بنابراین دانش و توانمندی تمامی مدیران صنعت خودرو باید ارتقا یابد نه اینکه تنها به ارتقای دانش مدیران قطعهسازی اکتفا کنیم. علیاکبر جوانروح به مشکلات صنعت قطعهسازی اشاره کرد و ادامه داد: درحالحاضر قطعهسازان در شرایط مناسبی نیستند، به گونهای که حقوق کارگران به تعویق افتاده و مشکلاتی مانند بیمه و مالیات آنها را زیرفشار قرار داده است، بنابراین در این محیط و با وجود این شرایط نباید انتظار چندانی از آنها داشت.آنطور که جوانروح میگوید: در هر بنگاهی باید مدیران و رهبران احساس امنیت کنند، نه اینکه مشکلات و فشارهایی که بر آنها وارد میشود به گونهای باشد که حل و فصل و رفع این مشکلات به دغدغه مدیران بنگاهها تبدیل شود، بلکه اگر شرایط مناسبی بر بنگاههای تولیدی حکمفرما شود، طبیعی است که مدیران آرامش فکری بیشتری پیدا خواهند کرد.این عضو انجمن قطعهسازان کشور با نگاهی به وضعیت نیروی انسانی در بنگاههای تولیدی ادامه داد: در شرکتهای تولیدی نباید نیروی انسانی به مدیران تحمیل شود زیرا با وجود نیروهای تحمیلی و غیرماهر نمیتوان میزان فروش را ارتقا بخشید. از طرفی نیز مدیران شرکتهای تولیدی نباید تفکر بازاری داشته باشند بلکه باید در جهت ارتقای فناوری سیستمهای تولیدی و توسعه آنها حرکت کنند.
ارتقای سطح مدیران برای رقابتپذیری
بدون شک تمامی بنگاههای پیشرفته از مدیران با تجربه هوشمندی برخوردار هستند که این مدیران در اختیار داشتن نیروی انسانی کارآمد و ماهر را در اولویت قرار میدهند. در کشور ما نیز مدیران و قطعهسازان در تولید قطعات خودرو دقیق عمل کرده و تمامی استانداردهای لازم را رعایت میکنند. این گفته نایبرییس انجمن قطعهسازان کشور است. رضا رضایی به صمت گفت: در جهانی به سر میبریم که دانش و فناوری روز به روز پیشرفت میکند، بنابراین رقابتپذیری بین تولیدکنندهها نیز گسترش یافته است. حال در این شرایط رهبران و مدیران بنگاهها باید به منظور ارتقای دانش بنگاههای تولیدی برنامهریزی و راهبرد سالانهای تدوین کنند.آنطور که رضا رضایی میگوید، مدیران بنگاههای تولیدی در کشورهای خارجی به سطح دانش و مدیریت فعلی خود اکتفا نمیکنند بلکه برای نوآوری و بهروزرسانی دانش جاری در بنگاههای خود تلاش میکنند و در این زمینه برنامهریزی منظمی دارند. براساس این اظهارات به نظر میرسد باید سطح مدیریتی شرکتهای قطعهسازی به موازات گسترش دانش و فناوری در سطح جهان افزایش پیدا کند. زیرا با اجرای توافق هستهای و گشوده شدن درهای کشور به روی قطعهسازان بینالمللی، ارتقای سطح مدیریتی برای گسترده تر شدن ارتباطات و همکاریها بین قطعهسازان جهانی امری بدیهی بهنظر میرسد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.