به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در واقع کلمه SUV هم مخفف Sport Utility Vehicle به معنای وسیله نقلیه اسپرت و کاربردی است. پس یعنی شما با خرید یک خودروی SUV در واقع میتوانید به دنبال اهداف مختلف و تلفیقی باشید. برای مثال اگر در منطقهای سردسیر زندگی میکنید و به دنبال خودرویی جمع و جور باشید، کراساوورهای کامپکت 4 چرخ متحرک جوابگوی نیاز شما خواهند بود. اگر به دنبال یک خودروی مجلل و با هیبت باشید، بدون شک SUVهای فولسایز لوکسی همچون لینکلن نویگیتور یکی از گزینههای محبوب شما خواهد بود. اما اگر به دنبال یک خودروی شدیدا سریع و بزرگ باشید، موضوع این صفحه جوابگوی نیاز شماست. در واقع چند سالی است که خودروسازان مطرح دنیا به دنبال قرار دادن پیشرانههای حجیم روی محصولات SUV و خلق شاسی بلندهای سریع هستند که البته این دستورالعمل تا حد بسیار زیادی موفق بوده و اگر نیمنگاهی به سیر تکاملی و اعداد و ارقام برخاسته از این دسته خودروها در طول یکی دو دهه اخیر بیندازیم، این پیشرفت ملموستر خواهد بود. در این نوشتار به بررسی 10 دستگاه از سریعترین SUVهای حال حاضر دنیا خواهیم پرداخت.
BMW X6M F16
سال 2008 میلادی، کریستوفر ادوارد بنگل، مدیر سابق دپارتمان طراحی بامو با پیوند کلاس SUV به خودروهای کوپه، کلاس جدیدی تحت عنوان SAV خلق کرد. X6 نخستین خودرو در دنیا بود که در این کلاس تولید شد و در طی بیش از 4 سال تولید، با پیشرانههای متعدد بنزینی و دیزلی به تولید رسید که نمونه M Power آن شتابی معادل 4.4 ثانیه داشت.
اما نسل جدید X6 از 2014 به بازار جهانی عرضه شد و چند ماه پس از معرفی، زیر تیغ بخش M Power کمپانی بامو نیز قرار گرفت. در واقع M Power جدای از تغییراتی که روی ظاهر این خودرو اعمال کرد، باز هم پیشرانه 8 سیلندر خورجینی 4.4 لیتری توئین توربوی مشهور بامو را انتخاب و با اندکی تغییرات روی F16 استفاده کرد. اما هرچند که X6M نسل E72 با بهرهگیری از این پیشرانه، 555 اسب بخار را زیر پای راننده قرار میداد، این بار قدرت X6M F16 به 567 اسب بخار رسید.
این نیروگاه عظیم بنزینی با نهایت گشتاور عظیم 750 نیوتنمتر و همچنین بهرهگیری از جعبه دنده 8 سرعته دوکلاچه، رکورد شتاب صفر تا صدی معادل 4.2ثانیه را برای این غول 2 تنی رقم میزند. X6M جدید هندلینگ بهتر و تعویض دنده سریعتری نسبت به نسل گذشته خود دارد و با توجه به مرکز ثقل پایین، یک خودروی GT بلندقامت به شمار میرود. تمام اینها برای خودرویی است که تنها 258 گرم کربن در هر 100 کیلومتر تولید میکند.
BMW X5M F15
درست در نخستین سال قرن 21 و در زمانی که لندروور تحت مالکیت بامو بود، نخستین نسل از ایکس5 با کد E53 متولدشد، به عنوان نخستین شاسی بلند بامو روی پلتفرمی با اصالت، یعنی پلتفرم رنجروور طراحی و با پیشرانههای 6 و 8 سیلندر مختلفی به بازار عرضه شد. X5 در سال 2007 پوست انداخت و در 2012 میلادی، این شاسیبلند خوشچهره نیز زیر تیغ M Power قرار گرفت نخستین X5M تاریخ روانه بازار شد. اما پس از گذشت 5 سال از تولید نسل دوم، X5 F15 جایگزین E70 شد و در واقع این SUV خوشظاهر و لوکس، همراه با خطمشی مدرن طراحی بامو خلق و پس از گذشت مدتی، نمونه M Power این نسل نیز متولد شد. X5 نیز به عنوان نمونهای بزرگتر و جادارتر از X6 پس از گذر از خط تولید
M Power، مسلح به یک پیشرانه 4.4 لیتری V8 توئین توربو روانه بازار میشود که این نیروگاه نیز همچون X6M، 567 اسب بخار قدرت را در 6000 الی 6500 دور بر دقیقه به راننده اهدا میکند.
همچنین این خودرو برای رسیدن به رکورد شتاب صفر تا صد 4.2 ثانیه به جعبه دنده 8 سرعته دوکلاچه مجهز شده و با وجود سیستم تعلیق مخصوص
M Power، هندلینگ بسیار خوبی دارد. هرچند که گفته میشود X5M به دلیل مرکز ثقل و وزن بالاتر، چسبندگی کمتری نسبت به X6M دارد. در واقع اگر به دنبال یک خودروی خانوادگی جادار و بسیار سریع هستید، 100 هزار دلار کنار بگذارید.
Mercedes-Benz GLE63 W166 AMG
اما سومین خودرو از این لیست باز هم یک آلمانی جسور و بزرگ، یعنی قدرتمندترین نمونه استاندارد از نسل سوم مرسدس بنز ML است. مرسدس بنز ML نیز در اواخر دهه 90 میلادی و با شروع تب تولید شاسیبلندهای لوکس، زیر دستان برونو ساکو خلق شد. این شاسی بلند لوکس میانرده در طول 2 دهه تولید، همیشه جزء پرفروشترین محصولات مرسدس بنز به شمار میرفت و از نسل دوم خود به نام بخش تولید خودروهای اسپرت AMG نیز مزین میشد. در واقع همانطور که گفته شد در حال حاضر سومین نسل از این خودرو با پیشرانههای مختلفی اعم از 6 و 8 سیلندر، اتمسفریک و پرخوران و همچنین بنزینی و دیزل به بازار عرضه میشود که قدرتمندترین نمونه این خودرو، همان نسخه
63 AMG است. در واقع کمپانی AMG در چند سال اخیر قدرتمندترین نمونههای 8 سیلندر از مرسدس بنزها را با کد 63 نامگذاری میکرد که تا چند سال پیش این کد به معنای نیروگاه 8 سیلندر خورجینی 6.2 لیتری در زیر درپوش موتور بود. اما در نسل جدید پیشرانههای AMG، این نسخه به همراه موتور قدرتمند 5.5 لیتری بای توربو (Bi Turbo یا همان تویین توربو) به بازار عرضه میشود که نسبت به نمونههای 6.2 لیتر قدیمی، راندمان بهتر و مصرف کمتری دارد. البته جالب است بدانید که مرسدس بنز امسال تصمیم گرفت از این به بعد کلاس ML را با نام GLE بخواند و نمونه فیسلیفت سومین نسل از ML نیز تحت عنوان GLE به بازار عرضه میشود. GLE63 AMG W166 با بهرهگیری از این پیشرانه قادر به تولید نهایت قدرت 518 اسب بخار و نهایت گشتاور 700 نیوتنمتر است که این اعداد و ارقام در کنار طراحی پیشرفته جعبه دنده 9 سرعته این خودرو، شتاب صفر تا صد 4.7 ثانیه را رقم میزنند.
Mercedes-Benz G63 AMG
بدونشک مرسدس بنز جیکلاس را میتوان یکی از برترین و پرطرفدارترین خودروهای SUV و آفرود در دنیا دانست؛ خودرویی که تا 2دهه پیش تحت عنوان
G-Wagon به بازار عرضه میشد و این روزها با نام G-Class، پای ثابت گاراژهای متمولین عرب است. جیکلاس نیز همچون بسیاری از محصولات مرسدس بنز در یکی دو نسل اخیر خود، به دپارتمان AMG راه پیدا کرده و مهندسی بیحد و مرز این خودروساز اشتوتگارتی، جیکلاس را آنطور که دوست دارند زیر تیغ بردهاند. در واقع
G-Calss 461 تا کنون چندین بار توسط AMG دستخوش تغییر و تحولات در بخش ظاهری، کابین و همچنین فنی شده است اما تا 2 سال پیش، هنوز هم کد 63 پشت سر اسم این خودرو قرار نگرفته بود. با معرفی G کلاس 461 فیسلیفت در سال 2013، AMG بر آن شد که پیشرانه کد 63 جدید خود را (همان 5.5 لیتری بای توربو مذکور) روی جیکلاس نیز قرار دهد تا از آن تاریخ به بعد، محصولی تحت عنوان G63 AMG نیز داشته باشیم. این غول نهچندان خوشچهره اشتوتگارتی با بهرهگیری از پیشرانه V8 به حجم 5.5 لیتر و 2عدد توربو شارژر، قادر به تولید نهایت توان 536 اسب بخار و گشتاور عظیم 760 نیوتنمتر است. تمام این اعداد موجب میشود که این مرسدس بنز سنگینوزن در حالت سکون برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت تنها به 5.3 ثانیه زمان احتیاج داشته باشد. البته قیمت پایه 136 هزار دلاری این خودرو تنها به جیب شیوخ عرب و متمولین خوش میآید. با همه این اوصاف هرگز نتوانست از پس رقیب قدرتمند آمریکایی خود یعنی گرند چروکی کمپانی جیپ برآید درحالی که نزدیک به دو برابر آن قیمت دارد.
Mercedes –Benz GLS63 AMG 4MATIC
مرسدس بنز GL کلاس در سال 2006 با هدف عرضه در کلاس SUVهای فول سایز لوکس و همچنین رقابت با خودروهایی مثل کدیلاک اسکالید، لینکلن نَویگیتِر و... معرفی و روانه بازار شد. این SUV خوشظاهرِ 5 متری در سال 2012 و همگام با زبان نوی طراحی مرسدس بنز پوست انداخت و نسل دوم این خودرو با کد X166 (به تبعیت از ML کلاس W166) روانه بازار شد. البته جالب است بدانید GL کلاس نیز همچون ML امسال دچار تغییر هویت شد و مدتی است که تحت عنوان GLS کلاس به بازار عرضه میشود. در واقع مرسدس بنز بر آن شده که تمام شاسیبلندهای خود را در پس G کلاس فقید نامگذاری کند. حال بگذارید موضوع را اینگونه بیان کنیم. اگر به دنبال خودرویی سریع و مجلل با امکانات یک Sکلاس و هیبت یک اسکلید هستید؛ GLS با طراحی خاص خود بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در واقع سریعترین نسخه این خودرو نیز از پیشرانهای مشابه با دو گزینه دیگر بهره میبرد. GLS63 در زیر درپوش پیشرانه خود یک انجین 5.5 لیتری بای توربو اما با قدرتی بالاتر از دیگر همقطاران خود گنجانده است. در واقع این غول 2.5 تنی، 577 اسب بخار را به همراه جعبه دنده 7 سرعته دو کلاچه به راننده اهدا میکند که این اعداد و ارقام در نهایت شتاب صفر تا صد 4.9 ثانیه را برای GLS63 رقم میزند. GLS63 با قیمت پایه 120 هزار دلار تقریبا در رده خود بیرقیب است و باید منتظر ماند تا بامو X7 و به تبعیت از آن X7M را روانه بازار کند تا شاهد رقابتی هیجانانگیز باشیم.
Porsche Macan Turbo
اما به هفتمین خودروی آلمانی لیست و همچنین کوچکترین شاسیبلند این جمع یعنی محصول نوظهور پورشه، ماکان میرسیم. ماکان که سال گذشته به عنوان یک کراساوور جمع و جور و لوکس به بازار جهانی عرضه شد، همچون بسیاری از برادران اشتوتگارتی خود با بهرهگیری از چند نوع پیشرانه و سطح امکانات رفاهی و دینامیکی به بازار میرسد. اما تا این لحظه ماکان توربو قویترین و سریعترین نسخه از این خودرو است که برخلاف دیگر گزینههای حاضر در این مطلب، از پیشرانه 8سیلندر بهره نمیبرد. پورشه برای ماکان از یک پیشرانه 6 سیلندر 3.6 لیتری توربو با نهایت قدرت 400 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه استفاده کرده است. همچنین نهایت گشتاور 550 نیوتنمتر از 1350 تا 4500 دور بر دقیقه از طریق جعبه دنده PDK به چهار چرخ منتقل میشود و در نتیجه شتاب صفر تا صد 4.8 ثانیه را برای این خودرو رقم میزند. البته نکته جالب اینجاست که این خودرو اسپرت کوچک در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی تنها حدود 9 لیتر سوخت مصرف میکند و شما قادر به ثبت سرعت 266 کیلومتر بر ساعت با این خودرو خواهید بود. تمام این اعداد و ارقام برای خودرویی که جثهای شبیه به یک کیا اسپورتیج دارد اما چندین برابر آن آدرنالین تولید میکند و البته برای خریداری یک نسخه از این خودرو باید در حدود 74 هزار دلار هزینه کنید. این نخستین کراساووری است که به صورت استاندارد در کلوپ 4 ثانیهایها ثبت میشود.
Porsche Cayenne Turbo S
کاین نیز یکی دیگر از دستاوردهای تب شاسیبلندسازی خودروسازان لوکس است که نخستین نسل آن در سال 2002 معرفی شد و در حال حاضر شاهد تردد نسل دوم آن هستیم که از سال 2010 به بازار جهانی عرضه شده است. نسل دوم کاین که با کد 92A یا 958 شناخته میشود، همچون بسیاری از خودروهای لوکس روز دنیا با پیشرانههای مختلفی در خیابانها تردد میکند که قدرتمندترین نسخه استاندارد آن، نمونه Turbo S است که بدون هیچگونه دستکاری و تیونینگ، سریعترین خودرو در این گروه به شمار میرود. پورشه برای این خودرو از یک پیشرانه 8 سیلندر خورجینی (V8) به حجم 4.8 لیتر بهره گرفته که این نیروگاه قادر به تولید 570 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه است. این بدان معناست که کاین Turbo S با 0.4 لیتر حجم موتور بیشتر، نهایت قدرتی شبیه به یکی از رقبای اصلیاش، یعنی BMW X5M تولید میکند. اما چیزی که کاین را سریعتر از X5M کرده، نهایت گشتاور 800 نیوتنمتر این خودرو در دور بسیار پایین 2500 تا 4000 دور بر دقیقه و در نهایت جعبه دنده 8 سرعته تیپ ترونیک این خودرو است. کاین Turbo S با تمام این اوصاف قادر به ثبت رکورد صفر تا صد 4.1 ثانیه خواهد بود که این عدد در برخی نشریات تا 3.8 ثانیه نیز ثبت شده است. این یعنی کاین Turbo S با نهایت سرعت 284 کیلومتر بر ساعت، یک سوپر اسپرت غولآساست! البته برای تملک این خودرو میبایست 118 هزار دلار در حساب بانکی خود داشته باشید.
Audi SQ5
هرچند که تا اینجای کار کفه ترازوی آلمانیها در زمینه تولید SUVهای سریع سنگینی میکند، اما برای انتخاب دهمین SUV سریع سال 2015 از دیدگاه «خودرو امروز»: تا حد امکان سعی بر آلمانی نبودن این گزینه داشتیم. ولی هرچقدر در بین خودروهای تولید امسال گشتیم، گزینه بهتری باز هم از محصولات آلمانی نیافتیم. در واقع بامو X6 5.0i جدید، باموX4 M4.0i و... نیز دارای رکورد شتاب صفر تا 100 زیر 5 ثانیه هستند اما برای حسن ختام این بخش، ترجیح دادیم یک محصول از آئودی را حتی با شتاب صفر تا100 کمی بالاتر از 5 ثانیه انتخاب کنیم. همانطور که M Power بخش خودروهای سریع بامو، MG بخش خودروهای سریع مرسدس بنز و... هستند، آئودی نیز خودروهای سریع و اسپرتتر خود را با پیشوند S به بازار عرضه میکند. در واقع Q5 نام یک SUV سایز متوسط آئودی است که از سال 2008 میلادی تاکنون به بازار عرضه میشود و نمونه اسپرت این خودرو را مسئولان آئودی SQ5 مینامند. این خودرو هم یکی دیگر از کوچولوهای سریع امسال بود که با بهرهگیری از پیشرانه 3 لیتری V6 زاویه 90درجه به همراه سوپرشارژری که بیش از 20 هزار دور بر دقیقه سرعت میگیرد و به طور کلی با استفاده از پیشرانه 3.0 TFSI، قادر به تولید 354 اسب بخار در 6000 الی 6500 دور بر دقیقه است.
همچنین گشتاور بسیار مناسب 470 نیوتنمتر، چیزی است که شتاب صفر تا صد 5.3 ثانیهای این خودرو را تامین میکند. هرچند که برخی از منابع از شتاب صفر تا100 زیر 5 ثانیه این خودرو نیز نوشتهاند. این آلمانی جسور 53 هزار دلار فی میخورد.
Jeep Grand Cherokee SRT
جیپ اتاق SJ نخستین SUV لوکس فولسایز در دنیا بود که بر پایه این اتاق، واگونیر و چروکی نیز شکل گرفتند. در واقع نخستین نسل از چروکی بر پایه لوکسترین پلتفرم جیپ خلق شد و به همین خاطر تا همین لحظه نیز لوکس مانده است. البته پیشینه گرند چروکی به اوایل دهه 90 میلادی، سال 1993 و معرفی این خودرو تحت عنوان اتاق ZJ بازمیگردد که از همان دوران با تجهیز به پیشرانه V8 سری مگنوم کمپانی کرایسلر (به طراحی مشترک کرایسلر و لامبورگینی) و دستیابی به سرعتی فراتر از 280 کیلومتر برساعت آتش جنگ سرعت میان شاسیبلندها را به راه انداخت که در نسلهای بعدی خود از جمله WJ و WK نیز ادامه یافت. در حال حاضر شاهد تولید چهارمین نسل از گرند چروکی با کد اتاق WK2 به عنوان یکی از سریعترین شاسیبلندهای جهان هستیم؛ خودرویی که علیرغم بسیاری از محصولات آمریکایی، اصالت خود را به صورت کامل حفظ کرده و همواره به عنوان یکی از پرطرفدارترین محصولات گروه کرایسلر به شمار میرود. چهارمین نسل از گرند چروکی که از سال 2011 به بازار جهانی عرضه شد، با پیشرانههای متعددی به فروش میرود و از پلتفرم تقریبا مشابهی با مرسدس بنز M کلاس بهره میبرد. اما این SUV زیبا و با ابهت در قدرتمندترین نسخه خود، به رسم زیر شاخههای گروه کرایسلر همچون داج و دیگر محصولات قدرتمند این گروه، پسوند SRT (تیم فنی- مهندسی و تیونر محصولات کرایسلر) به خود میگیرد. این سه حرف در پشت سر هم به معنای کاربردی بودن خودرو در 3 شرایط Street (خیابان)، Road (جاده) و Track (پیست مسابقه) است که البته در مورد گرند چروکی باید، خارج از جاده را نیز به این لیست اضافه کرد! این آمریکایی شرور با بهرهگیری از یک پیشرانه تنفس طبیعی V8 از نوع HEMI، قادر به ارائه 475 اسب بخار به زیر پای راست راننده خواهد بود. همچنین گرند چروکی SRT با بهرهگیری از جعبه دنده 8 سرعته خودکار و سریع، شتاب صفر تا100 برقآسای 4.9 ثانیه را برای این خودرو رقم میزند. هرچند که بسیاری از مجلات اعدادی همچون 4.6 ثانیه نیز برای این غول بیشاخ و دم 65 هزار دلاری آمریکایی ثبت کردهاند. گرند چروکی در نسلهای مختلف خود ثابت کرد برای سریع بودن نیازی به قدرت بالای 500 اسب بخار و قیمت نجومی برندهای اروپایی نیست.
Land Rover Range Rover Supercharged SVR
لندروور را میتوان یکی از قَدَرترین شاسیبلندسازان تاریخ و محصول آن رنجروور را یکی از محبوبترین خودروهای SUV دنیا به شمار آورد. این خودروساز انگلیسی که این روزها تحت مالکیت هندیها قرار دارد، بیش از 4 دهه است که نام رنجروور را به عنوان یک شاسیبلند لوکس و راحت با قابلیتهای آفرود و خارج از جادهای عالی زنده نگه داشته است.
در واقع رنجروور از سال 1970 میلادی تاکنون، 4 نسل مختلف و کاملا متفاوت و البته با حفظ اصالت را به خود دیده و همانطور که گفته شد، این روزها نسل چهارم این خودرو یعنی لندروور رنجروور L405 را روی خط تولید داریم. رنجروور جدید که از سال 2013 تاکنون به بازار عرضه میشود، نسبت به نسلهای گذشته خود لوکستر، زیباتر و در نهایت بهینهتر شده است.
نسخه سوپرشارژ این خودرو در نسل گذشته نیز جزء پرفروشترین محصولات این خودروساز به شمار میرفت و هنوز هم بسیاری از شیوخ عرب و دیگر اقشار متمول، رنجروور را تنها با برچسب سوپرشارژر میپسندند.
اما لندروور در این نسل از رنجروور تصمیم گرفت تا نسخه سوپرشارژ را در انواع و تیپهای مختلفی به بازار عرضه کند که نمونه SVR، قدرتمندترین تیپ این نسخه به شمار میرود.
لندروور رنجروور سوپرشارژ SVR با بهرهگیری از یک پیشرانه 8 سیلندر خورجینی به حجم 5 لیتر، قادر به تولید حدود 550 اسب بخار قدرت و 680 نیوتنمتر گشتاور با استفاده از سیستم پرخوران سوپرشارژر است که با توجه به جعبه دنده 8 سرعته اتوماتیک، شتاب صفر تا صد 4.7 ثانیه را به راننده هدیه میکند.
SVR به صورت ترکیبی 13.8 لیتر در هر 100 کیلومتر سوخت مصرف میکند و در شرایط شهر و ترافیک این مصرف سوخت به بیش از 20 واحد میرسد.
همچنین این خودرو برخلاف بسیاری از موارد ذکر شده در این لیست، قابلیتهای خارج از جادهای بسیار خوبی دارد و طبق اظهار لندروور توانایی حرکت در آب تا عمق 850 میلیمتر را خواهد داشت.
این خودرو 112 هزار دلار قیمت پایه دارد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.