عرضه 4 محصول نانو برای صنعت خودروسازی
عصر خودرو- یک شرکت ایرانی با اتکا به توان محققان کشور موفق به تولید 4محصول در حوزه خودروسازی شد.
عصر خودرو- یک شرکت ایرانی با اتکا به توان محققان کشور موفق به تولید 4محصول در حوزه خودروسازی شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از مهر، یک شرکت ایرانی، چهار محصول نانو مورداستفاده در خودروسازی را تولید و به بازار عرضه میکند. چسب تقویتکننده بدنه، درزگیر بدنه رابری با رئولوژی اصلاح شده، درزگیر بدنه فوم شونده رابری و عایق بیوتیل صداگیر بدنه محصولات نانو این شرکت هستند.
چسب تقویتکننده بدنه با جریانپذیری بهبود یافته یکی از این محصولات است. این چسب در نواحی مهم بدنه مانند سقف، دربها، ستونها، و صندوق عقب به منظور تقویت بدنه و افزایش مقاومتهای مکانیکی کاربرد دارد. این محصول در سالن بدنه اعمال شده و در سالن رنگ˓ پخت میشود. در طراحی این سیلر که در سال 1385 و بنا به اعلام نیاز از طرف خودروسازهای داخلی آغاز شده بود، فرمولاسیون اولیه فاقد نانوذرات بوده اما در جریان بررسیهای بعدی استفاده از نانوذرات به عنوان راهکاری برای ارتقای ویژگیهای محصول مدنظر قرار گرفت.
نمونه حاوی نانوذرات بهبود قابل توجهی در آزمونهای چسبندگی و جریانپذیری حرارتی از خود نشان میدهد. به گونهای که با افزودن نانومواد نه تنها استحکام چسبندگی به بیش از دو برابر افزایش مییابد بلکه میزان شره در دو جهت افقی و عمودی به صفر میرسد.
این دو ویژگی شرایط ایدهآلی را برای مصرف و ماندگاری این محصول ایجاد میکنند؛ به گونهای که با اطمینان بالایی میتوان گفت که قطعه پس از اعمال در محل هدف ثابت مانده و قسمتهای ضعیف را میتواند به خوبی تقویت کند. میزان تولید و فروش این محصول سالانه به طور متوسط حدود 30 تن است. محصول تولیدی تاکنون تاییدیه اکثر خودروسازهای داخلی نظیر ایران را به دست آورده و گروههای خودروسازی ایران مشتریان عمده این محصول هستند.
درزگیر بدنه نانو
درزگیر بدنه رابری با رئولوژی اصلاح شده محصول دوم این شرکت است. وجود درز و فاصله بین نقاط اتصال داده شده در بدنه و در داخل اتاق خودرو، استفاده از خمیرهای رابری را به عنوان درزگیر (سیلر) در کارخانههای خودروسازی دنیا متداول کرده است.
درزگیر بدنه رابری در صنعت خودروسازی جهت درزگیری، کاهش نویز و افزایش قدرت چسبندگی و همچنین ایجاد مقاومت در برابر خوردگی کاربرد فراوان دارد. محل اعمال ماستیک سیلر در سالنهای بدنه با استفاده از پمپهای فشار بالا بوده و سپس در سالن رنگ پخت میشود. این ماده بر روی سطوح فلزی چرب، بدون نیاز به پیش گرم، قابل مصرف است. شرکت عایق خودرو توس به عنوان اولین و تنها تولیدکننده ماستیک سیلر در داخل کشور از سال 1384 اقدام به طراحی و تولید این محصول کرده و در سالهای اخیر توانسته با استفاده از نانوذرات در فرمولاسیون آن، خواص این محصول را ارتقا بخشد.
این سیلر در برابر اثرات قلیایی و اسیدی بعد از مونتاژ بدنه و نیز دمای کوره در سالن رنگ مقاوم بوده و در زمان حرکت خودرو در مقابل لرزش و اصطکاک از خود مقاومت نشان میدهد. درزگیر بدنه رابری نانویی یک سیلر تک جزئی و فاقد حلال بر پایه رابر پخت شونده است که ویسکوزیته بالایی در دمای اتاق داشته و در صنعت خودروسازی در بدنه خودرو به کار گرفته میشود.
از دیگر مزایای این محصول میتوان به مقاومت شره بالا و مقاومت عالی در برابر شستشو با مواد تمیزکاری و معرفهای آمادهسازی در خط تولید خودروساز اشاره کرد. به علت دارا بودن حالت الاستیکی، این محصول در دمای پایین رفتار خوبی نشان داده و درزها را در برابر رطوبت و گردوغبار به خوبی عایقبندی میکند.
میزان تولید و فروش این محصول حدود 250 تن در سال است و به واسطه تولید آن حدود 15 نفر به طور مستقیم مشغول به کار شدهاند. این محصول تاییدیه مونتاژ و خواص کیفی را از آزمایشگاههای خودروساز دارا است.
درزگیر بدنه فوم شونده نانو
درزگیر بدنه فوم شونده رابری محصول سوم این شرکت است. این ماستیک به عنوان عایق ضدارتعاش برای درزگیری بدنه خودروها کاربرد داشته و بر روی سطوح فلزی چرب، که مقاومت در برابر شستشو باید بدون نیاز به مرحله پیشپخت و یا پیشژل به دست آید، به کار برده میشود. درزگیر بدنه فوم شونده رابری قابلیت ارتجاعی و همچنین مدول E بالایی دارد و با استفاده از پمپهای فشار بالا از داخل گالن یا بشکه پمپ میشود. محل مصرف ماستیک سیلر، در سالن بدنه و برای درزگیری و کاهش نویز و افزایش قدرت چسبندگی و همچنین ایجاد مقاومت در برابر خوردگی است.
این سیلرها در برابر اثرات قلیایی و اسیدی بعد از مونتاژ بدنه و نیز دمای کوره در سالن رنگ مقاوم بوده و در زمان حرکت خودرو هم در مقابل لرزش و اصطکاک از خود مقاومت نشان میدهند. همچون درزگیر بدنه رابری، با توجه به طول عمر محصول و مشکلات واردات، اصولاً امکان تأمین این محصول نیز از خارج از کشور میسر نیست.
از همین رو این شرکت به عنوان اولین و تنها تولیدکننده ماستیک سیلر در داخل کشور از سال 1384 اقدام به طراحی و تولید این محصول کرده و در سالهای اخیر توانسته با استفاده از نانوذرات در فرمولاسیون آن، خواص این محصول را ارتقا بخشد.
در محصول حاضر از فناوری نانو در راستای بهبود خواص رئولوژیکی این ماستیک استفاده شده است؛ به طوری که نمونه حاوی نانوذرات ویسکوزیته بیشتری داشته و درنتیجه در مقابل شره حرارتی و محیطی مقاومت بالاتری از خود نشان میدهند. میزان تولید و فروش این محصول حدود 150 تن در سال است. این محصول تاییدیه مونتاژ و خواص کیفی را از آزمایشگاههای خودروساز دارا است.
عایق بیوتیل صداگیر بدنه
عایق بیوتیل صداگیر بدنه محصول چهارم این شرکت است. این محصول با هدف کاهش ارتعاش و صدا در صنعت خودرو و صنایع دریایی طراحی و ساخته شده و قادر است در طیف گسترده دمایی این قابلیت را حفظ کند.
عایق بیوتیلی صداگیر خود چسب و به طور کلی متشکل از یک لایه پلیمری ویسکوالاستیک است که روی یک آلومینیوم آنیل شده مونتاژ شده است. هدف از طراحی این محصول کاهش ارتعاشات ساختاری و هم چنین انتقال صدا به داخل اتاق خودرو است.
مقاومت بالا به رطوبت، مقاومت بالا به خوردگی، چسبندگی بالا به سطوح مختلف، مقاومت حرارتی بالا، قابلیت اعمال آسان، وزن مناسب، عاری بودن از سرب، قیر و سایر مواد آلاینده، انعطافپذیری بالا و قابلیت تولید در ابعاد و اشکال مختلف از ویژگیهای این محصول است.
طراحی این سیلر در سال 1395 بنا به اعلام نیاز از طرف خودروسازهای داخلی جهت کاهش NVH در داخل خودرو آغاز شده و در حالی که هیچ نمونه مشابه داخلی ندارد، نسبت به نمونههای خارجی نیز از امتیازهایی همچون دمپ صدای بالاتر، طول عمر بیشتر و مقاومت بالاتر به حرارت برخوردار است. به علاوه این محصول، برخلاف نمونههای خارجی، عاری از قیر، سرب و روغنهای زیانآور برای محیطزیست است و به دو صورت قابل پخت و بدون پخت برای مشتریان ارائه میشود.
میزان تولید و فروش این محصول به طور متوسط حدود 70 تن در سال است و به واسطه تولید آن نیاز به فعالیت 5 نفر در هر شیفت کاری است. گروه خودروسازی ایران خودرو اصلیترین مشتری این محصول است که جهت بهبود NVH از این محصول در خودرو استفاده میکند.