خصوصی سازی صنعت خودرو در دولت رییسی (8)
درآمیختگی کسب و کار خودرو با حاکمیت باعث زیان هشتاد هزار میلیارد تومانی
عصر خودرو- در فهرستی که بانک مرکزی در روز گذشته از ابربدهکاران بانکهای دولتی و خصوصی منتشر کرد، اسامی خودروسازان و شرکتهای وابسته به این صنعت نیز دیده میشود و در مواردی نیز یک گروه خودروسازی بدهکار مشترک بین دو یا چند بانک است.
Thursday 21 April 2022 - 16:33:00
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از ایسنا، پس از 10 روز از انتشار اسامی بدهکاران بزرگ 11 بانک دولتی که با واکنشها و انتقاداتی مبنی بر عدم انتشار اسامی ابربدهکاران بانکهای خصوصی، کامل منتشر نشدن اسامی و نحوه انتشار مستقیم اسامی توسط بانکها مواجه شد، روز چهارشنبه بانک مرکزی آمار مقدماتی تسهیلات و تعهدات کلان (از بانکهایی که تاکنون دریافت شده) در پایان اسفند ماه سال 1400 را منتشر کرد.
این لیست منتشر شده که شامل اطلاعات بدهکاران 14 بانک خصوصی و دولتی است، قرار است به تدریج همزمان با دریافت اطلاعات از سایر بانکها جدول مربوطه تکمیل شود.
اما بررسی اسامی منتشر شده نشان میدهد که در لیست اعلامی اکثر این بانکها، اسامی تعدادی از گروههای خودروسازی، شرکتهای وابسته به آنها یا فعال در زمینه خدمات پس از فروش و قطعات خودرو دیده میشود که جزو ابربدهکاران بانکی اعلام شدهاند.
همچنین در مواردی دیده شده که اسم شرکت ایران خودرو به عنوان یکی از دو خودروساز کشور، در لیست ابربدهکاران دو یا چند بانک تکرار شده است.
بنابراین در حالی خودروسازان و فعالان این صنعت، تسهیلات کلانی از بانکها دریافت کردهاند و ذکر شدن اسامی آنها در بین ابربدهکاران بانکی حاکی از برنگردان این پولهاست که زیانده بودن صنعت خودروسازی همواره یکی از معضلات جدی این صنعت اعلام شده است.
طبق آخرین آمارها، زیان 80 هزار میلیارد تومانی برای دو خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو و سایپا) ثبت شده است و فاطمی امین_ وزیر صنعت، معدن و تجارت، دلیل این زیان را در آمیختگی کسبوکار با حاکمیت میداند.
برچسب ها
صنعت خودرو سازیخودروسازان داخلی