اختصاصی «عصر خودرو»
بررسی آپشنهای داخل کابین بوگاتی شیرون؛ میلیونر بیادعا!
عصر خودرو- وقتی سخن از یک خودرو چند میلیون دلاری بهمیان میآید، ذهن یک خودروی عجیب و غریب و پر از آپشنهای خاص و پیچیده را تداعی میکند که البته در اکثر مواقع هم این تصویر ذهنی به واقعیت شباهت زیادی دارد.
Wednesday 08 November 2017 - 11:11:00
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، اما خودروهایی هم هستند که برخلاف قیمت بالایشان، آپشنهای عجیب و غریب ندارند و از طراحی داخلی بسیار ساده بهره میبرند. بوگاتی شیرون (Chiron) که بهجرات میتوان گفت یکی از شاهکارهای مهندسی خودرو بهحساب میآید، چیزی در حدود 2.7 میلیون دلار قیمت دارد. اگر پیشرانه قدرتمند و تکنولوژی فوقالعاده به کاربرده شده در تولید این خودرو را کنار بگذارید و به داخل کابین آن وارد شوید به هیچ عنوان احساس نشستن در یک خودرو چند میلیون دلاری را نخواهید داشت. خودروهایی مانند پورشه و تسلا که قیمتهایی بهمراتب پایینتر از بوگاتی دارند، از تعداد آپشنهای بسیار زیادی برخوردار هستند که در نگاه اول بسیار هم گیجکننده خواهد بود، اما بوگاتی با طراحی بسیارسادهاش نشان داده که یک خودرو چند میلیون دلاری میتواند حتی سادهتر از یک سدان معمولی طراحی شود ولی این بدان معنی نیست که کیفیت مواد به کار برده شده در آن هم به همان نسبت پایین است. در این مطلب سعی شده تا به طراحی داخلی و آپشنهای اتاق بوگاتی شیرون نگاهی بیندازیم تا به دور از بحثهای همیشگی در مورد پیشرانه و حداکثر سرعت، این خودرو را از جنبه کاملا متفاوت مورد بررسی قرار دهیم تا ثابت کنیم که طراحی یک خودرو چند میلیون دلاری لزوما نباید از پیچیدگی زیادی برخوردار باشد و میتواند بیاندازه ساده و زیبا باشد.
در ازای 2.5 میلیون دلار
بوگاتی شیرون که در واقع یک نسل جدیدتر از خودرو پرطرفدار ویرون بهحساب میآید به دست Achim Anscheidt ،Sasha selipanov ،Etiennne Salome و Frank Heyl که کادر طراحان پورشه هستند ساخته شده است، بنابراین در این خودرو میتوان رگههای آلمانی را بهسرعت تشخیص داد. طراحی درها، دستگیرهها، فرمان، شیفتر، دستهدنده و پنل میانی بهشدت احساس سوار شدن بر یک خودرو سوپراسپرت آلمانی را به شما منتقل خواهد کرد. این خودرو که از یک پیشرانه متفاوت 16 سیلندر W شکل مجهز به 4 توروبوشارژر بهره میبرد، با وزن حدود 2 تن، میتواند در کمتر از 2.5 ثانیه به مرز 100 کیلومتر بر ساعت برسد که البته از بازده 1500 اسب بخاری این خودرو انتظار کمتر از این هم نخواهد رفت. اما بحث ما در این مطلب، درباره پیشرانه و گیربکس نیست، بلکه میخواهیم در مورد طراحی و آپشنهای داخل این خودرو صحبت کنیم. همانطور که در بالا هم گفته شد، این خودرو 2.5 میلیون دلاری که قرار است تنها 500 نسخه از آن تولید شود، به دست تیم طراحی پورشه طراحی و ساخته شده است ولی برخلاف خودروهای آلمانی اسپرت، از زرق و برق بیش از حد در طرحی آن پرهیز شده است. پنل وسط خودرو که از بالا تا قبل از دسته دنده تنها به 4 مدول برای تنظیم سیستم تهویه مجهز شده است و در ادامه آن کلید فلاشر و دسته دنده بسیار ساده قرار گرفته که بسیار سادهتر از انتظارات از یک سوپراسپرت چند میلیون دلاری است. محل قرارگیری کلیدهای کنترل سیستم روشنایی هم به سبک طراحی خودروهای آلمانی در سمت چپ و کنار فرمان قرار گرفته شده است که با یک پیچ کنترلی تغییر وضعیت میدهد. در مورد زبان طراحی بوگاتی میتوان این حدس را زد که ایده ساخت آنها این بوده که وقتی قرار است تمرکز شما روی سرعت و قدرت خودرو باشد، دیگر وقتی برای توجه به آپشنهای عجیب و غریب باقی نخواهد ماند. اما در میان این همه سادگی، زیبایی هم وجود دارد که شاید در نگاه اول به چشم نیاید ولی با کمی دقت میتوان به زیبایی آنها در عین سادگیشان پیبرد.
سوئیچ مکانیکی
بوگاتی شیرون با توجه به قیمتش قطعا از سیستم استارت و ورود بدون کلید بهره میبرد ولی وجود یک سوئیچ مکانیکی باعث شده تا بعضا به این مسئله فکر کنند که چرا یک سوپراسپرت 2.5 میلیون دلاری باید به صورت کلاسیک و با کلید روشن شود. کلید مکانیکی ساده بوگاتی برای روشنکردن خودرو به کار نمیآید بلکه بهعنوان یک سوئیچ برقی برای برداشتن محدودیت سرعت از روی سیستم ECU به کار میرود. با استفاده از این کلید زیبا که در کنار در راننده و در یک حفره بیضی شکل پنهان شده است و چرخاندن آن در مغزی کنار محل قرارگیری کلید، محدودیت سرعت خودرو را حذف کنید. بعد از چرخاندن این کلید، شیرون قادر است 420 کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد ولی قبل از آن حداکثر سرعت به 380 کیلومتر بر ساعت محدود شده است. البته شاید این مسئله تا حدی خندهدار بهنظر برسد که تفاوت 40 کیلومتر در آن سرعت چه تفاوتی دارد که برای آن محدودکننده گذاشتهاند ولی باید در نظر داشت که طراحان این خودرو قطعا نکاتی را میدانستند که اقدام به نصب این سیستم روی خودرو کردهاند.
پنل پشتآمپر همه کاره
برخلاف دیگر خودروهای گرانقیمت که عموما پر از دکمه و صفحه نمایشگر هستند، در اتاق شیرون هیچ صفحه نمایشگری وجود ندارد ولی این بدان معنی نیست که این خودرو از سیستم صوتی، سیستم ناوبری و سیستمهای کنترلی بیبهره است. روی غربیک فرمان D شکل این خودرو 2 سری کلید کنترلی نصب شده که مجموعه سمت راست مربوط به تنظیمات سیستمهای خودرو است که در داخل پنل پشتآمپر قرار دارند. از طریق آن میتوان سیستم صوتی Accuton را مدیریت کرد و به سیستم ناوبری دسترسی پیدا کرد.
فرمان ساده اما پرکاربرد
فرمان جذاب شیرون، علاوه بر جهتدادن به حرکت خودرو کارهای دیگری هم انجام میدهد. علاوهبر کلیدهای استارت، تنظیم سیستم صوتی و تنظیمات پنل، کلید لانچ که در زیر قسمت میانی فرمان نصب شده است، کلید تغییر حالت رانندگی و پدالهای شیفتر دنده از دیگر نکات جذاب و قابل توجه در این خودرو هستند.
نوشته: روزبه نوروزیان
برچسب ها
صنعت خودرو سازیخودرو لوکسبوگاتیبوگاتی شیرون