به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، در ماه های گذشته صنایع خودرو و قطعه سازی کشور متاثر از مسائل ارزی و تحریم های خارجی بوده است؛ چندی پیش مقدمات ترخیص بخشی از قطعات مورد نیاز خودروسازان فراهم شد که به گفته فعالان این بخش، می توان با استفاده از آنها نزدیک به 20 هزار دستگاه خودرو را تکمیل و روانه بازار کرد و تا حدودی از التهابات قیمتی موجود بازار خودرو کاست.
قطعه سازان در ماههای گذشته خواسته هایی نظیر تخصیص ارز 4200 تومانی، افزایش اعتبارات خودروسازان داخلی و تعدیل قیمت انواع قطعه را مطرح کرده بودند، با این حال برخی فعالان این صنعت از گزند تعطیلی و تعدیل نیرو در امان نماندند.
در شرایط سخت یاد شده، اما برخی شرکتهای قطعهساز موفق شدند با اتخاذ تدابیر عملی و پیشبینی مناسب از شرایط، نه تنها آسیب نبینند بلکه به تداوم فعالیت ها، توسعه خطوط و حتی برنامه ریزی برای صادرات بپردازند.
'عباس حاتمی' مدیر بازاریابی یکی از این شرکت های موفق قطعه ساز امروز (پنجشنبه) در جریان بازدید خبرنگاران از خطوط تولید شرکت متبوعش در هشتگرد در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایرنا افزود: این شرکت از آغاز امسال با پیش بینی مناسب از تحریم ها و همچنین برقراری ارتباط مناسب با شرکتهای معتبر اروپایی، موفق به انجام سفارشات مناسب برای واردات قطعات خودرویی مورد نیاز شد.
به گفته وی، در تیر و مرداد ماه گذشته انبوه قطعات سفارش داده شده توسط شرکت های خارجی طرف قرارداد تامین شد و در اختیار خودروسازان قرار گرفت.
حاتمی یادآور شد: قطعات ذکر شده شامل قطعات موتور و ای. ام. اس (EMS) - مدیریت سوخت رسانی خودرو- بود.
وی خاطرنشان کرد: به این ترتیب با تامین قطعات مورد نیاز، مقاومت تولیدی هشت تا 12 ماهه در شرکت میسر شد؛ قطعاتی که در خرداد و تیر ماه گذشته به ایران حمل شدند و در گمرک بتدریج در حال ترخیص هستند.
این عضو هیات مدیره شرکت یادآور شد: به این ترتیب و با در اختیار قرار دادن تدریجی قطعات یاد شده، خودروسازان نیز میتوانند مقاومت تولیدی خود را بالا ببرد.
معاون فروش شرکت 'سازه پویش' خاطرنشان کرد: این شرکت با برخورداری از دستگاه ها و فناوریهای های تک (High Tech) از سال 83 در بورس حضور دارد که این مساله کمک کرد تا از نظر دانش و سهامداری هرچه بیشتر توسعه بیابد و رشد روز افزونی را تجربه کند.
**خودکفایی در تولید برخی قطعات
وی به بومی سازی قطعات الکترونیکی های تک در این شرکت اشاره کرد و گفت: با صرف سرمایهگذاری بیش از یک میلیون دلاری در خطوط، اکنون در تولید مجموعه «جلو آمپر» به خودکفایی رسیدیم، همچنین تولید قطعات شبکه خودرو در بخش الکترونیک با سرمایهگذاری پنج میلیون دلاری داخلیسازی شده است.
حاتمی خاطرنشان کرد: این شرکت تولید سنسور سیستم هشدار دهنده دنده عقب خودرو سواری را به عنوان نخستین محصول خود در کارنامه دارد و امروز بیش از 300 نوع محصول در این شرکت تولید شده و در زمینه پلیمر ها نیز رشد چشمگیری داشته است.
به گفته این فعال تولیدی، با افزایش بهره وری در کار و ارتقای عمق داخلی سازی تلاش شد ارزبری ها در تولید محصولات به حداقل برسد.
وی یادآور شد: یکی از کارهای شاخص انجام شده در این شرکت واردات خط کویل موتور (یکی از اقلام مدیریت سوخت رسانی خودرو) تحت لیسانس فرانسه است.
به گفته وی، در این زمینه پنج میلیون یورو سرمایه گذاری به انجام رسید و طی سه تا چهار ماه آینده خط تولید آن راه اندازی و محصولات آن وارد بازار خواهد شد ، همچنین از توان صادرات این محصول برخوردار خواهیم شد.
عضو هیات مدیره شرکت سازه پویش بیان داشت: امروز و در شرایط کنونی اقتصاد که مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیماتی در خصوص ارز داشتهاند، رشد قیمتی کالاها را شاهدیم که زمینهساز نگرانی قطعه سازان از شرایط بازار شده است.
** لزوم حمایت دولت از تولیدکنندگان
حاتمی، خواسته اصلی خود از مسوولان را حمایت از تولید داخل برشمرد تا بتوانند در یک بازار متعادل و پایدار به انجام فعالیت بپردازند.
وی یکی از دلایل اصلی موفقیت شرکت در چند سال اخیر را به کارگیری 80 مهندس در بخش تحقیق و توسعه شرکت برشمرد که امروز هم این تیم قادر است در ساختار کنونی اقتصاد با نوسان اندک به فعالیت خود ادامه دهد.
وی ادامه داد: در صورتی که دولت به انجام حمایت از قطعه سازان بپردازد، توان توسعه کار و صدور محصولات به سایر کشورها را خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، بیش از 84 درصد یک خودرو را قطعات آن تشکیل می دهد که شامل 25 تا 30 درصد قطعات پلاستیکی، 30 درصد قطعات لاستیکی و بقیه قطعات فولادی و آلومینیومی است.
آمارها نشان می دهد اکنون نزدیک به یک هزار و 500 قطعه ساز در زنجیره تامین داخلی حضور دارند.