بازار خودرو در هفته جاری
گامهای لرزان بازار برای خروج از رکود
عصر خودرو- چند روزی است که بازار خودرو کشور تحتتاثیر افزایش قیمت خودروها توسط خودروسازان و همزمانی آن با پایان ماه رمضان و آغاز سفرهای تابستانی، با افزایش تقاضا مواجه شده که این امر منجر به صعود قیمتی برخی محصولات تولیدکنندگان در بازار شده است.
Thursday 21 July 2016 - 00:12:00
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، هرچند نمایشگاهداران خودرو پایتخت همچنان از رکود صحبت بهمیان میآورند، اما آنگونه که گفته میشود، بازار خودرو از سکون ماههای ابتدایی سال جاری خارج شده و در حال حاضر بهواسطه حضور مشتریان در بازار با رونق نسبی مواجه شده است. این موضوع در حالی است که طی هفته جاری خودروسازان براساس مصوبه افزایش قیمت شورای رقابت، قیمت برخی محصولات خود را افزایش دادند. بر همین اساس بازار خودرو نیز همزمان با اقدام خودروسازان افزایش قیمت را در دستور کار خود قرار داد.
در همین حال قیمت خودرو در کارخانه و بازار در حالی روند افزایشی پیدا کرده که خودروسازان پیش از ماه رمضان نیز نسبت به افزایش قیمت برخی محصولات خود خبر داده بودند. با این وجود برخی از کارشناسان تغییر روند بازار و افزایش تقاضا را نتیجه چند عامل اساسی میدانند. یکی از عوامل اثرگذار در این زمینه را میتوان تعدیل شرایط انتظاری مشتریان برای ورود خودروهای جدید دانست. آنگونه که بهنظر میرسد مشتریان خودروهای داخلی دیگر تبوتاب روزهای اول برجام را ندارند و با گذشت بیش از یکسال از توافق هستهای با دیدگاهی منطقی به تحولات بازار خودرو مینگرند. در این میان زمان و قیمت محصولاتی که قرار است به بازار عرضه شود نیز در تغییر رویکرد مشتریان موثر است. به این ترتیب، بهنظر میرسد بعد از انتظار نزدیک به یکسال و اندی برخی از مشتریان برای خرید قدم به بازار خودرو گذاشتند.
عامل موثر دیگر در افزایش مراجعه مشتریان به بازار، سیاستهای اقتصادی دولت در رونق بازارهای مختلف است. آنگونه که برخی از فعالان اقتصادی میگویند، دولت در شرایط حاضر بهدنبال تزریق نقدینگی به بازار است تا از این طریق رکود موجود در بسیاری از بازارها را از بین ببرد. از آنجا که صنعت خودرو نیز در شرایط سختی بهسر میبرد، بهنظر میرسد، سیاستهای اقتصادی دولت در این بازار نیز اثرگذار بوده است؛ بهطوریکه برخی پیشبینیها حکایت از رونق بازار طی ماههای آینده دارد. کارشناسان از جمله این سیاستها را کاهش نرخ سود بانکی و سود تسهیلات عنوان میکنند.در این میان اما کارشناسان به عامل سومی نیز تاکید دارند و معتقدند که افزایش سفرهای تابستانی بعد از ماه رمضان را نباید فراموش کرد؛ زیرا در این فصل بسیاری از مشتریان برای خرید خودرو به بازار مراجعه میکنند که این موضوع نیز در کنار عوامل دیگر افزایش مراجعات به بازار را موجب شده است.
افزایش قیمت داخلیها
اما سری به بازار خودرو کشور بزنیم و ببینیم حال و هوای قیمتها چگونه است. آن طور که فعالان بازار میگویند، در حال حاضر پژو 206 تیپ 5 با قیمتی برابر با 37 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش میشود که این موضوع از افزایش قیمت 300 هزار تومانی خودروی موردنظر در هفتهجاری حکایت میکند. همچنین پژو 206 صندوقدار مدل V8 هماکنون قیمتی برابر 37 میلیون و 400 هزار تومان دارد و این یعنی خودرو موردنظر با افزایش 200 هزارتومانی مواجه بوده است. هرچند شورای رقابت مجوز افزایش قیمت این دو محصول را صادر کرده است، با این حال ایران خودرو هنوز این مصوبه را اجرا نکرده و باید منتظر ماند و دید در نهایت قیمت آنها بالا خواهد رفت یا نه.
اما از بازار پژو 405 نیز خبر میرسد این محصول حدود 300 هزار تومان افزایش قیمت را در بازار تجربه کرده است. بهطوریکه این خودرو در حال حاضر 29 میلیون و 700 هزار تومان به فروش میرسد. افزایش قیمت 405 نیز توسط شورای رقابت مورد تایید قرار گرفته و باید منتظر ماند و دید در نهایت این محصول گران میشود یا با همین قیمت فعلی روزگار خواهد گذراند.اما دیگر محصول ایران خودرو به نام سمند که معمولا تغییرات قیمتی خاصی را تجربه نمیکند با افزایش قیمت مواجه شده است بهطوریکه سمندEF7 طی هفته جاری تغییر قیمت 100هزار تومانی را به خود دیده و در حال حاضر 30 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش میشود. سمند مدل LX نیز با افزایش 200هزار تومانی طی هفته جاری، در حال حاضر 30میلیون تومان خرید و فروش میشود.
از بازار رانا نیز خبر میرسد، این خودرو با توجه به تثبیت قیمتش طی هفته جاری، هماکنون 33 میلیون و 200 هزار تومان به فروش میرود. با این حساب، رانا جزو خودروهای باثبات طی هفته جاری بوده است. فعالان بازار همچنین از بازار دنا نیز خبر میدهند که این محصول تغییر قیمت خاصی را در هفته جاری تجربه نکرده و در حال حاضر 43 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش میشود. قیمت دنا توسط شورای رقابت آزاد شده؛ بنابراین دست ایران خودرو برای افزایش قیمت محصول باز است، هرچند این شرکت هنوز تغییری در این مورد حاصل نکرده است.از دنا که بگذریم، تیبا با افزایش 150 هزار تومانی، در حال حاضر قیمتی معادل 24 میلیون و 250 هزار تومان در بازار دارد. قیمت پراید نیز طی هفته جاری بالا رفته است. به گفته فعالان بازار، پراید در مدل 131 قیمتی برابر با 21میلیون و 100 هزار تومان دارد که این موضوع از جهش 600 هزار تومانی خودرو موردنظر حکایت دارد. سایپا نیز طی هفته جاری قیمت این محصول را بهطور رسمی افزایش داد.
پراید در مدل 111 نیز این هفته افزایش قیمت داشته و هماکنون 21میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش میشود. این نشان میدهد این خودرو حدود 500 هزار تومان در هفته جاری افزایش پیدا کرده است. سایپاییها طی هفته جاری قیمت این محصول خود را نیز افزایش دادند. نگاهی هم به قیمت سراتوهای مونتاژی سایپا بیندازیم، خودروهایی که قیمتگذاریشان آزاد است و تغییر خاصی در هفته جاری نکردهاند. بر این اساس، سراتوی اتومات هماکنون 91 میلیون تومان خرید و فروش میشود و این در حالی است که مدل دندهای آن قیمتی برابر با 75 میلیون و 800 هزار تومان دارد.
در بین دیگر خودروهای بازار اما اگرچه تندر90 اتومات بدون هیچ تغییری نسبت به هفته گذشته، هماکنون 49 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد، با این حال دیگر تندرها گران شدهاند. بر این اساس، در حال حاضر پارس تندر قیمتی برابر با 40 میلیون و 700 هزار تومان دارد و این یعنی خودرو موردنظر حدود 200 هزار تومان افزایش قیمت را در هفته جاری تجربه کرده است. همچنین تندر90 مدل E2 پارس خودرو نیز این هفته 200 هزار تومان گران شده و قیمت آن به 40 میلیون و 200 هزار تومان صعود کرده است. از سوی دیگر اما ساندرو نیز که بهنوعی مدلهاچبک تندر90 به شمار میرود، افزایش قیمت را طی هفته جاری تجربه کرده و هماکنون باید 52 میلیون تومان برای خرید مدل اتوماتیک آن هزینه کرد. گویا خودروسازان قصد دارند قیمت تندر90 را نیز تا چندی دیگر افزایش دهند.