رژه متفاوت یک برند جدید چینی در بازار ایران
عصر خودرو- برند GAC روندی متفاوت را با سه محصول وارداتی در بازار ایران آغاز کرده است به گونه ای که با توجه به خوشنامی این برند (با سابقه بیش از 30 سال تولید محصولات هوندا و تویوتا) و همچنین طراحی و مشخصات فنی و امکانات متفاوت آن ها شاهد آشتی نمایشگاهداران با حضور این محصولات در ویترین اصلی در کنار برند های معتبر هستند.
Saturday 08 June 2024 - 12:53:00
تاریخچه
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، گروه GAC در زمره پنج خودروساز بزرگ چین قرار می گیرد. سابقه فعالیت این خودرو ساز در چین به مرکزیت شهر گوانگژو به حدود 70 سال قبل باز می گردد.
از مهمترین برند های زیرمجموعه این گروه خودروسازی می توان به Trumpchi و Aion اشاره کرد. گروه GAC تولید کننده محصولات تویوتا و هوندا ژاپن در چین است و همکاری های مشترک زیادی با این دو برند دارد که از آن جمله می توان به توسعه موتورهای الکتریکی مشترک با تویوتا ژاپن اشاره کرد.مهمترین شاخه خودروهای سواری GAC در کشور چین برند ترامپچی است که در بازارهای جهانی با همان نام GAC شناخته می شود. GAC انواع مدل های سدان، ون و شاسیبلند با بیش از 10 تنوع را به تولید می رساند که در گام نخست واردات محصولات این برند به ایران، تنها سدان GAC یعنی EMPOW و همچنین کوچکترین کراس اوور آن یعنی GS3EMZOOM برنامه ریزی شده است.
GAC پیشتر با مدل های GA3S و GS5 وارداتی در بازار ایران حضور داشته اما تعداد این محصولات بسیار محدود بوده است. همچنین پیکاپ و شاسی بلند گونو GX5 و G5 نیز اوایل دهه 90 شمسی به صورت محدود و تولیدی در بازار ایران عرضه شده اند. با این حساب، برند GAC پیشینه نسبتا قدیمی اما محدودی در بازار ایران دارد اما ذکر این نکته ضروری است که سبد محصولات وارداتی راسا موتور از این برند کاملا با آنچه تاکنون از GAC در ایران دیده ایم متفاوت است.
GAC GS3 EMZOOM
کراس اوور 4.4 متری برند GS3 EMZOOM قرار است با پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDi با حداکثر توان 175 اسب بخار و حداکثر گشتاور 270 نیوتون متر مجهز به گیربکس 7سرعته دو کلاچه تر وارد ایران شود. شتاب این کراس اوور به لطف پیشرانه قدرتمند تنها 7.5 ثانیه است و در مقابل مصرف سوخت 6.18 لیتری آن در هر صد کیلومتر نیز این کراس اوور را به گزینه ای کم مصرف و پرشتاب بدل می کند. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مستقل مکفرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل نیمه پیچشی است. همچنین سیستم کمکی فرمان این خودرو نیز برقی است. سیستم صوتی این خودرو از طریق نمایشگر 12.3 اینچی میانه داشبورد کنترل می شود و به 6 بلندگو مجهز است. صندلی راننده قابلیت تنظیم برقی 6 جهته دارد و صندلی سرنشین جلو به صورت دستی تنظیم می شود.
این کراس اوور هر دو رادار دوربرد و کوتاه برد را برای تکنولوژی های هشدار دهنده کمک راننده و ایمنی و همچنین سیستم های نیمه خودران در اختیار دارد که در نتیجه به کروز کنترل تطبیقی هوشمند با قابلیت حفظ فاصله با خودرو روبرو ، سیستم کمکی رانندگی خودکار در ترافیک TJA، ترمز خودکار سیستم کمکی حرکت بین خطوط، سیستم هشدار حرکت بین خطوط، رادار تابلوخوان و ... مجهز شده است.
سنسور نور، سانروف پانورامیک، گرمکن صندلی های جلو، 6 کیسه هوای جلو، جانبی و پرده ای، نمایشگر 12.3 اینچی پشت فرمان، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل سرعت در سراشیبی و در برقی عقب از جمله دیگر امکانات این کراس اوور از برند GAC به شمار می رود.
قیمت این کراس اوور کوچک در سامانه وارداتی ها، 1 میلیارد و 987 میلیون تومان اعلام شده است در حالی که در بازار آزاد مالکان عدد 4 تا 4.2 میلیارد را برای فروش به خریداران اعلام میکنند.
GAC EMPOW
سدان اسپرت EMPOW باطراحی فست بک ( قسمت یکپارچه در صندوق و شیشه عقب) بدون شک پیش از بررسی مشخصات فنی و امکانات از نظر طراحی ظاهری حرف های زیادی را برای گفتن خواهد داشت. طول این سدا نبه 4.7 متر می رسد و قرار استبا پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDi با حداکثر توان 167 اسب بخار و حداکثر گشتاور 270 نیوتون متر به همراه گیربکس 7 سرعته دوکلاچه تر وارد بازار ایران شود.
شتاب صفر تا صد این سدان اسپرت تنها 7 ثانیه است و مصرف سوخت ترکیبی آن به 6 لیتر در صد کیلومتر می رسد. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مستقل مک فرسون و در عقب از نوع مولتی لینک یا چند اتصاله مستقل است که آسایش و هندلینگ خوبی را همزمان به ارمغان می آورد.
در داخل کابین EMPOW یک نمایشگر 10.25 اینچی در میانه داشبورد و یک نمایشگر 7 اینچی در پشت فرمان قرار دارد. این خودرو با بهره گیری از رادارهای کمک راننده به آپشن ها و تکنولوژی های مهمی نظیر کروز کنترلتطبیق پذیر هوشمند، ترمز خودکار، سیستم کمک راننده در ترافیک، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، تابلوخوان و ... مجهز شده است.
همچنین در فهرست امکانات ایمنی و رفاهی این خودرو موارد دیگری همچون سانروف، 6 کیسه هوای جلو، جانبی و پرده ای، اتوهلد، شارژر وایرلس، ورود و استارت بدون کلید، تهویه اتوماتیک و ... به چشم می خورد. یکی از امکانات جالب این خودرو کیت صدای اگزوز است تا چاشنی اسپرت بودن این سدان را تکمیل و آن را متمایز کند.
قیمت این سدان اسپرت در آخرین به روزرسانی سامانه، 2 میلیارد و 168 میلیون تومان اعلام شده است در حالی که در بازار عدد 4.5 تا 5 میلیارد تومان برای آن اعلام می شود.
GAC Emkoo
جی اِی سی امکو کراس اوور سایز متوسط و بزرگترین عضو خانواده وارداتی ها از برند GAC توسط راسا موتور خاورمیانه است. این کراس اوور با طول حدود 4.7 متر شتاب زیر 7 ثانیه دارد و مصرف سوخت ترکیبی آن به 7 لیتر در صد کیلومتر می رسد.
کراس اوور 1.6 تُنی EMKOO از نظر طراحی مملو از ایده ها و خطوط مملو از ریسک است و همین موضوع در جای جای بدنه و طراحی خارجی و داخلی این خودرو باعث می شود تا با یک کراس اوور هیجان انگیز روبرو باشید که تقریبا در تمامی بخش ها با جزئیات ریز و درشت همراه شده است.
این کراس اوور از پیشرانه 1.5 لیتری توربو GDi با حداکثر توان 177 اسب بخار و حداکثر گشتاور 270 نیوتون متر نیرو می گیرد که از طریق یک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه تر به محور جلو منتقل می شود.
از مهمترین امکانات این کراس اوور می توان به صندلی های برقی جلو، نمایشگر 10اینچی میانه داشبورد، نمایشگر 7 اینچی پشت فرمان، رادار کمکی راننده در ترافیک TJA، هشدار برخورد از جلو، ترمز خودکار، کروز کنترل تطبیق پذیر ACC، نوربالای هوشمند HBA، شش کیسه هوا، در برقی عقب و ... اشاره کرد.
امکو که سردسته سبد محصولات این برند است در آخرین به روزرسانی سایت سامانه خودروهای وارداتی، 2 میلیارد و 370 میلیون تومان قیمت خورده است. آگهی های حواله خرید این خودرو بعضا با قیمت 600 میلیون تومانی در برخی از سایت ها مشاهده می شود.
وضعیت محصولات در بازار آزاد
اواخر دهه 80 شمسی که خودروهای چینی پا به خیابان های کشورمان گذاشتند، همیشه یک دیدگاه بین مردم وجود داشت. چه کسانی که تجربه سواری با این خودروها را داشتند و چه کسانی که این تجربه را نداشتند، همگی معتقد بودند که این اتومبیل ها کیفیت مناسبی ندارد و از طرفی معتقد بودند که بازار روی خوشی به این خودروها نشان نمی دهد. حال اما با گذشت چند سال وضعیتی متفاوت را شاهد هستیم. برند جی ای سی که با باز شدن واردات دوباره و قوی تر از قبل به کشور وارد شده در بسیاری از نمایشگاه های سطح شهر که در گذشته خودروهای مطرحی همچون پورشه، بنز و بامو را به نمایش می گذاشتند، محصولاتش دیده می شود. از طرفی حاشیه سود و قیمت های اعلامی نشان از این دارد که یک دیدگاه متفاوت در رابطه با خودروهای چینی در بازار در حال شکل گرفتن است. با توجه به این رویه میتوان نتیجه گیری کرد که مردم نسبت به خودروی چینی گارد ندارند بلکه به خودروی چینی کم کیفیت واکنش مناسبی نشان نمی دهند و نوع استقبال از برندی مانند GAC روی این موضوع صحه می گذارد.
خبرنگار: اعظم صباغ
برچسب ها
صنعت خودرو چینبازار خودرو ایرانGACGAC Motor