تغییرات چراغ خاموش قیمتها در بازار خودرو؛
دلیل رشد قیمتها در بازار بیمشتری خودرو چیست؟
عصر خودرو- هر چند تقاضا برای خرید خودرو کاهشی قابل توجه را در ماههای اخیر تجربه کرده است اما در سایه این رکود و نبود مشتری، قیمتها همچنان روندی افزایشی را تجربه میکند .
Friday 12 July 2019 - 10:10:00
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از خبرآنلاین، مهمترین دلیل برای تشدید تورم در بازار خودرو در عین نبود مشتری از سوی فعالان بازار،عدم تحویل به موقع خودروهای ثبت نامی از سوی خودروسازان اعلام شده است.
بر اساس این گزارش هر چند قیمتها در خرداد ماه روندی کاهشی را تجربه کرد اما با این حال در تیرماه به دلیل عدم تغییر قواعد پیشین حاکم بر بازار، وضعیت با برگشت دوباره قیمت ها مواجه گردید . به این ترتیب بود که در عین نبود مشتری، تاخت و تاز قیمت ها در بازار آغاز شد و بار دیگر بهای برخی خودرهای پرفروش در بازار روندی افزایشی را تجربه کرد .
نکته مهم اینجاست که رکود شدید حاکم بر بازار سبب شده است که فروش خودرو به نمایشگاه داران با تفاوت قیمت آشکار نسبت به قیمت های اعلامی همراه باشد از این رو بسیاری از فروشندگان مایل هستند نسبت به فروش بی واسطه خودروی خود اقدام کنند.
این مهم در آگهی های متعددی که این روزها برای فروش خودرو منتشر می شود قابل ردیابی است.
تثبیت دلار، انتظار برای کاهش خودرو
هر چند انتظار می رفت ریزش قیمت رد بازار ارز و تثبیت آن در کانال 12 هزار تومان روند ریزشی حاکم بر قیمت خودرو را تشدید کند اما در عمل خودرو حرکتی خلاف جهت ارز را برگزید و ترجیح داد مسیر افزایشی را تجربه کند.دلیل این افزایش نیز به شیوه تزریق خودرو به بازار از سوی خودروسازان باز می گردد.
آنچه در این فضا اهمیت دارد، این است که خودروی صفر کیلومتر این روزها برای سرمایه گذاران اهمیت ویژه ای را داراست اما خودروهای دست دوم برای مصرف کنندگان واقعی اولویت خرید محسوب می شود.
باز هم گرانی در سایه رکود
خودروهایی با قیمت هایی در محدوده 50 تا 70 میلیون تومان روندی با ثبات را در دو ماه اخیر داشتند.پراید 131 با تغییر یک میلیون تومانی قیمت در دو ماه اخیر روبرو بود و در حال حاضر این خودرو به قیمت 45 میلیون تومان فروخته می شود . پراید 111 نیز همین وضعیت را داشته است البته تفاوت اینجاست که مسیر حرکت در این خودرو افزایشی بود و این خودرو به قیمت 51 میلیون تومان به فروش می رسد. تیبا نیز افزایشی یک میلیونی را در این دو ماهه تجربه کرده است. این وضعیت در سایر خودروهای داخلی در این محدوده قیمتی وجود دارد.
با این حال قیمت خودروهایی در محدوده 150 تا 300 میلیون تومانی بیش از این ها بود. سراتو 2000 در دو ماه اخیر 18 میلیون تومان افزایش قیمت را شاهد بود. این خودرو در اردیبهشت ماه 282 میلیون تومان قیمت داشت اما در حال حاضر به 300 میلیون تومان رسیده است. قیمت ساندرو اتوماتیک نیز از 155 میلیون تومان در اردیبهشت به 177 میلیون تومان در حال حاضر رسیده است. قیمت استپ وی اتوماتیک با رشد 10 میلیون تومانی قیمت به 188 میلیون تومان رسیده است. در عین حال پژو 207 اتوماتیک نیز از 147 میلیون تومان به 166 میلیون تومان رسیده است.
فعالان بازار می گویند با توجه به کاهش تولید خودرو تا زمانی که روند تحویل خودروهای ثبت نامی عادی نشود انتظار تغییر روند بازار بیهوده است.
برچسب ها
قیمت بازار خودرو ایرانبازار خودرو ایرانقیمت خودرو