به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، امیرحسن کاکایی اظهار کرد: متاسفانه در چند ماهه اخیر نوسانات نرخ ارز باعث ایجاد زمینه برای سودجویی دلالان و سفتهبازان در بازارهای مختلف شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون شاهد رشد دو برابری قیمتها در بازار آزاد نسبت به قیمتهای رسمی هستیم، خاطرنشان کرد: در این میان دولت برای تعدیل قیمتها خودروسازان را تحت فشار قرار داده که حتی بیش از ظرفیت تولید خود، خودرو پیشفروش و به بازار عرضه کنند.
عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: هماکنون نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت طرحی ارائه کرده که 40 هزار دستگاه خودرو از سوی خودروسازان برای تعدیل قیمتها در بازار آزاد عرضه شود.
وی افزود: این وضعیت در حالی است که هماکنون به دلیل تفاوت بالای قیمت رسمی و آزاد خودرو، تمام افراد متقاضی خرید خودرو از خودروسازان هستند تا خودروها را به قیمت رسمی دریافت و به قیمت آزاد در بازار عرضه کنند و مابهالتفاوت قیمتها را صاحب شوند.
کاکایی با بیان اینکه در چنین شرایطی هرچه خودروسازان خودرو عرضه کنند توسط تقاضاهای سفتهبازانه خریداری و اصطلاحا این خودروها بلعیده میشوند، تصریح کرد: دولت باید به جای طرحهای اینچنینی، قیمت رسمی خودروها را متناسب با افزایش نرخ ارز و دیگر مواد اولیه تعدیل کند، در آن صورت فاصله شدید بین قیمت رسمی و آزاد خودرو از بین رفته و در نتیجه تقاضاهای سفتهبازانه از بازار خودرو خارج و قیمتها در بازار آزاد نیز کاهش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: مسوولان مربوطه بهتر است از ماجرای عرضه چند تن سکه در بازار با هدف تعدیل قیمتها درس بگیرند. در آن طرح نیز دولت تعداد زیادی سکه را با قیمتهای پایینتر از نرخ بازار پیش فروش کرد تا قیمتها را در بازار آزاد بشکند اما اتفاقی که در عمل افتاد این بود که ذخایر طلا از بیتالمال خارج و با سود چند میلیون تومان در هر سکه به جیب دلالان و سفتهبازان رفت و در عمل نیز قیمتها در بازار سکه نه تنها کاهش نیافت که بلکه تا دو میلیون تومان نیز گرانتر شد.
به گزارش ایسنا، در چند هفته اخیر قیمت خودروهای داخلی در بازار با افزایش شدید و غیرقابل باوری همراه بوده است.
انتهای پیام