به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو»، بازگشت دوباره اروپاییان به سمت بازار ایران، تولید محصولاتی جدید و نزدیک به تکنولوژی روز در کنار خودروهای ارزانتر چینی، حضور نامها و برندهایی که تا قبل از این در کشورمان نبودهاند و... .
برای بازار فعلی سنگینوزنهای کشورمان نمیتوان به طور قطع برترین محصول را انتخاب کرد، هر چند که بیشک باید به محصولاتی از ساختههای ولوو و اسکانیا به عنوان موفقترین خودروهای سنگین بازار کشورمان در دو سال گذشته نگاه کنیم چراکه در کنار کیفیت و تکنولوژی بالا، فروش خوبی را تجربه کردهاند. با این حال در میان محصولات سبک تا سنگین کار و تجاری موجود در کشورمان، میتوان برخی از آنها را به خاطر حضور پررنگ، در دسترس بودن بیشتر، موفقیت در عین جدید بودن، تکنولوژی بالاتر و ... به عنوان یکی از 10 محصول برتر بازار انتخاب کرد.
ولوو FH-500
ولوو FH نسل جدید با قدرت 500 اسب بخار به کشورمان وارد شد و بعد از گذشت حدود 2 سال از ورود آن، هنوز هم نگاههای زیادی را به سمت خود جلب میکند. این خودرو در زمانی به بازار کشورمان با نسل جدیدش برگشت که مدت زیادی از خداحافظی بزرگان اروپایی از بازار سنگین وزنهای کشورمان میگذشت و FH-500 اولین کشنده مدرنی بود که با ورودش به بازار توانست شوک رقابتی شدیدی ایجاد کرده و حباب کاذب قیمتهایی را که در برخی موارد به بالای 700 میلیون تومان نیز رسیده بودند، بترکاند. از دیگر مواردی که باعث میشود تا این خودرو هنوز هم جذاب باشد، دارا بودن عنوان قویترین کشنده مونتاژی کشورمان است که این عنوان با وجود ایویکو استرالیس 500 مونتاژی و اسکانیا R560 وارداتی، هنوز هم در دست این سوئدی قرار دارد. این خودرو به خاطر دارا بودن تکنولوژیهای روز در کنار کیفیت بالا و به روز بودن در عین مونتاژی بودن در کشورمان، در این لیست جای میگیرد.
ولوو FH-460
سهمحوره پرقدرت ولوو با قابلیت کشندگی تا تناژ 100 تُن، یکی دیگر از برترین سنگینوزنهای موجود در کشورمان است. نزدیکترین رقیب این کشنده، اسکانیا G460 است که آن هم شرایطی مشابه با ولوو FH-460 دارد اما بیشک چهره مدرنتر ولوو، میتواند هیجان بیشتری ایجاد کند. کشندههای سهمحوره با تناژ بارگیری بالا، یکی از ضروریترین نیازهای بازار خودروهای سنگین در کشورمان است که این نیاز خصوصا در مناطق جنوبی، بیشتر حس میشود. این کشنده امروزه در برخی سازمانهای نظامی کشورمان به عنوان کشندهای برای جابهجایی بارهای سنگینتر و ادوات نظامی انتخاب شده است. در روزهایی که بازار از حضور یک کشنده سنگین وزن خالی بود، حضور ولوو FH-460 یادآور روزهای خوش گذشته با کشندههای 100 تُن ولوو بود. میتوان گفت این خودرو توانسته است گوی رقابت را از رقیب سنتی و دیرینه و هموطن خودش یعنی کشنده 460 اسبی اسکانیا، برباید. این خودرو به خاطر حضور در بالای جدول کشندههای سنگینکش کشورمان، در این لیست قرار گرفته است.
اسکانیا R560
قبلا تعداد انگشتشماری از اسکانیاهای 8سیلندر در کشورمان وجود داشت که همگی به صورت دستدوم به ایران وارد شده بودند. بحث قویترین کشنده در سطح اروپا، نزدیک به بیش از یک دهه است که به شدت از سوی ولوو و اسکانیا دنبال میشود و این قضیه به شکل بسیار کمرنگی در کشورمان نیز در بین خریداران و البته تبلیغات کمپانیها دیده میشد که امروزه رنگ بیشتری گرفته است. در زمانی که ولوو FH با موتور 12.8 لیتری با قدرت 480 اسب بخار به پایان تولید خود رسید، کشنده چینی C&C توانست با همین قدرت بازگردد و تا مدتی عنوان قویترین کشنده دو محوری که به صورت انبوه و صفر کیلومتر در بازار وجود دارد را به دست آورد تا اینکه دوباره ولوو با نسل جدیدش و به قدرت 500 اسب از راه رسید. اما حضور اسکانیا R560 نهتنها به همه این افزایش قدرتها خاتمه داده است بلکه میتوان گفت از این نظر که بعید است به زودی کشندهای با بیش از این قدرت از راه برسد و هم اینکه تا امروز هیچگاه کشندههای 8سیلندر این شرکت به صورت رسمی به بازار کشورمان وارد نشده بودند، حائز اهمیت است. این کشنده 560 اسب بخاری به خاطر داشتن بالاترین قدرت در بین کشندههای صفر کیلومتر حال حاضر و همچنین عنوان 8سیلندربودنش، در این لیست جای میگیرد.
ایویکو استرالیس
مدتهای طولانی، بازار کشورمان محل حضور محصولاتی بوده است که دیگر در کشورهای اروپایی تولید نشدهاند و سر از بازار ما در آورده بودند که البته با توجه به فروش محدود خودروهای سنگین در این چند سال اخیر در کشورمان، نمیتوان چندان ایرادی از این قضیه گرفت. اما اینبار ایویکو استرالیس با کد Hi-Way زمانی به بازار کشورمان وارد شد و روی خط مونتاژ قرار گرفت که هنوز هم کشندهای بهروز و مدرن محسوب میشود و دقیقا با همین قوای محرکه و مشخصات فنی در کشور ایتالیا در کنار محصول جدید ایویکو به نام XP، روی خط تولید قرار دارد که در درجه اول، نشان از ارزش قائل شدن برای مشتری ایرانی خواهد بود. استرالیس این بار با 500 اسب بخار و موتوری یورو5 به مرحله مونتاژ در کشورمان رسید که از این نظر در کنار ولوو FH-500 و اسکانیا R560، یکی از اعضای حاضر در کلاس 500 اسبیها محسوب میشود. حضور این کشنده زیبا، مدرن و پرقدرت در کشورمان در زمانی که با همین مشخصات در همه جای اروپا نیز در حال ساخته و عرضه شدن است، استرالیس را در لیست خودروهای سنگین برتر کشورمان جای میدهد.
فاو J6
تا قبل از حضور کشنده فاو J6 هیچ کس به خودروهای چینی اعتماد و اطمینان چندانی نداشت و ساختههای کشور اژدها به خاطر داشتن مشکلات مونتاژی و عدم کیفیت مناسب در قوای فنی و کابین، در وضعیت مطلوبی به سر نمیبردند. در آن روزها FAW به بازار ایران رسید که با قدرت 420 اسب بخاریاش در کنار ویژگیهای خوب فنی و کیفیت ساخت، توانست نظر بسیاری از رانندگان و کارشناسان را به خود جلب کند. امسال نیز این کشنده از پرفروشترینهای کشورمان بود تا جایی که سیبا موتورز به عنوان پرفروشترین نماینده خارجی این شرکت چینی معرفی شد. این کشنده به خاطر ترکیب خوبی که از قدرت و ویژگیهای خوب فنی، خدمات پس از فروش و قیمت مناسب ارائه کرده است و جزو پرفروشترین کشندههای کشورمان است، در این لیست حضور پیدا میکند.
سی اند سی 480
این کشنده چینی امسال نیز همچنان در صدر قویترین کشنده چینی کشورمان قرار گرفت. اما نکته مهمتر در خصوص این کشنده، عرضه یک خودرو با 480 اسب بخار قدرت به همراه گیربکس خودکار و البته فنربندی بادی در محور عقب است که هنوز هم از این نظر در بین دیگر تولیدات چینی بیرقیب بوده و فقط بهتازگی شرکت سایپا دیزل با عرضه کشنده دانگ فنگ T480 دقیقا به همین نقطه پا گذاشته است. در کل کشنده سیاندسی از آن دسته محصولات چینی است که کمتر کسی را میتوان در برابر طرفداران زیادش پیدا کرد که از این خودرو ناراضی باشد و به همین خاطر با نگاهی به مشخصات خوب فنی و حرکتیاش در این لیست حاضر شده است.
آکسور 430
شاید قابل قبول نباشد که در بین انبوهی از محصولات بهروزتر و نوینتر که در بازار یافت میشود و بعد از یک دهه از حضور آکسور در بازار کشورمان، باز هم این کشنده را در بالاترین ردههای مقایسهای ببینیم. اما حقیقت غیرقابل انکار از این کشنده در عین سادگی و نسبتا قدیمیتر بودن، هزینههای جانبی پایین و استهلاک کم آن در مقایسه با دیگر رقبایش است که باعث میشود آکسور هنوز هم از برترینهای بازار کشورمان بوده و حتی در بیرون از ایران نیز، در نسل سوم آن که از نظر فنی بهینهسازی شده نسل دومش است، روی خط تولید قرارداشته باشد. به قول بسیاری از راننده، آکسور ماشینی است که به راننده نان میدهد و با توجه به محاسن بالای این کشنده، مرسدس بنز آکسور را در این بین قرار میدهیم.
کامیونتهای هیوندای
اولینبار کامیونتهای هیوندای از سوی شرکت ایران خودرو دیزل در دهه 80 شمسی و در اوج حضور نامهای معروف دنیا، به کشورمان پا گذاشت. اما بعد از عرضه محصولاتی یکنواخت و بدون تغییر در برابر بزرگانی چون ایسوزو، هیوندای از میدان رقابت خداحافظی کرد. امروزه انبوهی از کامیونتهای وطنی، چینی و ژاپنی در کشورمان عرضه میشوند که هر کدام ویژگیهای مثبت و منفی خودشان را دارند اما کامیونتهای هیوندای که نزدیک به بیش از یک سال است در کشورمان عرضه میشوند و عرضه آنها در امسال شدت بیشتری گرفته است، کامیونتهایی مدرن و بهروز هستند که دقیقا با مدلهای قرار گرفته در خطوط تولید هیوندای در بیرون از ایران برابری میکنند و از این نظر مصداق عرضه یک محصول همراه با بازارهای بینالمللی در کشورمان است. کامیونتهای هیوندای از محبوبترین و بهروزترین کامیونتهای باکیفیت بازارمان محسوب میشوند و به همین خاطر در این لیست قرار گرفته است.
اتوبوس مارال
حرف و حدیثهای زیادی مبنی بر تولید اتوبوس از شرکتهای مختلف در کشورمان به گوش میرسد که هنوز هیچ شرکتی نتوانسته است در حد و اندازههای رانیران و عقابافشان ظاهر شود. در حال حاضر از بین اتوبوسهای باکیفیت اروپایی باید به نامهای ولوو و اسکانیا و MAN اشاره کرد که البته عرضه مجدد محصولات MAN هنوز به سرعت سابق این شرکت نرسیده است. با این حال اگر از افراد شاغل در این صنف تحقیق شود، بسیاری از آنها از اسکانیا مارال به عنوان یک اتوبوس مدرن و با کیفیت داخلی یاد میکنند که حتی از محصول جدید این شرکت یعنی اسکانیا درسا نیز طرفداران پر و پا قرصتری دارد و به همین خاطر در این رتبهبندی قرار میگیرد.
کامیونتهای ایسوزو
در حدود بیش از یک دهه است که کامیونتهای ایسوزو که بهتازگی با عرضه کامیون 18 تن این شرکت، رنگ و بوی سنگینتری به خود گرفته است، همیشه در بالای جدولهای ردهبندی کیفی و کمی قرار داشتهاند. ایسوزو از بهروزترین شرکتهای حاضر در بازار کشورمان است که به احترام مشتری ایرانی، همیشه محصولاتی بهروز و با مدلهای متنوع عرضه کرده است و بیشک یکی از برترین تجاریسازان کشورمان بوده و به همین خاطر در این لیست قرار میگیرد.