ایجاد فضای رقابتی و تنظیمگری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات
عصر خودرو- رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت سیزدهم ایجاد فضای شفاف، رقابت و تعدیل در عرضه و تقاضای خودرو بود که این امر با سیاستگذاری در حوزه واردات خودروهای نو و کارکرده کلید خورد و منجر به تحویل 22 هزار خودرو وارداتی به خریداران شد؛ در حالی که واردات خودرو از سال 1397 ممنوع شده بود.
Wednesday 27 March 2024 - 11:27:00
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، بحث واردات خودروهای خارجی که از سال 1397 معطل مانده بود در دولت سیزدهم با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی شد، آزادسازی خودروها با تدوین شرایط واردات و با ارائه تسهیلاتی به واردکنندگان از سال 1401 عملیاتی شد.
دولت سیزدهم با آزادسازی واردات خودروها به کنترل بازار خودرو و رفع نارضایتی مردم در شرایطی که بازار خودرو هر روز وضعیت نابسامانی داشت، کمک شایان کرد و منجر به کاهش فاصله در عرضه و تقاضا و تعدیل شد تا از این طریق التهاب افزایش قیمت خودرو را کمتر کند.
واردات خودروهای خارجی که بیش از چهار سال مورد غفلت در دولت گذشته شده بود در این دولت ریل گذاری شد و با سازوکارها و شرایط تسهیل در واردات در کنار افزایش تیراژ تولید خودروی داخلی ،آرامش را به بازار خودرو بازگرداند و التهاب بازار را از افزایش قیمت های خودرو به صورت صعودی و واسطه گری به سود عده ای دلال کاست.
شرایط واردات خودروهای خارجی در جهت تنظیم گری برای تعادل بخشی به عرضه و تقاضا در بازار خودرو کلید خورد در این زمینه بر اساس ضوابط و شرایطی قانونی، بحث واردات خودرو اعلام شد.
سایر دستگاه ها از جمله بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز، سازمان برنامه و بودجه، سازمان بورس و وزارت کشور در کنار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفتند تا از این طریق نیاز بازار خودرو کشور تامین شود.
سامانه تخصیص خودروهای وارداتی کار خود را با ثبت نام از بیش از 30 هزار نفر شروع کرد و موفق شد بخشی از ثبت نام کنندگان خودروهای خود را تحویل بگیرند و بخشی دیگر نیز در حال تحویل باشند.
ایجاد فضای رقابتی و تنظیمگری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات
تحویل 22 هزار خودروی وارداتی به متقاضیان
بر اساس آخرین اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت بیش از 66 هزار مورد ثبت خودروی وارداتی صورت گرفته است که از این تعداد 22 هزار خودرو تحویل شده است و ارز مورد نظر برای خودروهای وارداتی اختصاص یافته است.
عباس علی آبادی در این باره گفته است که خودرو به اندازه کافی عرضه می شود در صورتی که مشکلی پیش نیاید مردم به صورت دایمی می توانند خودرو را تحویل بگیرند.
وزیر صمت بیان اینکه صادرات و واردات هوشمندانه در کنار تولید بازار خودرو را تنظیم میکند، گفته است که باید واردات منطقی باشد و همزمان تولید نیز مورد حمایت قرار گیرد.
به گفته وی، در کنار تولید، صادرات و واردات هوشمندانه نیز بازار را تنظیم میکند، تولید را رونق میبخشد، فناوری را ارتقا و رقابت سالم را شکل میدهد؛ اما رقابتی درست نه اینکه واردات بیرویه باشد.
اختصاص 950 میلیون یورو به واردات خودرو
درباره تخصیص ارز به واردات خودروها، رییس سازمان توسعه تجارت گفته است که میزان ارزی که به خودروهای وارداتی تخصیص یافته در حال افزایش است ضمن اینکه در سال گذشته،750 میلیون یورو برای خودروهای بنزینی و 200 میلیون یورو برای خودروهای برقی تخصیص داده شده است.
به گفته مهدی ضیغمی، با همکاری بانک مرکزی شیب تامین ارز به شرکتهای خودروساز برای واردات بالا میرود.
ایجاد فضای رقابتی و تنظیمگری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات
وی، میزان بودجه برای واردات خودرو در سال 1403 را یک میلیارد یورو عنوان کرده است که بیشتر از این مبلغ نیز طبق مصوبه با همکاری دولت میتواند، افزایش پیدا کند.
طبق گفته ضیغمی، میزان واردات خودرو به شرکتهای خودروساز بستگی دارد، طبق آمارهایی که از شرکتهای واردکننده خودرو گرفته شده است، 30 هزار خودروی بنزینی دیگر نیز وارد کشور خواهد شد.
واردات خودروهای خارجی در کنار تولیدات داخلی شرایط انتخاب مدلهای متنوع خودرویی را برای مردم فراهم میکند تا بر اساس نیاز و سلیقه خود بتوانند خودرویی مورد نظر خود را انتخاب و بر آن سوار شوند. دولت سیزدهم با واردات خودرو حق انتخاب مدلهای مختلف خودرو را برای متقاضیان فراهم کرد که این امر به جلب رضایت مشتریان در بازار خودرو کمک شایانی میکند.
برچسب ها
واردات خودروبازار خودرو ایران