فروشندگان عرضه را افزایش دادند، محصولات بیخریدار ماند؛
سقوط قیمت خودرو همراه با نرخ ارز
عصر خودرو- بازار خودرو که طی هفته گذشته بعد از یک هفته پر نوسان، افزایش لحظهای قیمت را تجربه کرد، از اواسط هفته جاری، با کاهش ناگهانی نرخ ارز، در سراشیبی قیمتی افتاد.
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، البته کاهش قیمت در بازار خودروهای وارداتی بیش از خودروهای داخلی نمود داشت. دلیل این مساله را باید در تاثیر مستقیم نرخ ارز روی قیمت این خودروها جستجو کرد. قیمت خودروهای وارداتی پس از ممنوعیت واردات روند صعودی به خود گرفت، این در شرایطی است که نمودار قیمتی این خودروها مدتهاست که ثابت باقی مانده بود. فعالان بازار دلیل این مساله را رسیدن وارداتیها به سقف قیمتی خود میدانند. اما افزایش نرخ ارز تکانی نیز به بازار خودروهای داخلی داد و روند قیمتی را در این بازار، مانند بازار وارداتیها، صعودی کرد.
در حالی که نرخ ارز از ابتدای هفته نوسانهای معمول را حول نرخهای جدید تجربه میکرد، به ناگاه از ظهر دوشنبه گذشته، روند بازار ارز معکوس شد. نرخها به سرعت شروع به کاهش کردند. این اتفاق در سهشنبه هم دنبال شد و قیمت خودروهای داخلی و وارداتی، کاهشی شد. در این بین کاهش قیمت خودروهای وارداتی به میزانی است که نایبرییس اتحادیه نمایشگاهداران روز گذشته، دامنه آن را بین 50 تا 100 میلیون تومان تخمین زد. البته نمیتوان از نظر دور داشت که نوسانهای شدید قیمتی، چه صعودی و چه نزولی، سبب میشود تا خریداران و فروشندگان در وضعیت بلاتکلیفی قرار بگیرند و همین بلاتکلیفی منجر به رکود میشود. هرچه بازار دیرتر به ثبات برسد، رکود هم بیشتر گریبان بازار را میگیرد. در این بین بهنظر میرسد که فعالان بازار از این بلاتکلیفی خسته شدهاند و معتقدند طی این مدت نتوانستهاند به کسبوکار خود سر و سامانی بدهند.
یکی از فعالان بازار در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» میگوید بر خلاف اینکه تصور میشود فروشندگان و نمایشگاهداران خودرو از افزایش قیمت استقبال میکنند، اما آنها بیش از هر چیز از ثبات استقبال کرده و از سیاستگذاران اقتصادی کشور میخواهند تا ثبات را به بازارهای مختلف برگرداندند. این فعال بازار ادامه میدهد: در زمانی که بازار سیر صعودی دارد، فروشندگان چندان راغب نیستند خودروهای خود را برای فروش عرضه کنند، علت این مساله را باید در عدماعتماد آنان به شرایط کنونی دانست که چنانچه خودرویی را بهفروش برسانند، آیا این امکان را دارند تا خودروی دیگر را جایگزین آن کنند یا خیر؟ در نقطه مقابل در زمانی که قیمتها در بازار ریزش میکند، فروشندگان شروع به عرضه محصولات خود به بازار میکنند، این در حالی است که در این شرایط خریداران بهدلیل اینکه امیدوار به کاهش قیمت بیشتر هستند از ورود به بازار دوری میکنند.
این فعال بازار تاکید کرد: تنها در صورت ایجاد ثبات در بازار میتوان امیدوار بود که خریداران و فروشندگان از بلاتکلیفی خارج شده و با اطمینان در بازار حضور یافته و محصول موردنظر خود را خریداری کنند.
بازار خودرو پس از کاهش نرخ ارز
حال به بازار خودرو برویم و ببینیم قیمتها چه تغییراتی داشتهاند. طبق اظهارات فعالان بازار، قیمت پراید 111 به 36 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است. دیگر محصول خانواده پراید یعنی مدل 131 هم 33 میلیون و 500 هزار تومان در بازار قیمت خورد. از بازار تیبای معمولی هم خبر میرسد این خودرو 41 میلیون تومان قیمت دارد. در این شرایط تیبا 2، با قیمت 45 میلیون تومان از سوی خریداران به فروشندگان عرضه شده است. همچنین ساینا هم در حالحاضر خودرویی 47 میلیون تومانی بهشمار میرود. در خانواده پژو، مدل 207 اتومات، در حالحاضر با 105 میلیون تومان قابل خرید است. این در شرایطی است که همین خودرو با گیربکس معمولی، با قیمت 88 میلیون تومان ازسوی فروشندگان عرضه میشود. پژو 206 تیپ 2 نیز هماکنون 59 میلیون تومان قیمت دارد و تیپ 5 این خودرو هم با قیمت 69 میلیون تومان به فروش میرسد.
در گروه رنو، ساندرو استپوی اتومات با قیمت 129 میلیون تومان گرانترین محصول این خانواده محسوب میشود. بعد از آن ساندرو اتومات با قیمت 118 میلیون و فاصله 13 میلیونی از استپوی، در جایگاه دوم قرار دارد. تندر اتومات هم که بهتبع نوسانات بازار خود را وارد رده خودروهای بیش از 100 میلیون تومانی کرده، همچنان این جایگاه را نگه داشته است. این خودرو در حالحاضر در بازار با قیمت 105 میلیون تومان معامله میشود. تندر E2 پارسخودرو و پارستندر نیز به ترتیب 85 و 86 میلیون تومان قیمت دارند.
در بین دیگر خودروهای داخلی، دنا پلاس در حالحاضر با قیمتی برابر با 97 میلیون تومان ازسوی فروشندگان عرضه میشود. به گفته فعالان بازار، رانا نیز در حالحاضر 47 میلیون تومان قیمت دارد و سمند EF7 هم با قیمت 54 میلیون و 500 هزار، قابلخرید است. در بین محصولات مونتاژی دو خودروساز بزرگ کشور نیز کیاسراتو و پژو 2008 این روزها قیمتی بیش از 200 میلیون تومان را تجربه میکنند. بر این اساس، سراتو 204 میلیون تومان قیمت دارد و پژو 2008 نیز حول و حوش 228 میلیون تومان به فروش میرسد.
قیمت وارداتیها در مدار کاهش
سری هم به بازار خودروهای وارداتی بزنیم که همچنان این روزها راکد است. با توجه به تداوم ممنوعیت واردات خودرو به کشور، فروشندگان رغبتی برای عرضه محصولات خود نداشته و از طرف دیگر، مشتریان هم حضور کمرنگی در این بازار دارند. با این حال با کاهش نرخ ارز، فروشندگان این خودروها به تکاپو افتاده و محصولات بیشتری به بازار عرضه کردند تا پیش از کاهش بیشتر نرخ ارز، بتوانند محصولات خود را بهفروش برسانند، با این حال خریداران همچنان در این بازار کمتر تردد میکنند و محصولات عرضه شده بیخریدار مانده است.
با این شرایط سانتافه با قیمتی برابر با 530 میلیون تومان به فروش میرسد و توسان هم 460 میلیون تومان قیمت دارد. سوناتای هیبرید و النترا هم به ترتیب 510 و 340 میلیون تومان خرید و فروش میشوند. در خانواده کیا هم سورنتو 560 میلیون تومان قیمت دارد و برای خرید اسپورتیج نیز باید 480 میلیون تومان هزینه کرد. سراتو هم با قیمت 350 میلیون تومان عرضه و اپتیما هم 520 میلیون تومان خرید و فروش میشود. دو محصول برند تویوتا یعنی تویوتا RAV4 و کمری هیبرید نیز به ترتیب 650 و 530 میلیون تومان قیمت خوردهاند. لکسوس NX با کاهش 20 میلیون تومانی در حالحاضر با قیمت یک میلیارد و 30 میلیون تومان عرضه شده و میتسوبیشی ASX، با 415 میلیون تومان قابل خریداری است. رنو تالیسمان هم 615 میلیون تومان قیمت خورده است.
برچسب ها
خرید وفروش خودروقیمت بازار خودرو ایرانبازار خودرو ایراندلارنرخ ارز