ایران محرک فروش جهانی فرانسویها
عصر خودرو- گزارش سالانه فروش دو خودروساز فرانسوی در سال 2017 در شرایطی اعلام شد که آنها طی سال گذشته میلادی تعداد 606 هزار و 679 دستگاه خودرو در ایران به فروش رساندهاند.
عصر خودرو- گزارش سالانه فروش دو خودروساز فرانسوی در سال 2017 در شرایطی اعلام شد که آنها طی سال گذشته میلادی تعداد 606 هزار و 679 دستگاه خودرو در ایران به فروش رساندهاند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، خودروسازان فرانسوی را میتوان جزو شرکتهای پیشگام سرمایهگذاری در صنعت خودرو ایران بعد از برجام خواند حال آنکه مشتریان ایرانی بعد از گذشت دو سال از توافق هستهای و سپس لغو تحریمها هنوز طعم واقعی خودروهای جدید این دو شرکت را نچشیدهاند.
بر همین اساس آماری که هماکنون خبر از رشد تولید این خودروسازان در ایران میدهد همچنان مربوط به محصولات قدیمی این دو فرانسوی در کشورمان است. با این حال دو شرکت پژو و رنو مدعیاند که در سال 2017 ایران یکی از محرکهای اصلی فروش جهانی آنها بوده است. طبق آمار منتشره ازسوی این دو شرکت، از کل خودروهای فروخته شده در سطح جهان با لگوی تجاری پژو، ایران سهم 21 درصدی را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر بازار خودروی کشورمان سهم 6 درصدی در فروش جهانی رنو داشته است؛ اما طبق آمار تفکیکی که دو شرکت اعلام کردند، گروه PSA (پژو سیتروئن)در سال گذشته میلادی تعداد 444 هزار و 600 دستگاه خودرو در ایران به فروش رسانده که همانطور که پیش از این گفتیم رشد 21 درصدی در بازار خودرو ایران را به نام خود ثبت کرده است. این شرکت بزرگ فرانسوی نزدیک به 11/ 2 میلیون دستگاه خودرو در سراسر جهان به فروش رسانده که رشد 4/ 10 درصدی در فروش جهانی 2017 داشته است.اما رنو نیز در گزارش سال گذشته میلادی خود تایید کرده که تعداد 162 هزار و 79 دستگاه خودرو در ایران به فروش رسانده که این میزان 78 درصد از کل سهم خاورمیانه این شرکت محسوب میشود. در حال حاضر رنو برندهایی همچون داچیا، اتاواز، رنو سامسونگ و آلپین را در زیرمجموعه خود دارد حال آنکه ایران بعد از دو کشور فرانسه و برزیل مقام سوم را در فروش خودروهایی با لگوی رنو در سطح جهانی به خود اختصاص داده است. اما در شرایطی که شرکت PSA در کشورهایی همچون چین با کاهش فروش روبهرو است، در ایران رشد فزایندهای را تجربه میکند؛ این شرکت از ایران بهعنوان یکی از محرکهای اصلی فروش جهانی نام میبرد. این خودروساز فرانسوی سال بدی را در بزرگترین بازار خودروی جهان گذراند؛ بهطوریکه در چین با کاهش 4/ 37 درصدی فروشی حدود 387 دستگاهی را به نام خود ثبت کرده است. اما به برکت ایران در بازارهای خاورمیانه و آفریقا رشد 61 درصدی را تجربه کرده و 619 هزار دستگاه خودرو به فروش رسانده است. دو شرکت با حفظ بازار خود در ایران همزمان با لغو تحریمها به دنبال حضوری متفاوت در ایران بودهاند.