چرا صنعت خودرو به سمت کمجانی حرکت کرد؟
عصر خودرو- رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: «دولت باید دست خود را از صنعت خودرو بردارد و حداقل مدیریت این صنعت را واگذار کند. »
عصر خودرو- رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: «دولت باید دست خود را از صنعت خودرو بردارد و حداقل مدیریت این صنعت را واگذار کند. »
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از خبرآنلاین، محمدرضا نجفیمنش با ذکر این نکته که رئیس کل بانک مرکزی این اظهارات را در مقابل سوال وی در اتاق بازرگانی داشته است، گفت: «متاسفانه بانک مرکزی اعتقادی به کمک به صنعت خودرو ندارد؛ در صورتی که مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال رونق تولید نامگذاری کردهاند.»
رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه امکان دارد در این شرایط این سوال مطرح شود که چرا صنعت خودروسازی به اینجا رسیده است؟ عنوان کرد: «به دلیل اینکه برای صنعت خودرو برخلاف تمام دنیا قیمتگذاری کردند و هر کسی که موفق میشد یک خودرو ثبتنام کند، از 20 تا 200 میلیون تومان سود میکرد. »
نجفیمنش متذکر شد: «این در شرایطی است که 35 هزار میلیارد تومان تا سال گذشته وجود داشت و هنوز متاسفانه این زیان ادامه دارد؛ در صورتی که طبق قانون برنامه پنجم، اگر ضرر و زیان حاصل شد، دولت باید ضرر و زیان را جبران کند. این اتفاق هم نیفتاد. »
وی تاکید کرد: «ما صنعت خودرو را به سمت کمجانی و ناتوانی مالی حرکت دادیم و از طرف دیگر هم عنوان میکنیم به این صنعت کمک نمیکنیم. »
رئیس کمیسیون تسهیل و کسبوکار اتاق بازرگانی تهران در مقابل این انتقاد که صنعت خودرو همواره در اولویت دریافت تسهیلات بوده، اما در طول سالهای گذشته همچنان با مشکل روبهرو بوده است، گفت: «اتفاقا اینطور نیست. در آمریکا 85 درصد نیاز مالی صنعت خودرو از طریق موسسات مالی تامین میشود. در ایران شاید 10 درصد هم نشده باشد. »
نجفیمنش درباره چگونگی تامین مالی صنعت خودرو تصریح کرد: «بازار سرمایه هنوز آنطور که باید و شاید در ایران جا نیفتاده است و ما هنوز بانکمحور هستیم. ما باید به فکر بخشهای دیگر اقتصاد باشیم تا از آن کانالها نیز بتوانیم استفاده بهینه داشته باشیم. »
وی متذکر شد: «دولت باید دست خود را از صنعت خودرو بردارد و حداقل مدیریت این صنعت را واگذار کند. مگر از ابتدا صنعت خودرو خصوصی نبود؟ دولت روی کارخانهها دست گذاشت و کارخانهها خوابید. خودروسازان نیز با اموالی که دارند و سهامی که دارند، بتوانند بدهیهای خود را پرداخت شود. »
رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: «قیمتها را هم باید بگذاریم بازار تعیین کند تا ضرر و زیان هنگفت به این صنعت وارد نشود. »