شفیعی در مورد راهکارهای خروج از این بحران گفت:
اول باید مشخص کنیم در چه شرایطی میخواهیم کارکنیم سپس باید نرخ واقعی ارز را در نظر بگیریم
عصر خودرو - وی افزود: پلتفرم مشترک یکی از راههای دیگر پیشرفت دو خودروساز بزرگ داخلی است همانند کاری که هیوندای و کیا میکنند.
چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو»، در ادامه نشست خبری حسن قرایی کارشناس صنعت خودرو اضافه کرد: با تغییر دولتها به هیچ وجه سیاستها تغییر نمیکند بلکه با تغییر مدیریتها استراتژیها نیز تغییر میکند. وی افزود: ما نیاز به یک استراتژی استوار داریم. متاسفانه در یک دولت که معمولا 8 ساله است وزرا عوض میشوند و به طبع استراتژی نیز عوض میشود. یکی از دلایلی که استراتژی عوض میشود این است که به دولت وایسته است. در کره جنوبی جمعتش حدود 52 میلیون اما در ایران حدود 86 میلیون نفر است. اندازه اقتصاد کره در سال گذشته 1660 میلیارد بوده است که حدود 1150 میلیارد دلار بیشتر از ایران (500 میلیارد دلار) است. در صنعت خودروسازی کرهجنوبی کیا در سال 2021 حدود 61 میلیارد دلار و هیوندای حدود 98 میلیارد دلار فروش داشتهاست با اینکه میزان تولید این دو خودروساز در خارج از کره بیشتر از داخل کره است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد کیفیت مقررات در کشورها ی دیگر گفت« عموما بین مثبت 2.5 و منهای 2.5 است. در این بین بالاترین رتبه در میان کشورها مربوط به سنگاپور با 2.21 است.
همچنین میانگین کشور ها نیز حدود منفی 0.02 است.
وی همچنین عنوان کرد: دولت باید برای پیاده کردن سیاستهای شفاف برای پیشرفت بخش خصوصی تلاش کند. کره در رتبه 36 با عدد 1 است اما ایران در رتبه 180 با امتیاز منفی 1.48 است پس اولین حرکت باید از سمت دولت باشد که خودرو سازی را به سمت خصوصی سازد سوق دهد.
وی افزود: بحث غیر واقعی بودن نرخ ارز یکی دیگر از دلایل پیشرفت نکردن صنعت خودروسازی ایران است. پس تولیدکننده بین دو راهی تولید و واردات گیر میکند. اما در دنیا بعضی مواقع نرخ دلار را بالاتر از نرخ واقعی اعلام میکنند تا صادرات معنی داشتهباشد.
برچسب ها
صنعت خودرو سازیصنعت خودرو ایرانخودروسازان داخلی