خصوصی سازی صنعت خودرو در دولت رییسی (۶۷)
لزوم توجه به اهلیت خریداران بلوکهای دولتی خودروسازان
عصر خودرو- یک کارشناس بازار سرمایه گفت: خریدار بلوک خودروسازان باید اهلیت و تجربه لازم را در صنعت خودروسازی داشته باشد تا بتواند چرخ فرسوده صنعت خودرو را به حرکت درآورد.
سه شنبه ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از تسنیم، وزارت صمت از ابتدای سال جاری مرتب اعلام می کند که بلوک خودرو سازان در ماه بعد واگذاری می شودف اما تا کنون این وعده وزارت صمت عملیاتی نشده است، وزارت صمت بهانه های زیادی برای به تاخیر انداختن واگذاری ها اعلام می کند که این موضوع موجب شده است تا اوضاع سهام خودرو سازان و بازار سرمایه متشنج شود؛ به طوری که سهام خودرو سازان و کلیت بازار سرمایه در حال طی کردن روند نزولی هستند. با توجه به اهمیت این موضوع با یک کارشناس بازار سرمایه به بررسی واگذاری خودرو سازان پرداخته ایم.
در این زمینه حسام الدین جعفری ندوشن گفت: مسئله های بزرگی همچون واگذاری دو غول خودرو سازی به بخش خصوصی مسئله ای بسیار زیاد و متنوعی دارد که بسیاری از جنبه های پنهان آن نامعلوم است و به نوعی می توان داستان خودرو را به کوه یخ تشبیه کرد که مقدار کوچی از آن بیرون دریا است و مقدار بیشتری از کوه یخ در درون دریا قرار دارد که نا مشخص است. بنابراین خودروسازان مسائل زیادی دارند که پنهان است و باید تمام زوایای پنهان خودرو سازان مشخص شود.
وی افزود: وقتی در مورود دو غول خودرو سازی صحبت می کنیم، در اصل خودرو سازان صنایع بسیاری را بر دوش خود دارند و با خود می کشند، چرا که دو خودرو ساز اصلی فقط مونتاژ می کنند و مجموعه از قطعه سازها در درون خود دارند و همچنین مجموعه های بسیار بزرگتری نیز قطعه ساز وجود دارد که خارج از دو غول خودرو سازی فعالیت می کنند.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که برای دولت مسائل زیادی به وجود آورده است، مسئله اشتغال است، و دولت نمی داند که با واگذاری خودرو سازان، آینده صنعت خودرو بهبود خواهد یافت و یا این که مانند بسیاری از واگذاری های نا موفقی که دولت داشته است، این واگذاری نیز با شکست مواجه خواهد شد.
جعفری ندوشن بیان داشت: بنابراین واگذاری دو غول خودرو سازی کار عجله ای نیست و باید دولت به همه ابعاد واگذاری فکر کند. به خصوص آن کسی که به فکر خرید سهام این دو خودرو ساز است، باید تمام جنبه های موضوع را بررسی کند. بنابراین خریدار بلوک خودرو سازان باید اهلیت و تجربه لازم را در صنعت خودرو سازی داشته باشد تا بتواند چرخ فرسوده صنعت خودرو را به حرکت درآورد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: به عبارت دیگر مدیران جدید خودرو ساز ها نباید مانند سایر خودرو سازان چینی ساز عمل کنند. یعنی این که قطعات از چین بیاورند و در ایران قطعات را بر هم سوار کنند و خودرو چینی به دست مردم بدهند.
وی گفت: اگر صنعت خودرو ما چینی ساز شود به معنی مرگ صنعت خودرو سازی است و شرکت های زیادی ورشکسته خواهد شد و بی کاری به شدت افزایش خواهد یافت.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: صنعت خودرو بسیاری از چرخ صنایع را به حرکت می اندازد که شامل صنعت تایر، شیشه، فولاد و ... می شود، بنابراین باید به عقبه زنجیره صنعت خودرو دقت شود. ضمنا این که اگر چرخ صنعت خودرو در مدیریت جدید به حرکت در بیاید بر صنایع بورسی تاثیر مثبت خواهد داشت. اگر واگذاری خودرو نتیجه مطلوب ندهد نه تنها خود خودروسازان با مشکل مواجه می شوند بلکه بسیاری از صنایع نیز با مشکل رو به رو خواهند شد.
وی افزود: بنده به مسئولان پیش نهاد می کنیم به جای این که عنوان کنند که سه ماهه خودرو عرضه می شود، بگویند که خودرو دو ساله واگذار می شود، تا در این مدت تمام ابعاد واگذاری سنجیده شود.
جعفری ندوشن در پایان تاکید کرد: بنابراین اگر مسئولان هر ماه عنوان کنند که ماه بعد واگذاری صورت می گیرد، عدم اعتماد مردم را در پی دارد و این سوء ذن را در سهام داران ایجاد می کند که «کاسه ای پشت کاسه است» که دولت واگذاری خودرو سازان را به تعویق می اندازد.
برچسب ها
سایپاایران خودروصنعت خودرو ایرانخصوصی سازی خودروسازانواگذاری خودروسازان